Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie, senność i ból głowy przy zespole WPW

Gość Sylwek

Rekomendowane odpowiedzi

ja miałam ablację i wpw. Ablację chyba trzeba powtarzać w moim przypadku. Myślę że to zależy jak długo to masz. Ja mam od około 20 lat, od jakiś 6 lat silne bóle głowy to norma. Potrzebuję około 12 godzin snu co chyba też nie jest normalne. Po długim czasie takie objawy są naturalne. Ciesz się jeśli jeszcze co chwile nie drętwieją ci ręce i nogi ;)
Witam U mnie lekarz rodzinny podejrzewa WPW poszedlem do kardiologa ktory niczego takiego nie stwierdzil wyslal mnie na echo serca ktore rowniez nic nie wykazalo. Wczoraj trafilem do szpitala gdzie lekarz stwierdzil ze podejrzewa u mnie WPW i wyslal mnie do kardiologa, przy tym mam caly czas zdretwiale lydki i czasami uda,delikatne bole glowy raczej takiego uczucia jakby glowa mi sie powiekszala no i ten lęk, strach przed nepewnoscia, co robic??nawet pracowac nie moge bo czasem pewniej sie czuje w domu
CZesc:) Mozecie mi powiedziec co to jest wpw bo ja mam takie same objawy i wiele innych a lekarz mi co innego mowi.A w ogole juz mam czasem dosc tego wszystkiego sama niewiem co ja mam czy nerwice czy wade serca juz opadam z sil.Prosze napiszcie mi8 co oznacza dokladnie te wpw bo ja juz nie daje rady.Od roku biore tabletki ale za bardzo nie dzialaja tylko ze nie mdleje co chwila tyle dobrego i tachykardii co chwila nie mam:ale inne objawy mnie mecza:bezsennosc,zawroty glowy dretwienie nog i rak,skoki cisnienia,oslabienie w ciagu dnia szczegolnie jak wstaje,niewysypiam sie w ogole,wieczorem czasem boje sie zasnac bo mam dziwne uczucie w glowie ze jak zasne to juz sie nie obudze,bole glowy,czesto mi niedobrze,strasznie reaguje na zmiane pogody jak i na wilgotne powietrze i duzo innych tylko trudno sobie to wszystko przypomniec.Biore lokren-pol tabletki teraz(beta-bloker),wczesniej bralam cala ale mam watpliwosci.A moja lekarz tylko mi przytakuje a nic konkretnego nie mowi,stwierdzila ze mam wde serca,czestoskurcze,omdlenia kolatanie serca czyli:Zespol wypadania przedniego platka mitralnego.

No osłabienie napewno jest z beta blokerow bo one hamuja dzialanie adrenaliny czyli naszego napędu. A serce napewno wali ci z nerwowo wiec trzeba sie leczyc w inny sposob a nie kardiologicznie.... skoro biegasz po 10 km to napewno nie masz powaznych lub wrecz w ogole problemow z sercem. A namierne forsowanie sie bez odpowiedniej diety, snu itd. spokoju, moze nasilac nerwy , odpowiedz organizmu na stress i stad zawroty glowy , oslabienie i tętno itd itp.

Zreszta niechce sie tu wypowiadac jako autorytet bo o wpw wiem tyle co przed chwila przeczytalem, czyli *espoły preekscytacji spowodowane są wrodzonym defektem polegającym na istnieniu dodatkowego, nieprawidłowego połączenia poprzez ‘tkankę mięśniową’ łączącą najczęściej przedsionek z komorą z pominięciem węzła przedsionkowo-komorowego (zespół WPW) co umożliwia nieprawidłowe szerzenie elektrycznego impulsu w sercu. * Ale jesli jest to potwierdzone profesjonalnymi badaniami przez kilku kardiologow to moze i macie wpw, ja tam nie wiem. Zyczę zdrówka:) A bol glowy to moze zatoki....