Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tachykardia i wzmożone napięcie, zaburzenia przewodnictwa

Gość Anna

Rekomendowane odpowiedzi

Od dwoch lat lecze sie na tachykardie,mam 29 lat a ostatnie badanie ekg wykazalo wzmozone napiecie ukladu wspolczulnego,zaburzenie przewodnictwa srodkomorowego i widoczna znaczna zmiennosc oddechowa,ponadto wyniki z echa serca tez mi niz nie mowia,np.EF 67%,SF 37,3%,SV 87 i aorta 3,1.Czy ktos ma wieksze pojecie o czym pisze?Jezeli tak,prosze o odpowiedz,to bardzo dla mnie wazne!Z gory dziekuje.
Wiatam Was Kochani mam na imie Maja ja podobnie jak i Wy lecze sie na Tachykardie napadowa moj sukces w biciu serca to 168 uderzen na min:) mialam robione Echo---serduszko ok Holter---no powiedzmy tylko tyle ze wlasnie czasami jak mi zaczelo bic to szok:)EKA za kazdym razem jest ok przepisano i PORPRANOLOL 10mg i HYDROXYZYNIUM na uspokojenia i prawde mowiac od momentu kiedy biore regularnie wszystko jest ok takze porozmawiajcie prosze ze swoim lekarzem moze i on Wam to przepisze:)pozdrawiam MAJA
to jest nas więcej ja mam 28 lat i na tachykardię zatokową leczę się ponad 10 lat. moje talenty to 120-200 w spoczynku prawie przez całą dobę. czasami dodoatkowo coś tam bryka i wtedy tętno powyżej 230 to wtedy nie miłę uczucie. też nikt nie wie od czego mam taką tachykardię. dodoatkowo mam nadciśnienie i zespół wazowagalny :(. właściwie nie mogę pracować bo ciągle mdleję ale nie od tachykardii. echo ok , holter no cały czas tachykardia ogólnie bez inntych zaburzeń no czasami jakiej nadkomorowe. miałam mieć ablację - modyfikację węzła zatokowo-porzedsionkowego ale bardzo się bałam i nie poszłam. cały czas się męczę i mam nadzieję ze będzie jakiś lek który mi pomoże a tu jest problem bo jestem uczulona na wiele leków :) na razie wegetuję. trzymajcie się buziaki
hej. Od ok 10 lat mam nieregularne bicie serca. Mój rekord to 280 uderzeń na minutę w spoczynku przez ok 8h) przy czym wylądowałam w szpitalu (wywieźli mnie z ośrodka) ale zapóźno bo serce sie uspokoiło..nawet nie zdąrzyli mnie zbadać. Holter tez nic nie wykazał bo akurat serce biło normalnie. Lekarz polecił wykonanie badania elektrofizjologicznego w Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu (w sumie mieszkam jakieś 25km od kliniki) ale od 3 lat nie potrafie tam dojechać nie wiem dlaczego.....może to strach przed prawdą albo strach przed durnym pobytem w szpitalu. Pozdrawiam wszystkie chore serduszka i życze powodzenia