Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie krwi jak obniżyć?

Gość Adrian

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu zle sie czuje, mam zawroty głowy i szumi mi w uszach, strasznie się pocę a do tego serce mi bije bardzo szybko w ostaich miesiącach. Pożyczyłem od znajomego ciśnieniomierz bo nie mam w domu i miałem ciśnienie 260/130 i puls 132, zmierzylem pozniej to 245/125 i puls 130, na drugi dzien zmierzyłem to pompował 3 razy i było 240/130, puls 129, a dziś nie mogłem zmierzyć ciśnienia bo pompował ciśnieniomierz 5 razy i konczylo sie na dompowywaniu, serce waliło jak oszalałe. Co mam zrobić żeby cisnieniomierz zmierzyl mi w koncu dzis cisnienie? Dodam że nie czuje sie najlepiej, głowa boli czesto i zawroty są spore, do tego ciagle mam podniesiony puls, rzadko mi spada poniżej 110, a jak spadnie ponizej 100 to wielka radosc. Z takim pulsem ciezko sie spi, zasypiam ale rano sen nie przynosi mi wypoczynku. Co mam robic zeby cisnienie sie poprawiło? bo troszke mi sie wydaje ze za wysokie jest, moze pozniej uda mi sie zmierzyc, pompuje mocno kilka razy i nic. Czemu puls mam taki wysoki i serce bije ze czuje je wszedzie? Jakikolwiek wysilek fizyczny powoduje ze mam zadyszke bardzo szybko i serce wali jak oszalale. Co robic? Czy macie jakies sposoby zeby ten puls obnizyc a przy tym przy okazji tez cisnienie.