Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wędrujący ból pleców i mięśni, ucisk mostka, rozdrażnienie i osłabienie a nerwica

Gość tom18cwa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czytałem na Waszym forum pełno wątków ale nie mogłem znaleźć pasujacego do moijej sytuacji.. Jestem troche zaniepokojony ponieważ po pewnych wydarzeniach w rodzinie dokucza mi takie coś jak: -bóle pleców ( jak ktoś by mi włożył jakaś malą pileczke pod lopatkę) - ból ten wystepuje na przemian w różnych miejscach ( pod prawa i lewą łopatka oraz w okolicach kręgosłupa) -bóle w klatce piersiowej ( czuje kłucie w mięśniach koło serca na wysokości pachy, oraz kucie w sercu) -ucisk mostka -bóle mięśni -czasami czuję sie osłabiony -czasami bardzo łatwo wyprowadzić mnie z równowagi -strach przed tym że mi cos powaznego dolega.. Mam 18 lat i pale papierosy od niecałych 4 lat. Boje się że może być ze mna coś nie tak .. ;-( Ostatnio nawet ograniczyłem palenie i staram sie jak najszybcie rzucić. Czy te objawy mogą być związane ze sytuacja w rodzinie ?? i w szkole ? pozdrawiam i czekam na odpis ..
Hmm trzeba bylo jeszcze wczesniej zaczac palic..np od 8 roku zycia,dzis mialbys pewnosc ze nie masz pluc,a tak sie zastanawiasz. Mysle ze masz typowa nerwice pełnoobjawowa. Idz do watku o nerwicy,tak Ci doradza melise i rumianek,badz tez lewatywe z dziurawca-odpreza podobno.tak mowia
Nie o to chodzi .. bo od pewnego czasu mam takie objawy jak, bule w plecach, w barkach (czasami) bole w klatce kolo serca (tak jak ktos by mi miesien sciskal albo bol tego sciegna w okolicach pachy), czasami w okolicach żeber, ucisk mostka, czasami mi sie troche trudniej oddycha i uciska mi czasami mostek, boje sie ze mam cos z plucami.. dzis bylem u lekarza i mi powiedzial ze to od tego ze mam kaszel i katar.. a miesiac temu bylem chory na grype .. ale chyba tez te dolegliwosci moga pochodzic od sytuacji w rodzinie .. ?? ostatnio duzo sie zmienilo bo rodzice wzieli rozwod .. w szkole jest trudno i troche stresu bo chodze do technikum .. slyszalem ze to moze byc nerwica .. ale i tak boje sie ze moge miec cos z plucami ;/ ;(( i dlatego sie pytam o to ? mam 18 lat i to wydaje mi sie troche szybko na taka chorobe jak rak pluc .. ? doradzcie mi bo naprawde dostalem stracha ze moze mi cos byc :(((( z gory dzieki ..
wiem o co Wam chodzi .. ;( no ale ja sie czasami czuje tak jak bym mial wszystkiego dosyc .. jak cos mi nie wychodzi to bardzo szybko sie denerwuje .. ;/ no i dlatego obawiam sie o siebie .. ;/ nigdy tak nie mialem .. to zaczelo sie okolo 2 - 3 miesiacew temy .. no i caly czas mnie to meczy
hormony tzn może przez to że dojrzewasz to tak się denerwujesz i stresujesz, hormony ci buzują :) na pewno sytuacja rodzinna też ma jakiś wpływ na to jak się czujesz ale bardziej na samopoczucie psychiczne. Może masz jeszcze nie doleczoną grypę i to jeszcze czujesz, rzuć palenie bo to na pewno kiedyś się odbije na twoim zdrowiu. Nie martw się bo jeszcze bardziej będziesz się źle czuł, jeśli nie ufasz lekarzowi to idź do innego, lub powiedz mu że jednak martwisz się o te płuca i chcesz jakieś skierowanie dostać. Poszukaj sobie jakiegoś sposobu na uspokojenie np słuchaj wtedy muzyki którą lubisz, pomyśl o czymś miłym itp ewentualnie kup sobie jakieś ziółka lub syrop na stres :) Nie martw się. pozdrawiam
Aha . dzięki za pomoc. ja ogolnie slyszalem ze to moze byc nerwica czy nerwobole od sytuacji w rodzinie, od stresu w szkole itd. balem sie tylko ze bede mial cos z plucami ;/ ale dla pewnosci chyba pojde do lekarza zeby mnie wyslal na przeswietlenie.. co o tym myslicie ? dzieki i pozdrawiam
Arjuna dzieki za pomoc ;)) a mam takie pytanie .. czy w wieku 18 lat mozna zachorowac na raka pluc .. ?? no bo mnie to meczy ;/ niby nic az tak mocno mnie nie boli w klatce ale sie boje .. jak chce wziasc pelny wdech powierze to czasami mam tak ze nie moge .. tzn jak by cos mnie na mostku uciskalo ;/