Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagły atak duszności, bólu brzucha i serca

Gość ula

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam 17 lat. Gdy miałam jakieś 10lat złapał mnie nagły atak duszności, wylądowałam w szpitalu, podali mi leki i wszystko się uspokoiło, ale od tamtej pory miewałam około 2 razy(raz częściej raz rzadziej) na miesiąc lekkie duszności. W wieku lat 15 pojawiły się kołatania serca(stwierdzono, że moje serce jest zbyt małe w stosunku do wzrostu) i to wszystko(robili mi EKG i echo serca), po jakims czasie kołatania ustały. Myslałam, że juz wszystko w porzadku, ale niestety około pół roku temu moje duszności się nasiliły(budze się praktycznie co noc z ich powodu) w trakcie snu i lekcji wf. Do tego tez pol roku temu pojawiły się kłujące, promieniujące bole brzucha i serca, które pojawiają się ok. raz na tydzien. Czy ktoś wie co to może być? Byłabym wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam ps- dodam, że zawsze miałam niskie cisnienie
nie wiem co Ci jest, a sama mam identyczne dolegliwości. Bóle pojawiają się nie systematycznie mniej więcej raz na miesiąc budzę się w drugiej połowie nocy(około2,3godz) jest mi duszno i czuję rozrywający ból w brzuchu i klatce piersiowej. Mam trudności z oddychaniem, a każdy ruch potęguje ten ból. Niestety nawet po serii specjalistycznych badań żaden z lekarzy nie jest w stanie stwierdzić co mi dolega.
Gość Fellowes
ja mam to samo i nikt nie potrafi mi pomoc. Pierwszy atak mialem jakies dwa miesiace temu i trwaro to 5 dni systematycznie w tych samych godzinach. Wyniki wszytkie wyszlu bardzo zadowalajace i lekarze powiedzieli ze wszystko jest ok i ze bedzie to raczey nerwica przepisali mi Hydroxyzyline. Zjadlem dwie tabletki od momentu przepisania i zaprzestalem brac. Teraz po tym, czasie atak znowu sie pojawil, myslalem ze dzis zejde z tego swiata, silne dusznosci dretwienie rak i ust, klucie w klatce piersiowej wydety brzuch zadna pozycja nie pomaga. Minelo po 50min ale jutro znowu sie obawiam tego samego. Jak to wyleczyc juz nie ma sil mam dopiero 24 lata a tu takie cuda sie dzieja. Blagam pomocy
widzę, że jest nas wielu... Ja mam identyczne dolegliwości Nawet teraz odczuwam duszności, muszę co jakiś czas wziąć głęboki wdech co i tak przychodzi z trudem Duszności raz są a raz nie Ostatnio źle toleruję wysiłek Z reguły mam niskie ciśnienie w granicach 118/66, które ostatnio raz leci w dół a raz skacze do góry Do tego czasem (na szczęście rzadko) straszne ostre przeszywające kłucia brzucha Echo wykazało, że serce jest małe Ekg i usg brzucha w normie, jak również OB, morfologia i tarczyca i też nikt nie wie co mi jest U mnie objawy ujawniły się po ciąży A przed ciążą po dużym wysiłku fizycznym (uprawiałam gimnastykę) prawie zemdlałam (zdarzyło się raz), ale zwaliłam to na przetrenowanie. Mam 26 lat.
zbadajcie sobie tarczyce np nadczynosc tarczycy daje u wielu osub dokladnie takie same obiawy jak te co opisujecie .wiem to z wlasnego doswiadczenia.oczywiscie jest wiele mozliwosci wyjasnienia tych obiawuw ale proste badanie usg wam niezaszkodzi pozdro i duzo zdrowia zycze

Ja mam podobie tylko tyle, ze kiedy budze sie w nocy łapie mnie skurcz w rekach i nogach nie moge sie ruszyc i kiedy brakuje mi w ostatniej chwili powietrza puszcza skurcz. A chwile po wszystkim moje serce chce wyskoczyc z klatki piersiowej. Nie mam czasu jakos isc do lekarza z tym. A pierwsze takie ataki miałam w ciazy

Ja właśnie zaczęłam badania, moje objawy są takie jak większości z Was z tym że dochodzi podwyższone ciśnienie. Najgorsze w tym wszystkim jest to ze wszystkie wyniki są ok ,a dolegliwości nie mijają, a lekarz sprawia wrażenie że kompletnie nie wierzy w to co mu mówię.