Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skurcze serca, zimne dłonie, zimny pot i duszności po uderzeniu w klatkę piersiową

Gość wegita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się dowiedzieć co u mnie podejrzewacie-W pierwszej gimnazjum grałem w piłkę nożną nie chcący kolega uderzył mnie kolankiem w serce albo w okolicach serca po chwili nastąpił lekki ból a po czasie nie wiem około godziny nastąpiło sile zaciskanie jakby serca przykładowo raz dwa trzy i najmocniejsze jakby zaciskanie w ten czas miałem zimne ręce i zimny pot,zaraz po czasie gdy położyłem się na łużko tak jakby mi to przeszło choć czułem lekko to jeszcze ale lekko minął rok nic nic nie czułem minęły 2 lata także nic nie czułem minął 3 rok też nic nie czułem może w ty czasie pojawił się lekki ból serca od 3 do 5 razy w tym roku chodzę cały czas z stresowany,zmartwiony,jakieś jakby lekki,czasem zły humor,taki przygnębiony się czuje,i od roku nie miałem ukucia w sercu ale czuje jakbym się nie dopełniał powietrzem czyli taka dusznica,ale gdy wykonuje wysiłek fizyczny takiego czegoś nie ma po prostu gdy siedzie sobie w pokoju to zaraz to jakby było a tak jak wykonuje jakąmś czynność to nie ma tego,Prawie zawsze mam zimne ręce i mniej stopy,Po wysiłku fizycznym na aparacie elektrycznym do mierzenia ćiśnienia mam 133-84 puls 73 czasem 70 a jak nie ćwiczę np 2 czy tam 3 dni to puls z 63 albo 60 a ciśnienie 120 na 78.Często się skupiam np w nocy nad sercem i powstają takie jak by duszności podczas np leżenia w łużku,Bardzo bym prosił o pomoc dla mnie to ważne nie wiem czy to ważne miałem robione badania na alat i aspat alat 18 albo 20 aspat od 20 do 25 coś w tych granicach nie pamiętam dokładnie chciałbym jeszcze dodać że w pierwszej klasie intesywnie ćwiczyłem klatkę piersiową.Bardzo Proszę o pomoc. dodam ze od 1 klasy gimanzjum ćwiczę
Jeszcze jak przed chwilą naczytałem się o chorobie aorty piersiowej to strasznie puls mi się przyspieszył i mrowienie w ręce bo wyczytałem tam o tym ze przy urazach silnych może być także choroba obrzęk czy coś takiego dzięki za odpowiedzieć licze jeszcze ze ktoś inny się odezwie
witam, mnie też sie wydaje ,że to nerwy u ciebie i ciagłe myslenie o sercu , wsłuchiwanie sie w siebie. Cisnienie masz dobre ja miałam ostatnio 130/80 i kardiolog powiedział mi ze dobre mam a ty masz podobne wiec tez oki. Poza tym ja tez jak zaczynam zaduzo myslec o sercu, czy zakłuje , czy zaboli , to zaraz mi przyspiesza i mysle ze dostane zawału albo mi stanie serce. Staram sie nie myslec negatywnie i nie zwracac uwagi na serce tylko zaczynam cos robic zeby uwage odwracac i przestaje troche . Musisz pracowac nad mysleniem pozytywnym i nienakrecac sie bo to nie pomaga a szkodzi. Wiem bo sama pracuje nad soba cały czas. Zrób tez badania napewno niezaszkodzi:)pozdrawiam.