Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Walka z nerwicą natręctw poprzez ignorowanie natrętnych czynności

Gość elemela

Rekomendowane odpowiedzi

W żadnym razie nie wykonywac za niego rytualow, wiem że to spowoduje agresję. Trzeba to leczyć. I nauczyć się jak najwięcej o chorobie. Rozpoznawać natrectwa i starać sie je przeczekać. Sama to mam wiem jak sie zaczęło i jak jest trudno, trzeba walczyć. Pozdr.

Jestem matką i strasznie sie czuje jestem na zolfarenie , próbowałam ignorować te mysli ale cały czas tylko płaczę ide dzisiaj do lekarza boje się że stanę się roślinnką przez te leki niemogę ich dobrać ta nerwica dopiero sie zaczęła jest mi strasznie żle może by ktoś porozmawiał ze mną na gg bardzo proszę strasznie sie czuje mam pozytywne i negatywne myśli naprawdę niewiem które są moje proszę o pomoc jak sobie z tym radzić Pozdrawiam aga

Witam! Byłam niedawno u psychiatry, który zdiagnozował u mnie nerwice natręctw. Wspomnę jeszcze, że mam dopiero 15 lat. Nie mam pojęcia od czego zacząc.. Tak naprawdę wszystko sie zaczęło około rok temu. Zabraniam się mojej mamie na mnie patrzec, jesli się popatrzy potrafię na nią wyklinać, rzucac wszystkim, po prostu nie kontroluje tych wybuchów agresji. Mam takie obsesyjne mysli, że jesli mama sie na mnie popatrzy to przytyję i zbrzydnę. Kiedy tylko ona skieruje na mnie swój zwrok, ja szybko lece do lustra i zaczynam siebie widziec inną, niz byłam jescze przed tym, jak sie na mnie popatrzyła. Choruje równiez na zaburzenia odzywiania - bulimie. stąd ta obsesja na punkcie chudzosci, po prostu nie chce przytyc od jej wzroku. Doszło do tego, że nieraz po prostu nie dotykam rzeczy, które ona dotknęła. Mam rowniez takie wyobrazenia w głowie, ze jej liczby są parzyste, a moje nieparzyste i walczymy jakby ze sobą. Czytałam, ze nerwica natręctw bierze sie z dziecinstwa - brak wsparcia rodziców itd mojej mamy przez większosc mojego dziecinstwa nie było, wyjezdzała w delegacje za granice. Wychowuje mnie sama, wiec na czas jej nieobecnosci musiałam zostawac z moimi dziadkami, a z ich strony dostawałam 0 miłosci i wsparcia. Dodatkowo mam cos w stylu, ze jesli ktos cos zrobi 2, 4 razy, ja to musze zrobic 5 razy. Nienawidzę liczb parzystych. Dostałam skierowanie do szpitala, jednak doktor zaleciła, aby przed wyjazdem do szpitala zrobic EEG głowy, gdyz takie zachowania mogą byc na tle neurologicznym. Trochę boje sie tego badania, tych wszystkich elektrod na głowie... Nienawidze tych natręctw. Niszczą mi zycie.

Nerwica natręctw nie jest przez złe dzieciństwo moi drodzy,ani nie bierze się z powietrza,ma swoja przyczynę i to dla niektórych może być szok co napiszę.otóż nerwice,depresje,lęki,obsesje,natręctwa biorą się od pasożytów i grzybic które są w naszym ciele.nie jestem lekarzem,aczkolwiek oni nie mają takiej wiedzy żeby leczyc tylko was trują dla własnego zysku.jestem osobą która chorowała na nerwicę natręctw oraz depresję i silne lęki(bałam się ludzi,wyjścia z domu,ciągle płakałam,zamykałam się w sobie,bardzo cierpiałam,miałam duszności tz gulę,sztywność w kontaktach z ludźmi,lęk przed zyciem,złe myśli)byłam w szpitalu psychiatrycznym,łykałam psychotropy,chodziłam do psychologów i nic,wielkie rozczarowanie!niedawno znalazłam w necie informacje od czego może być nerwica natręctw i znalazłam.otóż wywołują ją lamblie i inne pasożyty które bytują w ludzkim układzie pokarmowym,oraz candida czyli grzybica.ludzie którzy jedzą dużo cukru,białej mąki i mleko mogą mieć te rzeczy w sobie i dlatego często choruje się w wieku dziecięcym.ja zapadłam na nerwicę w wieku 9 lat a mam 30.dzieci jedzą dużo słodyczy,naleśniki,kluski,pierożki,ciasta,piją mleko bo mówi się że zdrowe-nic podobnego.to jest przyczyną natręctw,złości,adhd,apatii.złe odżywianie które doprowadza do grzybicy ustrojowej i przedostania się pasożytów( one uwielbiają kwaśne środowisko)ZALECAM:nie chodzić więcej do psychiatrów,psychologów,brania psychotropów otępiających mózg.POLECAM:odkwaszenie organizmu,kurację oczyszczającą,dietę bogatą w warzywa:ogórki kiszone,czosnek,marchew,pietruszkę,brokuły.ważne są zioła:oregano,tymianek,goździk.suplementy np paraprotex,syrop vernikabon(zioła Grzegorza Sroki),ćwiczenia,picie 2-3 l wody,herbatek ziołowych.dietę trzeba stosować całe życie,trzeba sie przestawić na zdrowe odżywianie,nie łączenie węglowodanów z białkami. pisze o tym gdyż wiele ludzi ma ten problem i nie wie jak to leczyć,a lekarze nie leczą tylko trują.ja się leczę i widzę efekty,to nie bajka moi drodzy odkąd stosuje dietę to zwalczam pasożyty a przy tym nerwicę i natręctwa które dawały mi cierpienie.jest coraz lepiej.mam czysty umysł,cieszę się życiem,odeszły lęki,jestem sprawniejsza fizycznie,nie mam depresji.poczytajcie artykuły w internecie o pasożytach,jak się ich pozbyć bo powodują większość chorób.życzę powodzenia!!!!

Szanowni Państwo,
jestem studentem Psychologii na Uniwersytecie SWPS.Bede pisał pracę magisterską na temat: Perseweratywnosc,a poczucie sensu życia u osób z zaburzeniami obsesyjno-kompulsywnymi czyli popularnie zwana nerwica natręctw.

Perseweratywnosc to trzymanie w sobie negatywnych emocji dłuższy czas.

Do wypełnienia są dwa kwestionariusze.

Będę bardzo zobowiązany jeśli Państwo mi pomogą.Moge tylko dodać,ze pracę traktuje bardzo poważnie,a moim celem jest w przyszłości praca terapeutyczną z osobami cierpiącymi na nerwice natręctw,która jest mi szczególnie bliską.

Proszę o kontakt priv na Facebooku lub kontakt telefoniczny 531-043-057 lub e-mail:oskarwojcik@interia.pl

Pozdrawiam i dziękuję!

http://tv-express.ru/evroremont-kvartir-pod-kljuch.dhtm

404 Not Found

Фабрика Neodom Индия. ? Купить керамическую плитку Neodom по низкой цене. Плитка Neodom в магазине КЕРАМ МАРКЕТ ® в Краснодаре. Все коллекции Neodom на KERAMKRASNODAR.RU 8 (861) 203-47-88. Экспресс доставка. Дизайн-проект бесплатно.