Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dieta i suplementy dobre dla serca

Gość Kiepska sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kiepska sprawa
Najważniejsze sprawy: Należy dbać o to aby nie było niedoborów związków zwłaszcza takich pierwiastków jak magnez,wapń,żelazo,kobalt.W przypadku wątpliwości polecam zakupienie ich w aptece lub sklepie chemicznym(niestety ze związkami kobaltu może być problem). Odpowiednia ilość flawonoidów w diecie zapobiega żylakom i chyba też tętniakom a jeżeli już są to jeżeli to się zażywa to problemy są mniejsze.Sam to sprawdziłem. Za wysokie ciśnienie może być spowodowane nadmiarem związków sodu w organiźmie więc czasami pomaga jak się mniej soli. Widziałem gdzieś specjalne diety które czasami nawet powodują że operacja jest niepotrzebna.Niestety nie pamiętam strony.Jak znajdę to napiszę gdzie to jest. Czekam na inne propozycje ale lepiej takie sprawdzone.To co opisałem to jest sprawdzone.
Gość Kiepska sprawa
Ja ostatnio zażywałem wywar z bylicy piołun i tataraku.Zauważyłem że przestało mnie serce boleć w tym czasie.A jak przestałem to znowu zaczęło boleć.Chyba jednak znowu zacznę to łykać chociaż przyznam że ohydne.Z tym że jeżeli to było spowodowane zażyciem związków mineralnych to lepiej stosować coś innygo bo bylica piołun nie dość że ma smak niezbyt miły to co gorsze w dużej ilości może zaszkodzić..Aczkolwiek to było w innym celu ale możecie spróbować.Z tym że ja chyba nie mam żadnej groźnej choroby serca.
DO M MOJA KOMÓRKA TO 606930947 A SKYPE TO nesnow3 ja od czerwca jestem bez tabletek i czuje się coraz lepiej pobolewa czasem w klacie ale to przy większym wysiłku ale myślę ze powolutku do celu. Ostatni raz byłem na wczasach w 2002 roku i już miałem problemy z nogami.{zmarnowane 6 lat} A teraz mogę biegac, Za warzywka i owoce trzeba zapłacic ale tabletki też kosztują,A jak pani dr. Dąbrowska powiedziała masa zakładów produkujących chemie by upadła.I myślę że ma kobieta racje.Syn miał ubaw bo jak nie mogłem utrzymac się na nogach to renty nie dostałem a teraz mam rentę.
Gość Kiepska sprawa
*~M, 2009-02-01 19:50:26 (IP: 91.203.***) Skoro nie masz choroby serca to pisz gdzie indziej te mądrosci znachora * Po1 nie wiem czy nie mam po 2 to czy jestem chory czy nie to nie ma nic do mojej wiedziy.Po 3 pisałem też o chorobach żył i to akurat pomogło więc nie pisz tych niedorzeczności.Po 4 to nie sa tylko mądrości znachora ale wielu naukowców.
Gość Kiepska sprawa
Ja nie widze podstaw aby tak sądzić i jestem sceptycznie do tego nastawiony.A odpowiednia dieta powinna pomóc.Z grubsza przedstawiłem jak powinna wyglądać.Z tym że też zależy to od organizmu i czy są inne choroby.