Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół wazowagalny typ mieszany wg Vasis

Gość gogas

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj ja od 5 lat choruje na złośliwy zespół wazowagalny typ 3 według Vazis2.Niestety utraty przytomności miałam kilka razy dziennie teraz mam wszczepiony stymulator i mam 2-3 razy w tygodniu.Z tego co narazie mi mowia lekarze to nie ma szans na wyleczenie ale u mnie wystepuje postac zlosliwa a wiekrzośc przypadkow jest wyleczana. Pozdrawiam
JA też cierpie a może lepiej cierpiałam na zespół wazowagalny typ 1 mieszany.Nie jest to najgorszy typ np. w mom przypadku wystarczyły odpowiednie leki i trening pionizacyjny i od 2 lat wszystko jest w porządku..nie przyjmuje juz tabletek ani nie trenuje, prowadze normalny tyb życia.Lekarka powiedziała mi że często jest to wynikiem okresu dojrzewania i z wiekiem przy odrobinie incjatywy z naszej strony znika bezpowrotnie.Jak chcesz cos jeszcze wiedziec to mój mail teba15@wp.pl
Gość abisynka
hejka są różne typy zespołu wazowagalnego - ja juz nie wiem jaki mam bo raz mi wpisują mieszany a raz wzaodepresyjny- juz sie w tym pogubiłam . jedno wiem nie moga mi pomóc. spada mi tak ciścnienie że w piątej minucie stania robi mi się juz słabo a potem jak nie usiądę to - gleba. a od roku spada mi ciśnienie nawet jak chodze a lekarze nie wiedza co z tym zrobić. nie moge brac leków na podwyższenie ciśnienia bo normalnie mam nadciśnienie i łykam leki na obniżenie. to jakieś błedne koło. można z tym życ ale to wegetacja bo ciągle film mi się urywa :( trzymajcie się może coś w końcu wymyślą :). pozdrawiam
Gość dradtke@wp.pl
dr mdleję i już ....mam 40lat od 3 wiem że mam zespól wazowagalny trafiłem do szpitala bo myśleli że mam zawał póżniej miałem testy w trakcie których stwierdzono typ wazowagalny mieszany. Lek jaki dostawałem to procoralan i trening pionizacyjny tzn stoisz pod ściana do1godz/w ostatniej fazie/, zaczynając od 5min później 10 itd 15 ....aż do godz. codziennie. Jak sobie dajesz radę? Jak jest gorąco lub duszno jak przychodzi wysiłek np. wejście po schodach to koniec urywa sie film. Jestem zdruzgotany nie daję rady pracować a mam sześcioro dzieci na utrzymaniu. Złożyłem papiery na rentę odrzucili. Proszę napiszcie może któryś z lekarzy dał już komuś szansę na wyleczenie. Wiecznie słyszę że to nic takiego i z tym się da żyć.Oczywiście staram się jakoś jednak nie daję rady.
to ci wspólczuje u większośći osób zespól wazowaglany udaje się w miare opanować popzrez treningi i ewentualne leki. niestety nie u wszystkich, u mnie z roku na rok jest coraz gorzej, nie będę się tu rozpisywać - więcej rozpisałam się w wątku postępujący zespół wazowagalny, jak ci coś pomoże do poczytaj pozdrawiam serdecznie

Mam to samo typ kardiodepresyjny z zatrzymaniem akcji. w moim przypadku trening raczej nie pomoże, bo siada serce, a ciśnienie za nim (wtórnie).Nie mam problemów z chodzeniem mimo iż ciśnienie mocno rośnie, a bieg to już wyzwanie, ale nie wiem czy się nie zaostrzy... wyrok padł wczoraj, jeśli jesteś cierpliwy i możesz coś wnieść (jak z tym walczyć , jakiee mosz objawy) napisz krzys669@interia.pl

Mam 40 lat i zespół wazowagalny mieszany. U mnie najgorzej jest po dłuzszym zasnięciu czyli rano lub po uśnięciu nawet w ciagu dnia, ale po takim konkretnym śnie np. dwugodzinnym. Zazywam procoralan, mam rozrusznik i to od pół roku jeszcze przed zdiagnozowaniem zespołu i przeszłam juz w szpitau jeden trening pionizacyjny. Czy ktos tez zaobserwował objawy po dłuższym spaniu? Napiszcie.