Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeskakiwanie serca w czasie ćwiczeń na siłowni

Gość Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam już parę lat to mam nie dawno byłem u kardiologa zrobiłem badanie holtera i eho na choltera mi wyszło lekarz mi podkreślił [35 okresów dziennej tachykardii zatokowej do maks. 163p/min bez napadowego częstoskurczu nad komorowego] przepisał mi bisocard ale nie czuje efektu ćwiczę siłowo naturalnie bez dopalaczy i jak ćwiczę to często odczuwam jakby serce mi przeskakuje takie zawirowania takie odczucie jakby coś tam buchnęło i znowu wraca do normalnego bicia jak zegarku tyk tyk i nie wiem co mam zrobić czy te moje serce nie wytrzymuje ciężarów bo takie mam odczucie jak by sie zmęczyło i dlatego mam takie przewroty w sercu aż sie odechciewa ćwiczyć naprawdę sprawa nie przyjemna nie wiem co mam robić czy zrobić jakieś inne badania albo leki zmienić niech sie ktoś wypowie co zrobić
skonsultuj to lekarzem, jeżeli się niepokoisz o pikawę. A tak na prwwdę, to zz tego co wiem wyczynowe ćwiczenie na silowni nie jest dobre dla serca, nawet zdrowego, a co dopiero chorego. Poza tym, jeżeli odechciewa Ci się ćwiczyć i źle się czujesz podczas lub po treningu, to znaczy, że raczej nie wychodzi Ci to na zdrowie. Są inne dyscypliny sportu; niekoniecznie siłownia, które są korzystne dla organizmu. Może poproś lekarza o zrobienie tzw próby wysiłkowej- wysiłkowego EKG, bys dowiedział się jak serducho reaguje na wysiłek.
muszę iść do swojego lekarza i poprosić o skierowanie do kardiologa i potem zagadać żeby mi dał skierowanie na próbę wysiłkową a ile kosztuje takie badanie lobię ćwiczyć ale jak mi to sie robi to odechciewa mi sie i sie zastanawiam czy dokańczać trening czy nie ale często mi sie to robi nawet jak nie trenuje ten lek bisocard kardiolog mi tłumaczył ze to beta blokery hamuje adrenalinę to ja myślę ze jak mi to nie pomaga to poco to brać nie wiem co robić tak samo w pracy coś podźwigam i zaraz serce wariuje a nawet byłem u takiego kardiologa kobiety ze mi powiedziała ze jestem młody i wymyślam żeby tylko iść na rentę a ja śmiech jaka renta ja tylko chcem normalnie funkcjonować