Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy nerwicowe i sukcesy w walce z nerwicą

Gość ania12

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczynki witam Was ; Aniu , Magla i też się zastanawiam czemu tu takie pustki?!!! Wracajcie na forum i piszcie jak u Was po świętach , bo ja tak na prawdę to dopiero teraz odpoczywam :)U mnie jest cudowna wiosna a na weekend jadę na spotkanie z budzącą się przyrodą ( to jest na moją ukochaną wieś).A tym czasem wszystkim spokojnej i dobrej nocki.Pa
Witam wszystkich ja ostatnio zapracowana jestem , normalnie robie karierę w pracy:) choć tam się mogę troszkę spełnić :) Fajnie wam dziewczynki zazdroszcze wam pogody u mnie cały czas zimno pada, ciemno jednym słowem pogoda przygnębiająca:( Świąt też wam zazdroszczę uwielbialam w Polsce te święta, a tu nawet ich nie czuć . W sobotę nikt nie chodzi z koszyczkami(choć ja i tak poszłam) pracowałam cały dzień. W niedziele pracowałam a w poniedziałek ( nie leją się wodą) też od rana do wieczora pracowałam. No i tak u mnie wyglądały święta, oni w każde święta przesiadują po knajpach , dyskotekach i piją tak obchodzą każde święta:( Po za tym dzis miałam dobry dzień pogadałam z Iwonką , kurcze normalnie uwielbiam Cię buziaki dla Ciebie i głowa do góry :) ...w ciąż czekanie , narzekanie mówienie co ma się stać to się stanie w kółko łez wylewanie -nic nie pomoże...jedno jest życie, raz na tym świecie jesteś... BUZIAKI Izabellko odpoczywaj zbieraj siły i pisz do nas bo strasznie mi brakuje twoich słówek:) Aniu no pusto tu bo tak rzadko nas odwiedzasz kochana. Pozdrawiam was wszystkie dziewczynki buźźźźźkiiii wielkie dla wszystkich
*Na zewnątrz mgła, tylko ziąb i deszcz A dla mnie świat w ciepłym świetle świec Powietrze ma elektryczny smak Chciałabym tak trwać nawet tysiąc lat * Na dzień dobry dla nas wszystkich dedykuję tę przepiękną piosenkę Krzysztofa Krawczyka .....gdy go tak słucham to świat mi się mieni w przepięknych kolorach tęczy ....a Tobie Kasieczku dziękuję za to wprowadzone światełko na nasz wątek:) Nie będę dziś imiennie zwracać się do żadnej z Was , bo zwrócę się do Was wszystkich a tym sposobem do każdej z Was z osobna ;jesteście takimi malutkimi promyczkami i kiedy wchodzicie na forum to wprowadzacie wraz z sobą różne kolory światełek a jak nie odwiedzacie ,to tu zakrada się mrok zupełnie jak w życiu . Pozdrawiam Was wszystkie i mam nadzieję że pojawią się znów światełka ......i wesprą tych , którzy właśnie teraz może na takie wsparcie oczekują .. No a teraz wsłuchuję się w piękne brzmienie *tolerancji * w wykonaniu wspaniałego S, Sojki:) Na miły Bóg, życie nie tylko po to jest, by brać Życie nie po to, by bezczynnie trwać I aby żyć siebie samego trzeba dać ....... I tak budząc się w gąszczu cudownych dzięków , które tak pięknie we współbrzmieniu ze słowami poezji pomagają zrozumieć bardziej istotę życia i bycia tu i teraz ....pragnę przesłać każdej z Was na słonecznych promykach ;uśmiech radości , który jak słońce, spędza chłód z ludzkiej twarzy.
Witam dzieki izabello za kolorowe słowa :) ja dziś już pozałatwiałam z rana nie za miłe sprawy więc głowę mam już wolną, choć jedna się jeszcze chyba będzie ciągnąć...no ale damy radę:) w sobotę szykuje się u nas spęd rodzinny- przyjdą ludziska na zaległe imieniny fFilipa:0 a i dziś Luśka idzie na ostatnie szczepienie na nosówkę...zostanie jeszcze tylko wścieklizna:) za jakiś dłuższy czas:) także czas po Świętach wypełniony po brzegi:) no nic wracam do pracy wszysrkich serdecznie pozdrawiam:)
hej wszystkim u mnie tez troche bieganiny bo w sobote wybieramy sie na wesele a dzis i jutro musze pokonczyc prace licencjacką zeby miec spokojną głowe,jutro jeszcze solarium i bede gotowa,pogoda nawet dopisuje humor tez a swieta super wiec oby tak dalej. buzki dla wszystkich Iwonko gdzie jestesssssssssssss???????????????????
witam wszystkich i pozdrawiam, ostatnio mnie nie bylo na forum, bo zepsul mi sie komputer, ale juz wszystko ok, mam nadzije, ze mnie pamietacie;) po swietach bardzo obfitych w jedzenie czuje sie jak wielka kulka;) ale tak jest zawsze, ogolnie to tak bez rewelacji, ciagle bym tylko spala, chyba przesilenie wiosenne na mnie dziala. Ostatnio ciagle siedze i mysle nad tematem do pracy magisterskiej, ale jeszcze nic ciekawego nie wymyslilam, nawet nie wiem o czym bym chciala pisac, moze sie wkrotce cos nasunie;) dobrze, ze chociaz pogoda dopisuje, piękne sloneczko, to jest to;) pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco, buziaki
Dziewczynki pisałam do was rano ale mi coś internet nie działał i nie dałam rady wysłać. Super że dopisują wam wszystkim humorki bardzo mnie to cieszy:) Izabello jak czytam twoje słowa to od razu cieplej mi się robi i dzień zaczyna się piękniej , nie znajduje słów by wyrazić jak wiele potrafisz wnieść ciepła w życie człowieka. Iwonko mam nadzieję że dzień minął fantastycznie, głowa do góry i nie zamartwiaj się tyle, dość już narzekania, płakania wciąż bez sensu łez wylewania, raz na tym świecie jesteś więc przeżyj życie swe jak tylko zechcesz, buziak. Kama pewnie że pamiętamy i gorąco witamy z powrotem:) Dziewczynki wszystkim wam życzę miłego wieczorku aby każda napotkana osoba wnosiła w wasze życie wiele ciepełka a każde wydarzenie wywoływało uśmiech na waszych twarzyczkach:) Ja lecę do pracy 10 dzień z rzędu
I tak wczoraj kilka łez uroniłam jak usłyszałam ,że nie możemy na cały weekend wyjechać , o ile już to w sobotę po pracy i w niedzielę powrót.Niepotrzebnie tak bardzo się nastawiłam na to wtopienie się w przyrodę , a tak bardzo tego potrzebuję -poczuć tę tak długo wyczekiwaną wiosnę całą sobą , pozostawić tak gdzieś daleko w lesie cały bagaż nagromadzonych zmartwień , problemów i smutków , których ostatnio w moim życiu troszkę się nagromadziło.No ale nic to , szybciutko zmieniam swoje myślenie i co się odwlecze to nie uciecze:) Maggla - muszę Ci to koniecznie napisać , że bardzo mnie imponujesz swoja wytrwałością , konsekwencją w podejmowanych przez siebie działaniach i prawie jestem przekonana , że w procentach określając to już bardzo blisko jesteś 100% w pokonywaniu tej choroby.Myślę też ,że dużą zasługę tu ma Luśka , bo to zwierzaczki tak mało biorą a tak dużo nam dają:) Kasieczku - bardzo lubię czytać Twoje posty , są takie ciepłe i otwarte na drugiego człowieka ....bardzo się cieszę ,że piszesz z nami:) Aniu - szampańskiej zabawy na weselisku.... Kama - oczywiście , że pamiętamy i miło że powróciłaś... Ewuniu - coś bym do Ciebie też chciała napisać , ale jakoś zniknęłaś.... Martha , Ola - też zniknęłyście ....? Anulko - a co u Ciebie? Iwonko- napiszę do Ciebie króciutko -bardzo smutno i tęskno ..........ale się z nami nie pożegnałaś a ja wiem ,że gdybyś z forum chciała odejść to byś się z nami pożegnała i stąd wiem ,że wrócisz i myślę że rozumiem tę Twoją przerwę w pisaniu, jestem z Tobą myślami , wspieram Cię i cierpliwie czekam na Twój powrót ....... Nie wiem czy kogoś pominęłam , bo przecież pamięć zawodna bywa , nie mniej wszystkich Was serdecznie pozdrawiam a ja już się cieszę , że choć na troszkę opuszczę ten wielkomiejski zgiełk :)
Witajcie! Cokolwiek by się działo nie mogę bez Was wytrzymać za bardzo się związałam z forum.Napiszę tak ogólnie...w życiu pojawiają się momenty kiedy każde wyjście z trudnej sytuacji jest złe i w takim momencie się znalazłam.stąd moje milczenie.Wczoraj wieczorem analizowałam wszystko i doszłam do wniosku,że jedyne co moge to cieszyć się każdą chwilą szczęścia,a rozmyslanie co będzie nie ma sensu bo w ten sposób tylko się zadręczam...i znowu uparcie staram się myśleć optymistycznie...Jestem niezmiernie wdzięczna za Wasze wsparcie,nie sposób wyrazić ile to dla mnie znaczy widzieć ,że są osoby , które się mną przejmuja i nie jestem sama.Po raz kolejny sięgnęłam po książkę,którą dostałam od koleżanki z warsztatów Zagubiony podręcznik życia/znajdz swoje miejsce na Ziemi/.a która to książka nie raz pomocna mi była w ciężkich chwilach.Z tego co przeczytałam u Was jest dobrze i to mnie bardzo cieszy.Izabello brak słów o Twoją troskę o mnie bratnia duszyczko...jesteś niezwykle kochaną osobą.Rozumiem rozczarowanie ze zmiana terminu wyjazdu,ale spróbuj pomysleć ,że najważniejsze ,że pojedziesz nacieszyć oczy przyrodą tylko w innym terminie.. Kasiek ...kariera w pracy...brzmi super! Dzięki za rozmowę ,podniosłaś mnie na duchu i nie mogę się doczekać Twojego przyjazdu... Aniu cudownej zabawy na weselu życzę :) Ja jestem jak mulatka dzieki temu ,że książkę czytałam w słonku na leżaku...co chwile ktoś mnie zaczepia gdzie się tak opaliłam :) Maggla widzę ,że piesek daje Ci tyle szcześcia ile mnie dają moje kociaki:) Kama oczywiście ,że Cię pamiętamy:) Olu,Martha u Was chyba dobrze? I jak zawsze pamiętam o Tobie Anulko,święta chyba spędziłaś miło... Ewciu odzywaj się...
No witam kochane widzę że coś się tu ruszyło i bardzo mnie to cieszy bo jak pustki są na forum to od razu puściej się robi w życiu. Ja dziś pozwoliłam sobie troszkę dłużej pospać bo nareszcie mam dziś wolne :) W domu u mnie nie ciekawie mama moja ma muchy w nosie ale staram się na to uwagi nie zwracać ani zbytnio się tym nie przejmować choć wczoraj usłyszałam kilka niemiłych słów. Izabello przykro mi że Twoje plany się zmieniły ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło , pamiętaj że życie wciąż nam daje znaki , a ty widocznie masz jakąś misję do spełnienia na miejscu dlatego nie mogłaś pojechać , całuję Cię cieplutko:) Iwonko no i to jest prawidłowe podejście :) Bardzo się cieszę że u Ciebie lepiej , żę dalej sobie tu będziemy pisać no i mam nadzieję że spędziłaś wczoraj fantastyczny dzień. Kama wczoraj do Ciebie pisałam ale miałam problemy z internetem. Pewnie że Cię pamiętamy i cieplutko witamy:) Anu ale Ci supcio z tym weselem ja w czerwcu też się będę bawić na weselu u kuzynki , dobrej zabawy Ci życzę. A reszta gdzie się podziewa co jest z tobą Ewciu. Reszta znikła ale przesyłam wam buziaki i czekam na posty. Dziś wszystkim wam życzę żeby słońce docierało w wasze duszyczki i rozświetlało i abyście spełniali siebie i swoje marzenia tak by zrobić krok do przodu:)
Witam Was kochaniutkie :)Jak minely Wam swieta? Jak sie cujecie Kwiatuszki Moje....???.Mnie nie ma w Polsce.Wyjechalam na swieta do Londynu :) Wlasnie znalazlam troche czasu i zagladam do Was.Serdecznie Was pozdrawiam przysylam Buziaczki :* Jaka macie pogode w Polsce bo tutaj pada i pada sa cieplejsze dni ale wiecej jestt tych deszczowych ehhhhhhhhhh:(
czesc Dziewczyny. Nareszcie piątek i można będzie trochę odpocząć. Mam napięty grafik kursuje między pracą szpitalem a w domu piszę prace zaliczeniowe samopoczucie mam bardzo dobre- jestem tak zajęta, że nie mam czasu myśleć i nie mam objawów nerwicy- wysypiam się i to jest dla mnie najważniejsze :)))) buziaki dla Wszystkich miłego weekendu!! Ola
witam wszystkich, mam nerwice moze od zawsze , ale od ponad roku mam objawy somatyczne takie jak dusznosci * w zebrach* i klatce oraz piekacy bol plecow; chodze na terapie , biore pramolan, magnez, zrezygnowalam z pracy , ale nadal mam objawy i nie wierze juz ze kiedys moglabym wyzdrowiec, abstrakcja....................................
Witam was moje kochane słoneczka:) Zaglądam do Was codziennie jestem z Wami moje kochaniutkie cały czas i tak jest bardzo fajnie:) Muszę się pochwalić że moje dolegliwości zmniejszają się, nie mam juz takich lęków:) Chodzę do marketu i do innych sklepółw i staje się *normalnym człowiekiem*Boże dziewczyny jak ja się cieszę:) myślę ,ze juz niedługo pójde na długi spacer.Tak teraz myśle ,że co dla drugiego człowieka jest czynś normalnym dla drugiego staje się czy niemożliwym ale przecież nie ma rzeczy niemożliwych jak się bardzo chce to można i tego się właśnie trzymam.Wy bardzo mi w tym pomagacie:) przecież nie znam was z widzenia nigdy się z żadną nie spotkałam a moje myśli są z Wami zawsze po pracy pierwsze kroki do komputera i czytam co u Was.Bez Was nie funkcjonuje .Kocham Was moje kochane:) pozdrawiam
Ewuniu kochana bardzo się cieszę że u Ciebie lepiej aż miło czytać . Ja też Cię bardzo kocham laluniu i zawsze jestem przy Tobie :) A ja się muszę wam czymś pochwalić :) JECHAŁAM DZIŚ WINDĄ :):)):)) Przy pomocy Patryka i Oluni nic mi nie było to było cudowne. 30joa30 witam Cię cieplutko pisz z nami będzie łatwiej każdy z nas myślał że nie da rady żyć już normalnie a jednak , może ty też dzięki naszemu wsparciu ujrzysz światełko w tunelu. Buziaczki dla wszystkich
A ja teraz piję sobie kawę , za chwilkę się spakuję i czekam na męża kiedy wróci z pracy i od razu wyjeżdżamy na wieś. Po przeczytaniu wczorajszych wpisów to tak cieplutko się zrobiło na serduszku ,bo nasz wątek rozświetliłyście a gdy czytałam ten ostatni wpis - to się aż rozczuliłam bo czułam że pisany był ostatkiem sił:))))Maggla życzę Ci sympatycznej imprezki.... Iwonko -super że jesteś !!! Olu - ja to w ogóle uwielbiam musicale .Niekiedy wystarcza mnie poruszająca sama melodia bez słów a niekiedy poezja tak niesamowicie współgrająca z kompozycją potrafi mnie oderwać od rzeczywistości i przenieść gdzieś ponad i pozwoli poczuć takie duchowe ciepełko, które można jak najbardziej umieścić w jednym rzędzie z pierwszą jeszcze platoniczną a jakże przepiękną miłością...... Kasieczku - tymi muchami w nosie swojej mamy to w ogóle się nie przejmuj , one tak nieraz mają , ale jestem pewna że bezgranicznie kochają, a muchy jak weszły tak wyjdą. Myślę , że moje córeczki niekiedy tez tak o mnie mówią:( może faktycznie pomimo wielu starań , konfliktu pokoleń tak do końca nie da się uniknąć??? Ewuniu - a u Ciebie to chyba zadziałała jakaś czarodziejska różdżka bo u mnie to niestety w takim tempie nawet silne leki nie chciały zadziałać....a jednak z tego wynika , że silna wola nie tylko w nazwie jest silna , życzę Ci żebyś to tempo powrotu do zdrowia zachowała i żebyś jak najszybciej do *szufladki *wspomnień nerwicę schowała:) ....ale niestety już muszę kończyć bo właśnie mąż wrócił ..... Wszystkiego dobrego na ten weekend dla Was wszystkich i pozdrowionka po promyczkach słonka nie czyniąc najmniejszego wyjątku wszyściutkim przesyłam.No to pa.
Witajcie! U mnie piękny słoneczny dzień więc po zwykłych pracach leżałam na leżaku i opalałam się.Nastrój niezły,za godzinę przychodzą do nas sasiedzi na małą imprezę,ochoty wielkiej na to nie mam,ale moze dobrze mi zrobi trochę rozrywki:) Kochane,a u Was takie sukcesy! Ewciu pamiętam ten moment kiedy zaczynałam chodzić bez lęku do sklepu i czułam się najszczęśliwszą osobą na świecie...to prawda,że te rzeczy codzienne,zwykłe dla innych dla nas są niekiedy wielkim wyzwaniem...ale za to jaką dumę wtedy czujemy:)Tak jak ci mówiłam z każdym dniem będzie coraz lepiej :) Kasiek ja przez 2 lata nie wsiadałam do windy bo lęk był tak silny,teraz nie mam z tym problemu,ale rozumiem Twoją radość:) Witaj 30joa przez to o czym piszesz przechodziła lub przechodzi większosć z nas.Zapewniam Cię ,że to co teraz wydaje się abstrakcją nie jest niemożliwe...chodzisz na terapię,leczysz się i powoli będą efekty.Pisz do nas często to bardzo pomaga,że jesteś wśród osób które Cię rozumią... Izabella już pewnie pełna szczęścia wypoczywa na łonie natury:) Klaudio znamy się z forum już półtora roku...zawsze pisałaś posty tak pełne zrozumienia i wsparcia...ależ bym chciała żebyś pojawiała się częściej. Maggla to na brak rozrywek dziś nie narzekasz:)
Witam dziewczynki moje :) Ja dalej spełniam się w pracy powiem wam że nauczyłam się w ostatnim czasie mniej przejmować wszystkim i dobrze bo myślę że sytuacja w pracy jaką mam znów zżerała by mi nerwy . Nigdy nie miałam problemów z znalezieniem pracy a gdy już pracuję to staram się robić to jak najlepiej czasami kosztem własnego zdrowia, ale na szczęście zawsze jest tak że bardzo mnie w tym wszystkim doceniają pracodawcy , niestety za to nienawidzą mnie inne pracowniczki. Powiem wam że czasami jak się przyglądam ludziom to nie wiem co mam myśleć bo ludzka zazdrość mnie przeraża, najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że mają pretensje ponieważ mają mało godzin a w momencie kiedy dostają dużo to robią afery że tak dużo muszą pracować.Ja tego nie rozumie . Powiem wam że chyba pierwszy raz nie narzekam oduczyłam się tego , doceniam wszystko co się wydarza i staram się zawsze pozytywnie nastawiać. Kochaniutkie ja na pewno rzadziej się będę teraz pojawiać ze względu na to że dużo mam pracy ale myślami cały czas jestem z wami:) BUZIOLE
Np to ja już jestem .Witam ! Mówiąc szczerze to nie żałuję , że nie zostaliśmy dłużej na wsi , bo u nas na północy jest potwornie zimno.Mam nadzieję , że za tydzień się ociepli:) Troszkę pospacerowaliśmy po lesie a w ogrodzie to nam ręce przemarzały i praktycznie nic nie zrobiliśmy...... Widzę , że wszyscy sobie weekendują i pewnie stąd ta cisza na wątku....więc i ja za bardzo rozpisywać się nie będę , pozdrawiam Was i miłego wieczoru.Pa
witam Wszystkich po swietach,widze ze cos smutno,bo i mnie teraz smutno syn juz pojechal,przyslal sms-sa ze szczesliwie dojechal, i pisze mamus tu jest zycie; bo co w powiatowym miescie mozna robic,Iza nie tylko u Ciebie jest zimno, ja pojechalam sobie rowerkiem po parku, usiadlam nad jeziorem i dlugo nie zabawilam bo zmarzlam i musialam wrocic ale choc troszeczke sie odstresowalam, bo teraz cos sie zle czuje,nie wiem czy to przesilenie wiosenne, czy cos mnie gnebi,buzki dla Wszystkich
czesc dziewczyny:) a u nas na Śląsku- lato!! pogoda przecudowna!! wczoraj spędziłam miły dzień na spacerze z małym bobaskiem- oj zabawnie było. W pracy w porządku. Zdrowie nie szwankuje więc nie mam na co narzekać:) jedynie co to mam masę nauki, ale i to przeminie :) w piątek egzamin a dziś się spotkam z moją przyjaciółką !!jupi!! która mieszka w Wawie więc nie pamiętam kiedy się ostatnio widziałyśmy na żywo:) miłego tygodnia dla Wszystkich buzka