Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zatrzymywanie serca i uczucie gorąca w przeponie

asiap

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo. Chciałabym się podzielić moimi problemami z sercem. I mam nadzieję że może ktoś podpowie co mi jest. Mam 30 lat a od ok. 2 lat problemy z serduchem. Na początyku były to tylko bardzo szybkie walenia dzienne i wybudzające w nocy. No i na jakiś czas przestało ,lecz niedawno zachorowałam na grypę i przez pare dni bardzo byłam osłabiona że nawet nie dałam rady przejść z pokoju do kuchni. Nagle któregoś dnia złapało mnie dziwnie uczucie gorąca w okolicach przepony i wrażenie jakbym miała odbić(czasami się to zdażało) a potem bardzo dziwnie skakanie pod żebrami z lewej strony, i nogi robią się jak z waty. Nie dam rady chodzić i nic robić, najlepiej jak położe się do łużka lecz nie zawsze pomaga. Lekarz w czasie ataku stwierdził zaburzenia komorowe serca lecz podano mi magnez i po 2 godzinnej kropl€wce przeszło. Miałam tak doś częstp lecz niedawno ustało , zdażało się bardzo sporadycznie, do dzisiaj. Właśnie mam taką dolegliwość i nie wiem co robić bo jak mierzę puls to albo przez moment nie bije albo wali jak oszalałe. Bardzo prosze o pomoc. Dodam że codziennie biorę 1 atenolol25 i 1/2wieczorem a do tego leki na nerwicę lękową.No i jeszcze jedno miałam dzisiaj egzaminy i może to stres ma też coś do tego. Dzięki za komentaże w mojej sprawie.
Nadtlenek wodoru czyli po prostu woda utleniona - uważasz, że co ona ma to pić ? Woda utleniona w stosowaniu wewnętrznym jest toksyczna, więc ja też proszę o to abyś nie wypisywał(a) takich rzeczy na tym forum. A do autorki postu - idź do kardiologa dziewczyno, najlepiej do jakiegoś dobrego (tutaj zgodzę się z przedmówcą co do ilości szarlatanów w naszych przychodniach).
Gość Kiepska sprawa
Będę wypisywał dopóki nie będzie 100% dowodów na to że zaszkodzi bardziej od antybiotyków.Do tego tak samo powinno się zabronić pisania o antybiotykach bo też szkodzą!!!!IDo tego sa znacznie droższe.Ja widziałem opisy o tym ze wielu sie wyleczyło a nie widziałem zeby jakieś silne zatrucie wywołała normalna kuracja. I widze że ktoś tu marzy o cenzurze.
Gość Kiepska sprawa
*~M, 2009-02-08 00:00:20 (IP: 195.189***) Nikt KIEPSKA SPRAWO nie marzy o cenzurze.Ludzie tu zagladaja marząc o zdrowiu,a jesli tego brak to marzą o najbardziej mozliwych pomocnych radach.Idz napij sie tej wody utlenionej.napisz o tym blog ale gdzies indziej nie tu.kumasz?* Gdybym wiedział że to z pewnością nie pomoże to bym nie pisał.Ja łykałem i mnie nie zaszkodziło.Ale skończyłem bo wygląda ze są inne przyczyny moich problemów i to że nadtlenek wodoru niszczy drobnoustroje mnie nie pomoże.

Witam, ten problem to nic innego jak wypadanie płatka zastawki.polecam magnez(filomag b6) jest najlepszy. bierz go 3 razy dziennie po 2 tabletki ja z tym zyje od 12 lat. wiem co masz i współczuje. ale to nie grozne.no...chyba ze zaczna sie problemy z *atakiem odbicia* czesciej niz 3 razy dziennie mimo brania magnezu wtedy idz do kardiologa na badania czy to nie arytmia. głowa do góry!