Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból brzucha nasilający się przy dotyku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 21 lat i od jakiegos czasu odczuwam bol w prawej czesci brzucha. Jest to bol taki jak kolka, poczatkowo myslalam, ze to wlasnie kolka, ale utrzymywal sie przez wiele dni. Poszlam do lekarza, zbadal mnie i powiedzial, ze to moze byc podraznienie wyrostka, ktore albo mija albo przechodzi w zapalenie. Po kilku dniach minelo. W ostatnim czasie bol znowu wrocil. Jest dosc nieprzyjemny, klujacy, czasmi sie nasila, a czasem ustepuje, ale odczuwam takie jakby podraznienie wlasnie. Jest on w prawej czesci brzucha pod zebrami, gdy dotykam mocniej jest silniejszy. Nie zauwazylam, zeby byl zwiazany z jedzeniem, byc moze jest tak, ale trudno mi stwierdzic z jakim. Byc moze np. z jajkami, ale nie jestem tego pewna. Lekarz, u ktorego bylam mowil tez, ze moze byc to bol o podlozu nerwowym. Nie mam zadnych innych objawow raczej, chyba, ze na cos nie zwracam uwagi, czasami lekkie zaparcia,ale nie wiem czy to ma zwiazek akurat z tym bilem. Bol tez nie jest promienujacy. Nie wiem co jeszcze moge napisac... Co to moze byc? Czy ktos moze mi pomoc? Cos poradzic? Pozdrawiam!
Witam :) Naprawde tak uwazasz? Lekarz stwierdzil, ze nic nie ma, tylko tyle co juz pisalam o wyrostku. Zauwazylam, ze jest to zwiazane ze stresem, naslila sie wtedy- teraz mialam bardziej stresujacy czas- wiec bol wrocil. Czy to jest niebezpieczne? Moglabys mi Martusiu cos wiecej napisac? Bede ogromnie wdzieczna.
Witaj:-)najbezpieczniej zrobic usg jamy brzusznej..lekarz stwierdzil ze nic Ci nie jest na jakiej podstawie?moja znajoma miala takie dolegliwosci i miala kamienie w woreczku zolciowym.dziewczyna 23 lata i operacja.TEZ JEJ MOWIL DOKTOR ZE JEJ NIC NIE JEST. Mam nadzieje ze Tobie naprawde nic nie jest..nie napisalam tego zeby Cie wystraszyc tylko zdiagnozowac.Prywatne usg to jakos 90 zeta. A co do antybiotykow to jak juz skonczylas to KONIECZNIE TRILAC kup i 3x2. Pozdrawiam:-)
Lekarz wlasciwie tylko podotykal mojego brzucha i jak stwoerdzil- nic nie wyczul.Jesli chodzi o antybiotyk to bralam Azycyne i do tego Nutrolin B . Pomyslalam tez a propos antybiotyku wlasnie, ze poprzednio jak mialam taki bol, w polowie listopada, tez byl to czas po braniu antybiotyku. Czy to moze miec znaczenie? Sprobuje ten preparat, o ktorym mowisz i umowie sie na USG, orientujesz sie moze czy na prywatne badanie tez trzeba miec jakies skierowanie, czy po prostu na samo badanie moge przyjsc? Dziekuje za pomoc i pozdrawiam :)
Witaj:-)z tego co wiem to na prywatne usg nie trzeba miec skierowania,ale jak bedziesz dźwonila zeby sie zapisac to zapytaj..bo zyjemy w dziwnym kraju.NA CZCZO POWINNAS BYC. Jesli wykluczymy sprawy woreczkowe to z tego co dzis napisalas moze sugerowac na jelito...po antybiotykach flora bakteryjna naturalna ktora tam jest zostala wybita..wiec wez ten Trilac. Wogole mozesz miec tzw zespoł jelita nadwrazliwego,to od nerwow,jednak zanim wepchniemy sie w nerwice,ZROB USG:-)