Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy po jedzeniu przy gwałtownym ruchu

Rekomendowane odpowiedzi

Po jedzeniu (nawet niewielkich porcji), jeśli wykonam jakiś nagły ruch zaczyna boleć mnie głowa. ból głowy wywołują również migotliwe obrazy np w telewizji. diabelnie utrudnia mi to życie bo jedyny sposób na unikanie bólu głowy po jedzeniu to *czas na trawienie* czyli spokojne leżakowanie. jem regularnie (ok 5 posiłków dziennie), nie nadużywam alkoholu i kofeiny, nie palę. życie mam spokojne, niewiele stresu. co z tym zrobić a przede wszystkim co to jest i jak to leczyć?
Gość czachadymi
Od kilku dni cierpię na to samo. Nie jem regularnie, ale ostatnio oprócz tego, że zrezygnowałam z kawy, nie zmieniałam żadnych nawyków żywieniowych. Po każdym posiłku, czasem nawet napoju, czuję pulsujący ból pod czaszką przy każdym ruchu, nie pomagają mi nawet tabletki. Przyczyny szukałam w zmianach ciśnienia, ale w takim razie skąd ból po posiłkach? Poza tym niewielki poziom stresu i wytężona praca umysłowa przez cały dzień (pracuję i przygotowuję się do sesji), tym samym mniej snu. Jednak już nie jeden raz przechodziłam takie sytuacje i żadne bóle nie występowały. Nie zawsze też piłam kawę, więc odstawienie tych 2-3 filiżanek też nie wchodzi w rachubę. Zostaje jeszcze pogoda, ale nigdy wcześniej nie wywoływała u mnie zmian samopoczucia. Czy może to być zapowiedź choroby? Jak leczyć ten ból lub jak mu zapobiegać? Czy przy dłuższych objawach powinnam zgłosić się do lekarza?
Gość Kiepska sprawa
Nie określę dokładnie o co chodzi ale radze sprawdzić poza możliwością zakażenie i drożdżycą czy są jakieś zatrucia.Poza tym płukanie przewodu pokarmowego czasami działa.A właściwie to mam coś troche podobnego czasami.Ucho zaczyna mnie czasami boleć jak się poruszę.