Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Budzenie się w nocy z mocnym biciem serca i plamami na twarzy a nerwica

Gość Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Dziwnie tak czytać, o tym co się ma/miało, do końca nie wiadomo... Ale dodam jeszcze, pieczenie powiek, nie możność skupienia wzroku, trudności z połykaniem, drżenia, uczucie napływania czegoś do głowy. Mam taką metodę - przebadać się (wkurwia mnie, że nie chcą mnie na wszystko przebadać -,-) i jeśli jest wszystko OKa, to po prostu się temu poddać, to opór nasila objawy. Nazywam go oporem ego :D Nic złego się nie stanie, tyle razy już miałem umrzeć, ale jakoś żyję :P Poddaj się temu, możesz nawet spróbować się tym cieszyć - fajna bania XD. To z czasem przestanie na Ciebie oddziaływać, straci moc. Nie wielki wysiłek fizyczne też jest dobry, chyba ze względu na to że powoduje objawy w kontrolowany sposób - przynajmniej u mnie. Bardzo dobrze jest mieć u boku bliską osobę, trzymanie za rękę jest bardzo pomocne :) A co do leczenia, leczenia nie *leczenia* czyli tłumienia objawów, czytałem, że najskuteczniejsza jest terapia psychodeliczna, czy taka w której wykorzystuje się psychodeliki (entheogeny), np. LSD, grzyby psylocybinowe a nie narkotyki, jak np. alprazolam w dzisiejszej *terapii*. Terapia psychodeliczna została zdelegalizowana na początku lat 70 ze względu na jej skuteczność... Wiadomo - bardziej opłaca się leczyć (często do końca życia) niż wyleczyć :c Bardzo dobra książka: Poza mózg, Stanislava Grofa, każdy z tej strony powinien ją przeczytać. Jest tylko jeden szczegół - nie czytaj wprowadzenia napisanego przez Bartka Dobroczyńskiego. Straszenie mnie to zniechęciło, i pojawiają się tak bardzo wyraźne sprzeczności z treścią książki. Tu jest recenzja - nie opisuje wszystkich zagadnień, ale lepszej nie znalazłem - Stanislav Grof poza mózg xorceria (pierwsza pozycja) Trzymaj się, wszystko JUŻ jest w porządku ;-)