Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i kołatanie serca, drętwienie i plamy na rękach

ja0725

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,nazywam sie Krzysztof mam 28 lat i ostatnio mam problemy z sercem,stało sie to nagle,poszedłem do ubikacji sie wypróżnić i tak parłem ze aż poczułem jak mi soc sie stało w sercu,tak jakby sie zmęczyło bardzo mocno i zaczęło mnie bolec po lewej stronie żeber jak np myłem ręce,ale to jeszcze nic...po tym wszystkim moje serce zaczęło kołatać sie tak ze porostu meslem ze umrę,w 1 noc ledwo zasnułem bo nie moglem sie położyć na lewy ani prawy bok,tylko na plecach najlepiej mi sie leżało ale serce i tak kolotalo cały czas,rano sie obudziłem i lewa ręka brak czucia i na kostkach reki czerwone paski,potem następne 4 dni męczarni z kolotaniem i miałem takie z trzy cztery główne ataki ze czułem po lewej stronie nad sercem bardzo silny skurcz ze ruszyć sie nie moglem i pełnego oddechu złapać,no i jeszce cos takiego przy tych atakach ze przez serce jakby pęcherz powietrza chciał przejść,masakra!!!,w końcu poszedłem do lekarza bo juz nie moglem wytrzymać,badanie EKG wykazało takie coś: średnia oś QRS - prawogram amplituba zespolu QRS obniżona w aVL nieprawidłowy załamek R w V1. V5 nieprawidłowy załamek T w V1 czas QTc wydłużony doktor kazala mi zrobic USG serca i wyszło tak: [URL=http://img110.imageshack.us/my.php?image=dsc01749mj0.jpg][IMG]http://img110.imageshack.us/img110/4766/dsc01749mj0.th.jpg[/IMG][/URL] teraz po 22 dniach mi już przeszło kolotanie,chociaż jak sie kładę na noc to lekko mi pokołacze i sie uspokaja,lecz właśnie jak sie rano budzę to mam te zdretwiale ręce i czerwone plamy na kostkach i ciągle czuje jakby był jakiś zator czy coś,czasami czuje takie przenikliwe klucie dosyć mocne,ehhh jestem załamany...może ktoś coś napisze kto zna sie...pozdrawiam i czekam na jakaś odpowiedz.
DO M Ta (ten) M to cud natury,ale do momentu .pewnie nie chodzi do łazienki tylko sra w gacie, albo wciąga i wypluwa ,może bez komentarza dla takich osób -jak mu nic nie dolega to nie wiem po co tu wchodzi... ? Do JA ,nie przejmuj się takim pustym łbem,bo on ona ma głowę od tego żeby się deszcz nie lał do środka tylko.Mi też drętwieją ręce i rano ich nie czuję,ale ja mam cukrzyce i niedokrwienie mięśnia sercowego , ale możesz zrobić holtera,EKG wysiłkowe, albo izotopowe badanie, a trójglicerydy i cholesterol masz w normie ? Pozdrawiam życzę zdrowia