Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie bicie serca przy tachykardii nadkomorowej

Gość barbara81

Rekomendowane odpowiedzi

Do KATARINA To super, że zaczęłaś o siebie dbać, przecież bez tego napady częstoskurczu zdarzałyby Ci się byc może częściej, trwały dłużej itp. Dużo jest na tym forum wątków na ten temat, poszukaj,poczytaj. Masz rację, to nie jest najgorsze, co może Cię spotkać, są gorsze rzeczy. Ale Ty masz akurat to i może Ci to przeszkadzać, możesz mieć żal. Pamiętaj, że z częstoskurczem da się normalnie żyć, jeśli nie leki, to ablacja i w większość przypadków to pomaga na długi czas. Poczucie żalu możesz mieć też ze względu na to, że znajomi Ci odrzucili, ale potem zrozumiesz, że dobrze się stało, bo nie są Ciebie warci. Ich zachowanie teraz Cię boli, ale nie powinnaś chyba zabiegać o ich uwagę i łaskę, bo to nie ma sensu. Ciemnogród i tyle... :/

Witam pisze w sprawie czestoskurczu i tachykardii. Od dziecka mam czwstoskurcz nadkomorowy napadowy. Obecnie mam 31 lat. 2 razy trafiłam do szpitala aby dozylnie zatrzymać atak. Mam wtedy puls w granicach 220 230. Ataki zdążają się bardzo rzadko i mogłam zatrzymać je próba Walsawy. W 2018 r. Miałam ostatni czestoskurcz gdy się zschylilam do podłogi złapało mnie i wtedy wylądowałam w szpitalu. 2 razy podano adenozyne i atak minął. Od tamtego czasu serce nierówno zaczęło pracować mam przeskakiwania szarpnięcia itp. Robiłam holtera ale co mnie zaniepokoiło dodatkowo to tachykardie które łapią mnie max do 170 do 180 uderzeń na min i które same powoli przechodzą w taki sposób rozpoznaje ze to nie czestoskurcz. Męczą mnie czesto pomimo brania leku nebinad betabloker np. Przy szarpnieciu się w pozycji siedzącej zamykałam drzwi Od samochodu i jej dostalam. Nie wiem jak jej zapobiec i już w pewnym momencie sama nie wiem czy to tachykardia czy czwstoskurcz. Prosze o poradę może ktoś z Państwa miał podobny przypadek