Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak powietrza i przyspieszone bicie serca przy wstawianiu

Rekomendowane odpowiedzi

PROSZE o Pomoc Witam! Mam 15 lat i czasem odczuwam szybkie bicie serca lecz to mnie az tak nie przeraza jak to ze to serce mi strasznie wali strasznie to czuc jak przyloze reke po za tym mam czeste bole w klatce piersiowej po prawej jak i po lewej stronie w okolicy serca nie sa to mocne bole lecz takie dokuczajace oraz takie uczucie niepelnego odechu a to zdaza mi sie ostatnio bardzo czesto zreszta jak pozostale objawy bylem na to w szpitalu zrobili mi ekg holtera badania krwi ukg po czym nie stwierdzono nic powaznego pojechalem do kliniki do sosnowca i kardiolog powiedzial ze to od nerwow choc w to nie wieze bo nie wydaje mi sie ze takie bole moga byc od nerwow dodam ze jestem biernym palaczem choc teraz probuje rzucic oraz mialem w swoim zyciu wielokrotnie kontakt z marichuana i mysle ze to od tego po za tym jak mi jest zimno to strasznie mnie czepie lekarz mi zalecil abym bral magnez biore juz od miesiaca i to nic nie daje lekarz mi mowil ze powinienem jesc sniadanie rano bo ja od kad pamietam nie jem sniadania po prostu nie moge nic przelknac rano pomozcie od czego to moze byc a zapomnialem dodam jeszcze ze jestem osoba nerwowa czesta sie przejmuje choc nie ma czym i mysle duzo o zyciu i swiecie zamartwiam sie tym teraz wydaje mi sie ze przyszedl na mnie czas prosze o pomoc przeciesz mam dopiero 15 lat !!!!!!!!!!!!! ;(
Gość pozaKONTROLĄ
ty wariat eMCeDeA, 2009-01-31 01:56:22 ja mam 20latek i powiem ci że miałem podobne problemy.Mówiąc wprost to spory wpływ mogą mieć papierosy,gandzia,stres,zła dieta,alkohol ogólnie jest to na tle nerwowym napisałeś że *czesta sie przejmuje choc nie ma czym i mysle duzo o zyciu i swiecie zamartwiam sie*przede wszystkim przestań myśleć o życiu(zamartwiać się itp) bo czym więcej myślisz na ten temat to twoje życie właśnie takim będzie się stawać.też miewam do tej pory takie problemy ale staram się wszystko sobie odwrócić *zamiast sie czyś martwić,równie dobrze moge sie tym nie martwić*:)i przestaje pije takrze melise żeby się uspokoić i wyciszyć też ci polecam pij 3razy dziennie.rano do śniadanka(lub po dobrze wpływa na ukł.pokarmowy)jakś po południu przy obiadku i z 1g-30min przed snem naprawde pomaga tylko trzeba ją pic regularnie.po jakiś 10-14dniach powinieneś zobaczyć poprawę i do tego nie przejmować się itd: PS:Tak od siebie to nie pal tego gówna bo to ci nic dobrego w życiu nie przyniesie a tylko może pogorszyć twój stan umysłowy. czekam na twoją odp:)
ELo sory ze nie odpowiadałem ale niedawno wyjechałem za granice i nie miałem dostępu do neta . Mogę powiedzieć ze na jakiś czas po przyjeździe tutaj te objawy zaczęły zanikać ale niestety to wróciło zielonego już nie pale od prawie 3 miesięcy choć papierosy staram się ograniczać mówiłem o tym co mi jest wielu osobom i niektórzy mówią ze to do nerwów drudzy mówią ze dorastam a inni ze od fajek jakoś nie wiem czuje się jakbym się do tego już przyzwyczaił ale często o tym myślę i się niepokoje czekam na wizytę u lekarza tutaj ciekawy jestem co tu powiedzą bo w Polsce jak chciałem w klinice kardiologowi przetłumaczyć ze częściej mnie boli klatka niz serce to odrazu mi powiedział nerwobóle nawet nie zdążyłem dokończyć ale jakoś niezbyt przekonywająco to zabrzmiało bo w szpitalu lezalem glownie na serce mowilem im o plucach ale mowili ze to tylko nerwobole pozatym w szpitalu powiedzieli mi co innego a w klinice co innego hehe caly Polski NFZ. A z nerwami i zamartwianiem sie to ciezko mi jest poniwaz ja taki jestem mam taki charakter i bardzo trudno mi to zmienic mysle o calym swiecie a nie o sobie. Dzieki za odpowiedz Pozdro !!!!