Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problem ze słuchem, ból głowy i zawroty głowy

Gość Kiepska sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kiepska sprawa
Objawy są takie że bolą(chodzi o część środkową) i coraz bardziej słuch się pogarsza.Tomografia komputerowa i rezonans magnetyczny nic nie wykazały.Czasami mnie też głowa boli ale nie w typowy sposób z przodu ale po bokach przy uszach.Co to może być.Być może jest związane to z krążeniem w tej części organizmu lub pasożytami.Być może to zapalenie ale podobno wtedy z ucha wycieka coś a nie stwierdzono uszkodzeń w błonie bembenkowej.Dodam że mam też problemy które często są problemami z krążeniem czyli jak wstaję to w głowie mnie się kręci z tym że ciśnienie mam prawidłowe lecz kiedyś miałem niższe. Prosiłbym o hipotezy na temat co to może być za choroba.A może to jakieś dziwne zatrucie?Ale raczej wątpię.Chciałbym się spytać czy jakieś alternatywne terapie by mogły na to pomóc?
Nie słyszałam o pasożytach uszu... Mozesz isc do laryngologa i prosic o skierowanie na badanie błędnikow. Nie pamietam nazwy,ale badanie polega na wlewaniu wody w uszy i obserwacji jakims przyzadem jak reaguja błedniki. Wiem z autopsji ze te błedniki potrafia dawać dramatyczne wrecz objawy ale u Ciebie mysle tragedii nie ma. Pozdrawiam
Gość Kiepska sprawa
A ja czytałem że nawet muchy mogą tam sie dostać więc to jest możliwe z tym że nie umnie bo raczej by było to w 1 uchu..Możliwy jest problem z błędnikiem bo mam problemy z równowagą.Z tym że po tej kuracji nie wiem czy by się słuch poprawił.A czy tragedii nie ma to nie wiem jak słuch się nie poprawi to może być.I nie rozumię tego płukania wodą.Uszy mnie bolą od wewnątrz błony bembenkowej.