Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szumy uszne a seks

Gość gucia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ja z troszke krepujacym i dziwnym pytaniem. Mianowicie gdy uprawiam seks i po osiagnieciu orgazmu mam niesmowite suzmy uszne i tak jakbym gorzej slyszala, po paru minutach mija to. robiono mi tomografie glowy i nic nie wyszlo. czy to moze byc od nerwow, a moze cos innego? moze ktos umie mi pomoc

Szumy ja słyszę zawsze z różnym nasileniem. Mam to szczególnie po głosnej dyskotece. To efekt związany z przytłumieniem słuchu. Ucho narażane na głośne dźwięki broni sie zmieniając próg wrażliwosci. Orgazm to skomplikowane zjawisko i nie tak samo przeżywane przez wszystkich. Sprawdź, czy szumy słyszysz także po silnym wysiłku fizycznym, przy silnym stresie. Ja bym sie tym nie martwił;) Miłego seksu i oby z częstymi orgazmami

Jak powiedział poprzednik wysiłek, stres, zmęczenie itp zwiększają szumy u osób które mają je stale. W twym przypadku polecam zainteresowanie tematem tinnitus (co powoduje) bo możesz mieć skłonności, więc lepiej zapobiegać niż leczyć.. (profilaktyka o ile mi wiadomo to unikanie dużego hałasu zwłaszcza gdy jest się w gorszej kondycji psycho-fizycznej, także przeziębień gdyż są przypadki że szumy biorą sie z grypy, czyli praktycznie - leczenie grypy już w początkowym stadium by chorować jak najkrócej, ponadto unikanie stresu i przemęczenia - ogólnie *zdrowy tryb życia* :]) Pozdrawiam, powodzenia.