Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ściskanie nad nasadą nosa i uczucie omdlenia a nerwica

Gość pascal7

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm mam 24 lata od listopada zeszlego roku mam dziwne uciskanie w czole a dokladnie nad nasada nosa ciagnie to sie az do dzis czasami jest lepiej czasami jest gorzej bywaja momenty ze bol wystepuje tez w okolicy policzkow na kosciach policzkowych i nie wiem czy sa to problemy z zatokami czy moze cos innego poniewaz nie mam ani goraczki ani kataru czasami zatyka mi sie jedna dziurka w nosie ale tak mam w sumie od urodzneia bo mam krzywa przegrode nosowa. Ostatnio tez mialem dosc nerowwy okres w zyciu i nie wiem czy nie nabawilem sie nerwicy poniewaz czasami ni stad ni z owad mam taki jakby atak tzn uczucie ze mdleje robi mi sie super goraca w glowie jakby mnie prad kopnal i przestaje za chwile mam wrazenie ze zaraz zemdleje czasami pobolewa mnie serce uciska w przelyku Ale zauwazylem ze gdy robie sie nerwowy to bol sie nasila i uciska mnie nad nasada nosa oraz pobolewja poliki czy to przez zatoki czy moze klopoty z cisnieneim bo cisnieniem mam zazwyczaj 130 na 90 tetno 75 czy moze jedno i drugie nerwica plus zatoki. Obecnie rzuam palenie nie pale od sylwestra 2009 i jestem dosc otyly waze 94 kilo przy 173 wzrostu Boje sie ze moze zrobil mi sie jakis guz w glowie i mnie uciska a bylem u lekarzy i nic nie stwierdzili Co to moze byc?
Witaj, po pierwsze idź do lekarza i dokładnie opisz mu Twoje dolegliwości. Lekarz zadecyduje czy i ew. jakie badania wykonać. Sądząc jednak z opisu Twoich dolegliwości, to raczej stawiał bym na nerwicę. Ja swego czasu też bałem się, że mam nie guza, ale tętniaka mózgu (miałem wykrytego tętniaka serca- z medycznego pukntu widzenia jest on bez znaczenia). Znalazłem w internecie symptomy i wyobraź sobie, że od razu zaczęła mnie boleć głowa i oczy- jeden z objawów. Po kilku miesiącach zrobili mi jednak RM głowy,który potwierdził, że wszystko jest ok. Od tego czasu przestałem o tym myśleć i główka już nie boli. Tak więc idź do lekarza, ale raczej nie masz się czym denerwiować. Typowe przy nerwicy jest więc wyszukiwanie u siebie najróżniejszych chorób i dolegliwości.Pozdrawiam!
Ja mam krzywą przegrodę i wszystko od dziecka zakorkowane zbieram się i zbieram na zbieg... Ale nic mnie nie boli. Zero podobnych objawów raczej wieczne niedotlenienie. I lekkie przytępienie. Jak byłeś u lekarzy to pewnie robili jakiegoś rentgena zatok czy tam inne badanie? Czy nie? Jak nie to skorzystaj z rady M.(powyżej) i niech ci rentgena od ręki zrobią to będzie szybciej wiadomo. A do psychiatry w związku z nerwicą wybierz się wybrać niezależnie, jeśli nie pomorze to na pewno nie zaszkodzi ;-)