Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod żebrami po jeździe na nartach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam od jakiegos czasu problem z plecami. Podejrzewam ze naciagnalem lub nawet naderwalem sobie ktorys z miesni ale od poczatku, bol pojawil sie pod koniec dnia , akurat tego dnia jezdzilem na nartach. wrocilem do domu zjadlem, polozylem sie przed telewizorwm i kiedy chcialem wstac okazalo sie ze nie moge zatkalo mnie z bolu. Boli mnie dokladnie w miejscu gdzie koncza sie zebra z prawej strony plecow i lekko z boku. Bol jest odczowalny przy glebszym wdechu i bocznych ruchach tułowiem oraz np. przy probie spojrzenia przez ramie do tylu. Z gory dzieki za pomoc
Gość biedna:(
Ja od 3 dni mam okropne bóle po prawej stronie, w okolicy żeber, i z boku i plecy od łopatki spac nie moge, w pozycji leząćej okropnie boli ,nie moge na bok sie przewrocic ani podniesc jak juz leze, czy jak siedze zeby wstac, przeszywający kłujący ból, zwłaszcza przy wiekszyk wdechu lub kichnięciu : czy kaszlnieciu ;( boje sie co to moze byc myslalm ze to moze zawianie bo faktycznie w niedziele wiał dośc silny wiatr, ale smaruje etonalem od poniedzialku i zero poprawy u lekarza oktropne kolejki, ciezko sie dostac do rodzinnego, dzis własnie bylam , a te bóle i strasznie utrudniają mi zycie, chodze taka pogięta przez te bóle nie wiem czy nei wybrać się na pogotowie , moze by tam mi cos przepisali
A mnie dręczy już od bardzo dawna(rzekłabym że od kilku lat)ból z prawej strony pleców pod żebrami(jakby dół prawego płuca)-jest czasami dość dokuczliwy ale robi się przy każdym pojawieniu silniejszy i nie wiem czy iść z tym do lekarza bo jak kiedyś rodzinnemu wspomniałam przy okazji innych badań to powiedział że to *RWA KULSZOWA*-to taki ból reumatyczny czy coś....no ale ludzie1miałam w tedy z dwadzieścia pięć lat!!!i ból reumatyczny?troche to dla mnie dziwne i nie wiem czy iść z tym konkretnie do lekarza?
Ratunku. Mialem grype. Pod koniec grypy zdarzylo mi sie silowac z kolega. I cos mi strzelilo z prawej strony przy zebrach. Nastepnego dnia zaczelo bolec, pozniej jeszcze bardziej. Boli kiedy kaszle, zginam sie to kłuje. Kiedy klade sie na plecach to zaczyna ciagnac,boli potwornie. Nie moglem spac z bolu.Bola zebra,pod zebrami.Na zewnatrz nic nie widac.. Po tygodniu boli ale tyci mniej. Boli jednak kiedy probuje napiac zebra,brzuch.Moge spac tylko na boku nie bolacym. BYlem u lekarza i dal mi aspiryne !Bez rtg stwierdzil ze to nie zlamanie zeber.. Jak czytam to mam cos jak BIEDNA . Ciekaw jestem co u Biednej. Jak sobie poradzila , czy przeszlo , Prosze o pomoc
Wygłupialiśmy się z chłopakiem ,położył się na mnie i zaczął łaskotać do momentu gdy zaczęłam czuć silny bół po prawej stronie pod żebrami i trudnością złapania oddechu.W nocy nic nie bolało,cały dzień też był spokój do momentu gdy gwałtownie się schyliłam i znów się zaczęło.Co to może być?Boję się.Proszę o odpowiedź.

Ból w dolnej części żeber ... na początku boli jak by końcówki wolnych żeber prawych , potem zaczyna się przenosić na bok a w efekcie końcowym boli jak by w plecach przy kręgosłupie cały czas na wysokości dolnych żeber ... pewnej nocy ból był tak okropny że nie mogłem ani się ruszać ani oddychać ... trafiłem do szpitala ... po szeregach rozmaitych badań wyszło : Hiperlipidemia mieszana (E78.2) , Nadżerkowe zapalenie przełyku , Zapalenie żołądka K29.5 oraz w gratisie jeszcze doszło Wypadanie płatka zastawki mitralnej. Tak że ten ... 28 lat i takie badziewia ... Te bóle są wynikiem Nadżerek żołądka ... zaniedbałem dietę i przerwałem leki i teraz wróciło ... Moja rada dla wszystkich - nie pijcie energetyków ! To one mnie tak urządziły :( Jeśli macie takie bóle koniecznie zróbcie Panendoskopie(gastroskopie) różnie na to mówią ... Badanie cholernie nieprzyjemne z góry ostrzegam :)