Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból tętnic szyjnych nasilający się przy skręcaniu głowy

Gość muaitai

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie. Od jakiegoś czasu (ok. 1,5 miesiąca) dopada mnie ból po bokach szyi, w tętnicach szyjnych. Nie jest to silny ból jednak zawuważalny i uporczywy, szczególnie w momencie skręcania głowy przy odwracaniu. Z pewnością nie chodzi o węzły chłonne ani migdały. Gdy dotknę tego miejsca czuję pulsującą tętnicę i ból. Raz jest to z lewej innym razem z prawej strony. Czy może być przyczyną? Do jakiego specjalisty powinienem się udać? Będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrowienia.
Witam :) Czy ktos napisze cos w tej sprawie??? Mam ten sam problem. Pulsujacy bol pod zuchwa/szyja/tetnica z prawej strony. Nie jest dokuczliwy, ale wyszuwalny zwlaszcza przy schylaniu sie. Pol roku temu bylam u lekarza gdyz pierwszy raz poczulam taki bol. Byl narastajacy i przypominal bol glowy tyle ze na szyji.Lekarz stwierdzil, ze migdaly OK wezly chlonne OK, ale przepisal antybiotyk. Pomoglo. Bol sie skonczyl, a teraz znow sie zaczyna. Prosze o odpowiedz.
Gość Kiepska sprawa
Facetowi chyba we łbie się coś pomieszało jak bezpodstawnie wypisuje antybiotyk.Pochwal sie ile za niego zapłaciłaś.Myślę że dali mu łapówkę i różne trucizny przepisuje.A co do moich teorii: nie moge tego zagwarantować że tak jest ale moja hipoteza jest taka-zatrucie jadami trupimi z brzucha spowodowana brakiem lewatywy i nadmierną ilością białka w pożywieniu.Proponuję zatem lewatywę i ograniczenie białka.Jeżlei jest taka przyczyna powinno pomóc.Oczywiście 1 lewatywa może nie starczyć więc polecam przynajmniej z 10 na początek a później przynajmniej raz w miesiacu profilaktycznie.Poza tym w ogóle pisali ze mięso(poza mięsem ryb) ,mleko itp są niezdrowe a co gorsze ostatnio w tym jest najwięcej trucizn z wszystkich produktów spożywczych.Jednak ze wzgledu na skażenie (zwłaszcza związkami rtęci)mięso ryb też odradzam.Poza tym co do jajek mam wątpliwości.W każdym razie polecam kurację Gersona-w niej też jest lewatyw.Podobno na większość dolegliwości które nie są chorobami przemiany materii i nie wynikają z nieodwracalnego uszkodzenia ciała to pomaga.W każdym razie jest bezpieczniejsze od antybiotyków.
Gość tiki-taki..
mam podobny problem...w tej chwili tez mam.. bo nie cały czas.. boli. ale mi lekarz powiedział ze jest to nerwica i cała okolica gardła ..niby boli..bo to takie odczucie..i wierzę jej bo jak wezmę tabletkę..Hydroxyzinum VP na nerwy to ból łagodnieje..i pomaga..bo najgorzej przy schylaniu boli ..bo tak jakby uciskało na gardło i dusiło..wiele lat już to mam..pozdrawiam..
Mam podobny problem, ale... Dwa dni temu dość ostro popiłem alkoholu. Na drugi dzień zjadłem sporo witaminy C i 3-4 tabletki Magnez z witaminą B6. Czy nadmiar tych witamin mógł u mnie spowodować te bóle i czy mam coś z tym zrobić czy samo przejdzie?
Gość Kiepska sprawa
*to mam..pozdrawiam.. ~Suchy, 2010-07-31 09:04:46 (IP: 80.54.1***) Mam podobny problem, ale... Dwa dni temu dość ostro popiłem alkoholu. Na drugi dzień zjadłem sporo witaminy C i 3-4 tabletki Magnez z witaminą B6. Czy nadmiar tych witamin mógł u mnie spowodować te bóle i czy mam coś z tym zrobić czy samo przejdzie?* Witamina c na pewno nie.Ja wziąłęm znacznie więcej i nie było problemu.Natomiast nie wierzę w tą nerwicę.To raczej jest zatrucie a ktoś wali głupa twierdząc że to nerwica.Konowały tak robią aby wyłudzić forsę na niepotrzebne choremu piguły.

Hej, też mam taki problem. mnie boli tętnica pod obojczykiem, a ostatnio(np. dzisiaj) ręka w nadgarstku, zwieńczenie przedramiona i bicepsa i promieniuje gdzies dalej. Bóle te miewam od ponad 4 lat (mam 23) - u lekarza jeszcze nie byłam, ale jestem skłonna uwierzyć w diagnozę *nerwica* jak ktoś pisał wcześniej.

Ja mam dziwny ból ale nie wiem czy to tętnica czy nie, boli mnie tuż za końcem szczęki tam gdzie jest zgięcie. jak wcisnę tam lekko palcem to czuję ból że aż kolana się uginają. mięsa nie jem. nabiału też bo zgadzam się - to trucizna i powoli zabija. ale co to może być za ból? od wczoraj go czuję a w nocy musiało mnie też boleć bo aż mi się śniło, że spuchłam na szyi...