Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Syndroma Barlovi, tachycardia paroxysmalis in anamnaesis

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 21 lat i rozpoznano u mnie właśnie Syndrom Barlovi i Tachycardie paroxysmalis in anamnaesis. Chciałabym się coś o tym dowiedzieć co to wogóle za choroba, czy jest to grożne i czy można prowadzić normalny tryb zycia. Dolegliwości jakie odczuwam to czesty ból w klatce piersiowej, ucisk jaki wystepuje powoduje czesto problem z wzieciem oddechu i lekkie pieczenie w poblizu serca. Proszę o odpowiedzi.
Gość Wojtek83
Witam. Syndroma Barlovi?? Nie wiem dokładnie, ale to chyba inaczej Syndrom Barlowa,jnne nazwy zespół barlowa, wypadanie płatka itp. Chociaż nie jestem na 100% pewny czy o tą chorobę chodzi. Tachycardia (przyspieszona praca serca) i to pasuje do tego. Cierpię na to samo nie do dziś i trochę wiem na ten temat. Wiele dolegliwości jest związanych ze zła pracą naszego układu nerwowego. Obecnie występują u mnie bóle pleców jak i również w klatce piersiowej. Raczej nie jest to grozne, ale przeciwskazania powinien ustalić lekarz np. w jakim stopniu można uprawiać sport itp. Osobiście nie mogę nic dzwigadz bo robi mi się zle.(ból). Byłem u różnych kardiologów i każdy mówi że to jest nic i trzeba żyć normalnie, ale nie jest to chyba do końca prawda jak występują objawy(podobno tylko u 2% z tym syndromem). Jak silne masz te bóle?? czy trwa cały czas ?? czy tylko np. podczas wysiłku??. Jak chcesz coś wiedzieć to pytaj bo tak na raz to można pisać bez końca.
Gość mmiimmii
Witam. Ja sie wogole nieorientuje w tej chorobie do Kardiologa musze dopiero sie zglosic ale niejest latwo wybrac dobrego kardiologa, ale tylko tyle co slyszalam na temat Tachykardi to tylko tyle ze sa rozne odmiany jej. Bole jakie wystepuja sa coraz czestrze i to nawet w czasie spoczynku wystepuje ucisk wydaje mi sie ze jest to ucisk miesni ktory nie pozwala na wdech i wydech powietrza, a czasami sa tak mocne ze automatycznie zaczynaja leciec mi lzy z bolu.