Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dieta po założeniu bypasów przy cukrzycy typu II


jareks91

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Moj tata jest trzy dni po operacji wszczepienia bypassach i wraca do zdrowia i formy z czego się bardzo cięszę. U mojego taty dodatkowo zdiagnozowali cukrzyce typu II Chciałbym się więc was zapytać jaką dietę polecacie ? Z tego co wiem to lekarze polecają śródziemnomorską. Polecacie jakieś dobre książki w której są smaczne przepisy , rozpiska z proporcjami na parę dni itp ? Ogólnie jakie książki polecacie lub jakiego lekarza na temat zdrowego żywienia? Bardzo dziekuje z góry za odpowiedzi
Odnośnik do komentarza
Gość Kamil Pelc, Poznań
G1. Wpisz w Google: INSTYTUT IRL KRAKÓW. _______: Przeczytaj; tam znajdziesz wyjaśnienie i pomoc. Zobacz też: __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. P. S. Rozdział R33 zawiera zestaw ćwiczeń na __MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE, które w praktycznej, indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem BÓLÓW KRĘGOSŁUPA u człowieka. Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
Odnośnik do komentarza
Witam! Ważne aby w diecie było dużo ryb morskich ( jednak nie smażonych tradycyjnie na oleju) Ja piekę je sobie w folii w piekarniku z dodatkiem ziół. Należy też zrezygnować z soli. Polecam sól z obniżoną zawartością sodu. Najlepiej przejść na przyprawianie ziołami. Dobrze jest spożywać dużo warzyw, zwłaszcza surowych. Jesli gotowane, to na parze. Do diety należy wprowadzić płatki owsiane i otręby owsiane. Ja jadam je z naturalnym jogurtem z dodatkiem świeżych owoców. Proszę zajrzeć też na mojego bloga; Pokochać by passy na Wirtualnej Polsce. Życzę zdrówka.
Odnośnik do komentarza
Gość Lena BARN, Roma
CUKRZYCA typu 2. Można ją POKONAĆ !! Przy cukrzycy ważnym jest aby dostosować odżywianie do tabel z tzw. __NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi maksymalnie do 26% wzrostu, czyli nie nadwyrężają TRZUSTKI. Jemy niskotłuszczowo, 0% negatywnych TOKSYN, energetyczne węglowodany wyłącznie NIE przekraczające po spożyciu DOZWOLONEJ granicy; czyli 26% wzrostu. Pokarmy o właściwym doborze białek, oraz co niezmiernie istotne, nie zawierające toksyn spowalniających i zatruwających nasze organizmy. Mając cukrzycę powinniśmy zatem stosować, dietę wg tzw. __NISKICH węglowodanów, i nie chodzi bynajmniej o ilość, czy o to, że są cukry proste lub złożone. Chodzi o to, aby klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki POWODUJĄ we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają JAKOŚCI !! Tabele; Dozwolone oraz Zakazane dopełniają właściwej identyfikacji prawd przyrodniczych. Dostosowanie się do tabel ZALECANE i DOZWOLONE pozwala w kilka DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !! Pamiętajmy, że poziom cukru we krwi nie podnosi ani powietrze, ani woda mineralna, lecz ZJADANE węglowodany. Taki sposób odżywiania jest skuteczny i warto go zastosować OD ZARAZ !! Zobacz też; CUKRZYCA typu 2. __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
Odnośnik do komentarza
Gość Adam KONSTY, Oslo
INDEKS GLIKEMICZNY. INDEKS GLIKEMICZNY. To BŁĘDY merytoryczne i NIEprawdy BIOLOGICZNE !! MM.4. TEMAT: Pseudo metoda, oparta na masie pomyłek oraz biologicznym KŁAMSTWIE !! Polacy chcą być szczupli i zdrowi dlatego mówią: DOŚĆ szerzenia nieprawd i KŁAMSTW ze strony piewców Tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO. Dwa niezależne ośrodki diabetologiczne oraz UOKiK przeprowadzą badania mające na celu pełną identyfikację tabel oraz teorii o tzw. INDEKSIE GLKEMICZNYM, którego wskaźniki cyfrowe mające pokazywać odpowiedni wzrost poziomu cukru po spożyciu zawierają ogromnie dużo błędów merytorycznych przyczyniając się od 15 lat do wzrastania fali otyłości i cukrzycy typu 2, u POLAKÓW. Po tych badaniach identyfikujących prawdziwe OZNACZENIE pokazujące wzrost poziomu cukru po spożyciu produktów, sprawa zostanie przekazana na powrót do PROKURATURY, a następnie skierowana do SĄDU. Po drobiazgowej i pełnej ocenie SĄDU nastąpi odpowiednia FALA wniosków odszkodowawczych ze strony POLAKÓW otyłych i chorych na cukrzycę typu 2, a powodem takiego Ich stanu zdrowia było i jest nadal dostosowanie jadłospisu do zaleceń tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, pełnego błędów merytorycznych i NIEPRAWD biologicznych. Wg tego IG to po czekoladzie 70% się CHUDNIE, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka WYDALA wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Np. maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. RYŻ biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA N I E P R A W D A. Np. FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) które podnoszą poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest B. DUŻO. Każdy kto zechce, może sobie te wzrosty sprawdzić własnym glukometrem i NIE jest to TRUDNE !! Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została przedstawiona w książce, pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów. Dlatego też piewcy tzw. IG czując się zdemaskowanymi propagatorami KŁAMSTW swoje frustracje próbują niwelować oszczerstwami w kierunku naukowców z IRL KRAKÓW, pogarszając swoją sytuację procesową. Jest Ich zaskakująco mało, co potwierdza POLICJA sprawdzając stale IP komputerów. Notariusz kompletuje też materiały pokazujące próby dyskredytacji i oskarżania właścicielki instytutu i pracowników naukowych o wszelkie zupełnie nieistotne sprawy, regularne i negatywne wpisy w internecie, które mają na celu osłabić przekaz ze strony IRL KRAKÓW, również zniechęcić do zakupu książki, pogorszyć wizerunek naukowy, a jest już w sprzedaży uzupełnione 2-gie DRUGIE wydanie. (IP komputerów i dane Tych niegodziwych spamerów, oszczerców są znane i potwierdzają to co już od dawna ustaliła POLICJA, a jest jasne i przygotowywane dla SĄDU). Zasady, teorie dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel dotyczących tzw. INDEKSU GLIKEMICZNEGO, nijak się mają do rzeczywistości wykreowanej przez przyrodę na naszej planecie, procesem o nazwie: życie organizmów żywych na ZIEMI. Należy PIĘTNOWAĆ nieuczciwość, celowe i stałe podawanie NIEPRWD czyli prostackie OSZUSTWO !! Winno się też przedstawić Ich publicznie i imiennie; co nastąpi już niebawem przy aprobacie SĄDU. Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. Przecież do Nich nie możesz zadzwonić, bo nie ma gdzie. Nie masz kogo zapytać, o te wpisy w Internecie, dziesiątki sprzecznych ze sobą tabel, dlaczego ? To proste uciekają przed prawdą bo mówią kłamstwa, oszczerstwa i Ich nigdzie nie ma. Do krakowskiego IRL KRAKÓW, zawsze możesz zadzwonić bo są to żywi, realni naukowcy nie poddani żadnym NAUKOWYM REŻIMOM czyli lekko, łatwo mówią PRAWDY BIOLOGICZNE, które zbadali. Warto !! Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK w telewizji tvn poinformowała, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież. Zobacz też, prawdy biologiczne; __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH
Odnośnik do komentarza
__PODPOWIEDŹ: Wiadomość z OSTATNIEJ chwili !!. NATYCHMIASTOWY ZAKAZ spożycia ryżu i kaszy jaglanej !! Z uwagi na prozdrowotne działanie ryżu i kaszy jaglanej, oba produkty zostały ZAKAZANE do spożycia, ponieważ istnieją REALNE warunki dla powstania poważnych szans, na wystąpienie możliwości EWENTUALNEGO nasilenia się tendencji WZROSTU prawdopodobieństwa, pojawienia się okazji DO BEZKOMPROMISOWYCH WYSTĄPIEŃ na rzecz zdecydowanego, również wynikowego działania. Skonfundowani SUPONUJĄ jednocześnie spowinowacenie Chińczyków z Polakami poprzez konsumpcję zakazanych NAGLE ozdrawiających MÓZGI, __GLUKOZĄ naturalną, produktów. Kasusy chińskiej percepcji, mogą prokreacyjnie zadziałać na polskie WYSOKIE dotąd ALIENACJE. Jednocześnie wszystkie OSOBY, które propagowały zdrowe ODŻYWIANIE, zostały pozbawione tytułów doktora i profesora, oraz zasiadły w ławce szkolnej, w rzędzie środkowym tuż przed nauczycielem, bez możliwości korzystania ze ŚCIĄG !!. P. S. Informacja ABSOLUTNIE z ostatniej chwili: KURY hodowane przez gospodarzy prywatnie, mają zakaz DZIUBANIA ryżu oraz kasz, w odległości mniejszej niż 2 mb od budy psa, aby ten nie przejął ich nawyków żywieniowych, co skutkowałoby większą energią naszego pieska domowego i możliwością DEKOMPOZYCJI architektury podwórka, np. przesunięciem budy w pobliże wychodka. AMEN. P. S. Ręce mi również lekko opadają, a można przecież, NORMALNIE. Ja na szczęście w takim świecie żyję. Tobie też tego życzę, przeprowadź się do takiego świata, gdzie ludzie zwyczajnie zadają pytania, otrzymują merytoryczne i uprzejme odpowiedzi, gdzie nikt NIKOGO nie opluwa, bo tylko to potrafi, i gdzie głupota ludzka z nienawiścią, OBŁUDĄ, mają wstęp ZAMKNIĘTY. Apeluję jednak o mniej TĘPEJ JAŁOWIZNY, która nic nie wnosi oprócz oszalałej agresji, no i ZNIESMACZA. Flaki z olejem to przy tym zdecydowanie, niedościgniony RARYTAS !! Pozdrawiam WSZYSTKICH, nagle mająca odcień żółty skóry twarzy, kromkę zakazanego już na szczęście __CHLEBA typu KR-IRL, w ręku, promująca stale __GLUKOZĘ naturalną - - właścicielka instytutu IRL KRAKOW.
Odnośnik do komentarza
Gość Amelia PLATT, Chicag
Tytuł: OSZUSTWO, tj. swobodne podejście do faktów; KABARET ?! MM.1. MOTTO: INDEKS GLIKEMICZNY, to obłuda i biologiczne KŁAMSTWO !! Dotyczy: wyjaśnienia anonimowego wpisu: ~IRL, 2010-04-16 22:51:40 (IP: 89.72.2***) Opinię, dodano dn. jw Wpis ten będący całkowitą NIEPRAWDĄ, o wyssanej z palca treści, podłej i cynicznie FAŁSZYWEJ, ma na celu dyskredytowanie poziomu naukowego i pochodzenia pracowników INSTYTUTU IRL KRAKÓW, którzy napisali i wydali __Książkę; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Celem wpisu jest zniechęcenie czytelnika do zakupu naszej książki i poznania realnej PRAWDY !! Dla niewtajemniczonych jest to EKSCYTUJĄCE i stanowi absolutną SENSACJĘ. W tejże publikacji mianowicie, rozdział nr R46, pięć stron ciekawego i merytorycznego tekstu; wyjaśnia POLAKOM na wielu przykładach jak i dlaczego są oszukiwani, okłamywani w przekazie wiedzy o tzw. INDEKSIE GLIKEMICZNYM, co skutkuje tym, iż coraz bardziej tyją i zaczynają chorować na Cukrzycę typu 2. Celem nikczemnego wpisu jest próba podważenia wiarygodności naukowej Instytutu IRL Kraków, którego pozycja merytoryczna i odkrycia naukowe, także nowoutworzona biologiczna TERMINOLOGIA, są niekwestionowane i WIDOCZNE gołym okiem. Pragniemy tylko dodać, iż w naszej książce znajdują się tabele z produktami odpowiednio prozdrowotnie, odchudzająco sklasyfikowanymi tzw. __INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Zastosowanie tabel skutecznie poprawia stan zdrowia człowieka oraz eliminuje OTYŁOŚĆ, również Cukrzycę typu 2. Do tego właśnie nie chcą dopuścić PIEWCY, czyli propagatorzy tzw. Indeksu Glikemicznego, pragnąc dalej zarabiać na sprzedaży POLAKOM, tej Ich fałszywej i biologicznie NIEPRAWDZIWEJ teorii o indeksie glikemicznym, która to teoria JASNO, prosto i CZYTELNIE została zdemaskowana i wyjaśniona w naszej książce. Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. Życzymy wszystkim POLAKOM zdrowych i trafnych biologicznie DECYZJI. Autorzy: Jarosław MICHAŁ (konsultant generalny) oraz cały zespół naukowy IRL Kraków (skład zmienny). Zobacz też: IRL KRAKÓW. __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. Autor: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL Pozdrawiam Ciebie i WSZYSTKICH T R A G I F A R S A dla otyłych, i NIELOGICZNIE MYŚLĄCYCH !! MM.2. MOTTO: MICHEL MONTIGNAC, jest; POLITOLOGIEM, nie LEKARZEM, ależ TAK !! Podawanie tzw. Indeksu Glikemicznego w stosunku do ok. 30% produktów to zwyczajne błędy merytoryczne, nieprawdy biologiczne, lub raczej prostackie i bezczelne oszustwo wobec łaknących prawdziwej wiedzy otyłych Polaków. Ten oszukańczy proceder jest KPINĄ z inteligencji współczesnego człowieka !! Propagatorzy tzw. IG najzwyczajniej przyczyniają się do wzrostu zachorowań na CUKRZYCĘ TYPU 2, również szerzenia się PLAGI OTYŁOŚCI, a nie wykonywali najprostszych nawet badań medycznych (elementarne analizy laboratoryjne) i rozpowszechniają pseudo reguły, które nijak nie odnoszą się do rzeczywistości wykreowanej na naszej planecie przez miliony lat; procesem o nazwie życie organizmów żywych. Dopiero zaznajomienie się z tabelami produktów sklasyfikowanych w oparciu o wartości liczbowe jako tzw. __Indeks Żywieniowy tj. IŻ produktu, stanowi spójne kompendium wiedzy dającej finale rozwiązania w zakresie zwalczania obu chorób. Tzw. Indeks glikemiczny, którym to Polacy są okłamywani, przez ten IG tyją i zaczynają mieć cukrzycę; cała prawda o tym fałszywym i błędnym przekazie została zdemaskowana w książce, pt. _______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Rozdział nr R46: 5 stron merytorycznego tekstu, oraz dużo przykładów. P. S. Naukowcy z IRL KRAKÓW, powinni przy każdej książce w całym Internecie (opinie, recenzje), w każdej księgarni w której są książki o IG wpisać komentarz pokazujący prawdy biologiczne, które zbadali, ale również powinni opisać przy każdej książce z IG, dlaczego Polacy tyją i zaczynają mieć cukrzycę, a powodem jest dostosowanie jadłospisu do tabel z tzw. Indeksem Glikemicznym, pełnych błędów merytorycznych i NIEPRAWD biologicznych. Wg tego IG to po czekoladzie 70% się ”chudnie”, a tłuszcz z żółtego sera i szynki wieprzowej organizm człowieka ”wydala” wg tej bzdurnej i nieprawdziwej teorii. Ludzie którzy opracowali tabele IG nie mieli w ręku glukometru i nie czytali książek biologicznych ze szkoły podstawowej (biologia z 4 klasy). Przekaz JAKO OSZUKAŃCZY PROCEDER, o tzw. indeksie glikemicznym nadaje się, aby zgłosić sprawę do PROKURATURY i to natychmiast, a nie żeby Polacy tracili zdrowie. Musimy mieć świadomość Kto do nas pisze; to ANONIMOWI oszczercy kryjący się za swoją PODŁOŚCIĄ. Każdy zatem, tak jak nasza wspaniała artystka Pani Urszula DUDZIAK mówiła, powinien się zaznajomić z tabelami tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; oraz upiec sobie CHLEB typu KR-IRL, o którym Ona mówiła: OBYWATEL ŚWIATA, co oczywiste przecież. Link do książki, pokazującej prawdy biologiczne pt. Zobacz też: IRL KRAKÓW. __Książka; _pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. __Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL
Odnośnik do komentarza

CUKRZYCA typu 2, OTYŁOŚĆ, zła DIETA nie !! WIEDZA, tak ! 50. TEMAT. WW, tj. WYMIENNIKI WĘGLOWODANOWE, wyłącznie jako; NISKIE węglowodany, to tak !! * MOTTO: WW, muszą uwzględniać JAKOŚĆ węglowodanów, to PODSTAWA. PODPOWIEDŹ: Na śniadanie zalecane są; 5 WW. Stanowi to ok. 100 gram ciemnego chleba, lub 5 sztuk gotowanych ziemniaków tj. ok. 400 gram, tychże ziemniaków. OCZYWIŚCIE 1 WW TO 10 GRAM WĘGLOWODANÓW PRZYSWAJALNYCH: Ja pomagam mojemu lekarzowi i dostosowałam te wymienniki do tabel z tzw. NISKIMI węglowodanami. Są to węglowodany, które po spożyciu podnoszą poziom cukru we krwi, w kategoriach dozwolonych, takie jak np. banan IŻ=20%, CHLEB typu KR-IRL; IŻ=2,6%, kasza, ryż, winogrona IŻ=12% i inne sklasyfikowane wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. UZYSKAŁAM WYRAŹNĄ STABILIZACJĘ POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU: 100 gram ciemnego chleba podnosi niestety poziom cukru o ok. 40% wzrostu, czyli wysoko. 400 gram ziemniaków gotowanych podnosi poziom cukru do 20% wzrostu, czyli nisko. Ryż podnosi ok. 18%, a banan 20%. Chleb pszenno-żytni o ok. 74% wzrostu tj. tak bardzo wysoko jak czysta glukoza, istny HORROR !! Przykłady te wyraźnie pokazują, jak ogromne są różnice wzrostu poziomu cukru we krwi, po spożyciu węglowodanów, NIE UWZGLĘDNIONE w tabelach z WW !! Czemu ludzie o tym NIE WIEDZĄ i męczą się, nie mogąc opanować POZIOMU CUKRU ?! OSOBY, KTÓRE BĘDĄ SIĘ OPIERAŁY WYŁĄCZNIE NA PRZELICZANIU WW: Tj. wymienników węglowodanowych, i w swoim żywieniu będą brały pod uwagę wyłącznie ilość, nie patrząc na jakość, powtórzę na JAKOŚĆ !! tychże WW, a więc nie będą wiedziały jak wysoko podnosi się poziom cukru po spożyciu poszczególnych produktów, to SZALEJĄCE CUKRY będą u Nich zawsze !! i na zawsze, z wiadomymi konsekwencjami. NALEŻY UREGULOWAĆ POZIOM CUKRU PO SPOŻYCIU, DO POZIOMU NISKIEGO: Tzw. zalecanego, w miarę stabilnego, a wtedy nasz lekarz będzie miał łatwiejsze zadanie. Dopasuj swoje WW do tabel z NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu, a zobaczysz ogromną różnicę i wyraźną stabilizację, poziomu cukru. Jednak po przeczytaniu i przemyśleniu tekstu poziom cukru nie zacznie się stabilizować. Dopiero wówczas, gdy wprowadzisz korekty w swoim jadłospisie, czyli zwyczajnie zamienisz produkty zjadane dotychczas w cukrzycy, zaobserwujesz stabilizację i polepszenie stanu zdrowia. Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i nie jest to trudne !! 1. Pamiętajmy, że poziom cukru we krwi nie podnosi ani POWIETRZE, ani WODA mineralna, lecz ZJADANE węglowodany. WYSTARCZY zapoznać się z treścią publikacji, Książka; pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. * Publikacja zawiera tabele z różnymi produktami ponad 200 pozycji, sklasyfikowane wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. My wybieramy tabele tzw. zalecane i dozwolone. Wykluczamy produkty tzw. zakazane. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać nasz cukier !! W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. DO MOMENTU, GDY CHORY NA CUKRZYCĘ, NIE ZPOZNA SIĘ Z JAKOŚCIĄ WĘGLOWODANÓW, TJ. Z NISKIMI WĘGLOWODANAMI: Nie będzie w stanie dobrać właściwej dawki insuliny. Powinien, co oczywiste, dostosować swoją dietę do tabel z w/w węglowodanami. Jest oto tak: 1. Dawka insuliny zbyt duża, to mamy niedocukrzenie. 2. Dawka insuliny za mała, to mamy zbyt wysoki poziom cukru we krwi po spożyciu. PUENTA: Stosujemy niestety dawki insuliny na węch, na czucie, wg przypuszczeń. Jaki wynik: wytwarzamy takie cukrzycowe LOTTO, na chybił trafił, z szalejącymi cukrami w roli głównej. W CUKRZYCY BARDZO POMAGA DOSTOSOWANIE DIETY DO TZW. NISKICH WĘGLOWODANÓW: I nie chodzi bynajmniej o ilość, czy o fakt, że są to cukry proste lub złożone. Chodzi o pełną wiedzę, czyli o to, aby móc klasyfikować węglowodany wg wzrostu poziomu cukru jaki powodują we krwi po spożyciu. Nie uwzględniają tego wymienniki WW węglowodanowe, które pokazują wyłącznie ilości węglowodanów jako ilości, a nie uwzględniają jakości !! Stąd te tzw. SZALEJĄCE CUKRY !! KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. NISKIE węglowodany, znajdują się na stronie; * Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/ INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00 ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA: Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych. Dla nas tj. IRL KRAKÓW, określenie cywilizacja wiąże się z podawaniem ludziom wiedzy; prawdziwej i jasnej, oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych. MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. *** P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z cukrzycą typu 2.

Odnośnik do komentarza

NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Błędy w IG. 34. TEMAT. MOTTO: WĘGLOWODANY to podstawowa ENERGIA, dla komórek ORGANIZMU. WYSOKIE węglowodany, to takie, które po spożyciu produktu zawierającego właśnie węglowodany, podnoszą poziom cukru o więcej niż 26% (od 26,01% wzrostu). NISKIE węglowodany; to, 1. zalecane: wzrost poziomu cukru po spożyciu od 0-13%, lub 2. dozwolone: wzrost poziomu cukru od 13,01-26,00%. Ten poziom wzrostu można sobie samemu sprawdzić, własnym glukometrem i nie jest to trudne !! * NP. ODCZYT NA GLUKOMETRZE JEST/MAMY 100 mg/dL, NA CZCZO: Po spożyciu 50 gram czystej glukozy poziom wzrośnie; o ok. 74% przy odczycie najwyższym (sprawdzamy co 15 minut przez ok. 1,5-2,5 godziny), po spożyciu 50 gram winogron o ok. 12% (ten najwyższy), po ugotowanym ryżu ok. 14-18% (zależy od rodzaju ryżu), po kaszy jaglanej o ok. 17%. Po spożyciu cukru spożywczego też poziom wzrośnie o około 73-74%. Po spożyciu czekolady tzw. min. 70% cacao, poziom cukru wzrośnie o ok. 42%, to jest dużo, ponieważ w takiej czekoladzie jest dużo WYSOKICH węglowodanów czyli cukru białego lub brązowego. Po spożyciu chleba pszenno-żytniego poziom cukru wzrasta uwaga o ok. 74%, czyli jak przy czystej glukozie. TO JEDEN Z DRAMATYCZNYCH, UJEMNYCH PRZYRODNICZYCH REKORDÓW !! I TENŻE WZROST POZIOMU CUKRU PO SPOŻYCIU, MOŻNA SOBIE SPRAWDZIĆ: Samemu tj. należy tylko odczyty, wykonywać co 15 minut określając najwyższy poziom wzrostu i jest to łatwe, no ale należy te badania wykonać osobiście. Zaczynamy NA CZCZO, określamy wówczas; poziom cukru np. 100mg/dL (tj. 5, 5 mmol/L). Następnie zjadamy 50 gram produktu, w którym chcemy określić wzrost poziomu cukru po spożyciu i badamy co 15 minut, określając odczyt najwyższy; może tym najwyższym być 2-gi, a może być 4-ty odczyt. To oczywiście zależy od rodzaju węglowodanów zawartych w zjedzonym przez nas produkcie. TAKIMI BADANIAMI MOŻNA ŁATWO I JEDNOZNACZNIE POTWIERDZIĆ SOBIE: Tzw. INDEKS GLIKEMICZNY, tj. IG produktu i zobaczyć ile jest w tych tabelach z IG: elementarnych błędów. PRZYKŁAD 1: Maltoza (piwo) wg IG to IG =110, a naprawdę wzrost poziomu cukru po spożyciu 100 gram piwa nie przekroczy 8% wzrostu tj. wzrost jest b. niski. Ryż biały, wg IG to IG =70, a poziom wzrostu po spożyciu ryżu gotowanego nie przekroczy 20%, czyli też jest niski. Chleb ryżowy, czekolada 70% cacao, ciemny chleb, śliwki suszone, arbuz, płatki zbożowe, kukurydza, ZIEMNIAKI, kasze, buraki, frytki, marchewka gotowana, bób gotowany i wiele innych wskaźników IG, do wymienionych tu produktów to zwyczajna: BIOLOGICZNA NIEPRAWDA. PRZYKŁAD 2: FRYTKI; zawierają tłuszcz, ale węglowodany wyłącznie z ziemniaka, których to węglowodanów w ziemniaku jest ok. 18%, i są to węglowodany (skrobia) podnoszące poziom cukru po spożyciu nie wyżej niż 20% wzrostu. Skąd więc wysoki IG pokazujący JAKOBY wysoki wzrost poziomu cukru po spożyciu. Odpowiedź jest oczywista: MARKETING i TOTALNA BZDURA. Takich przykładów jest w IG: bardzo dużo. Łatwo to samemu sobie potwierdzić, no ale należy badania wykonać osobiście, a nie zdawać się na teorie, które tak prosto można i trzeba zweryfikować, również uwiarygodnić, w trosce o własne zdrowie i Ew. wyniki sportowe. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, marketing, obłuda i biznes. Tabele produktów wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; pomogą nam we właściwej ocenie, przy realnym doborze pokarmów dla nas biologicznie prawidłowych. Tabele te, opracowali naukowcy z instytutu o nazwie; IRL KRAKÓW. WYSTARCZY zapoznać się z treścią książki, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. * Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. CHLEB typu KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM: Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !! WAŻNE: GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE: Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób. WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ: Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. PRZEPIS WYPIEKU: Chleba typu KR-IRL zamieszczony jest na stronie internetowej; * Skrót adresu strony w Internecie_______: MAGDALIRL ADRES_______: http://www.magdalirl.com.pl/ INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00 ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA: Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych. DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ: Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych. MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***

Odnośnik do komentarza

DIABETES type 2, OBESITY, BAD DIET no !! KNOWLEDGE, yes ! 50.TOPIC. CE, CARBOHYDRATE EXCHANGERS, entirely as; LOW carbohydrates, yes !! * MOTTO: CE, must take into account QUALITY of the carbohydrates, that is ELEMENTAL. TIP: Recommended for breakfast are: 5 CE. That is about 100 gram of a brown bread, or 5 boiled potatoes, that is equivalent of about 400 gram of those potatoes. OF COURSE 1 CE IS 10 GRAM OF ASSIMILABLE CARBOHYDRATES: I help my doctor and I adjusted those exchangers to the tables with so-called LOW carbohydrates. Those are carbohydrates which raise the sugar level in blood in allowed categories, such as banana NI=20%, BREAD type KR IRL; NI=2.6%, cereal, rice, grapes NI=12% and others classified by so-called NUTRITIONAL INDEX, i.e. NI of the product. I HAVE OBTAINED EXPLICIT STABILIZATION OF THE SUGAR LEVEL IN BLOOD AFTER CONSUMING: 100 gram of brown bread, unfortunately, raises sugar level in blood by about 40%, or high. 400 gram of boiled potatoes raises sugar level in blood by about 20%, or low. Rice by about 18% and banana by about 20%. Bread made of wheat and rye raises sugar level in blood by about 74%, it is like a pure glucose, real HORROR !! These examples clearly show how great are the differences of raising the sugar level in blood after consuming carbohydrates NOT LISTED in the CE tables !! Why do people NOT KNOW about this, get tired and are unable to control blood sugar level ? PEOPLE WHO WILL RELY SOLELY ON THE RECALCULATING OF CE: I.e. carbohydrate exchangers, and in their nutrition will take into account only QUANTITY, not considering quality, I repeat QUALITY !! of those CE leads them to ignorance of how blood sugar level is raising after consuming particular products, these RAGING SUGAR will stay with them always !! for ever, with known consequences. IT IS NECCESARY TO ADJUST SUGAR LEVEL TO A L OW LEVEL AFTER CONSUMPTION: To the so-called stable level. Then our doctor will have easier task. Adjust Your CE to the tables with LOW carbohydrates, i.e. to 26% of growth, and then You will see great difference and clear stabilization of the sugar level. However after reading and thinking over of this text the sugar level won’t stabilize. Only then, when you enter the corrections in your diet, or simply replace the products previously eaten in diabetes, you will experience a stabilization and improvement of health. Adjusting to the "recommended" and "allowed" tables allows you to stabilize blood sugar level in just 2-3 DAYS and it is not difficult !! 1. Remember that AIR and mineral WATER do not increase blood sugar level, only eaten carbohydrates do it. YOU NEED ONLY TO READ: Book called_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. * That publication contains tables with more than 200 different products, classified by so-called NUTRITIONAL INDEX, i.e. NI of the product. We select tables called "recommended" and "allowed". Exclude products in "BANNED" table. Only then we will start to control our sugar level !! Chapter No. R35 contains a compendium of knowledge about: aphrodisiacs, sex, hormones, testosterone. UNTIL THE DIABETIC PATIENT REALIZES ABOUT THE QUALITY OF CARBOHYDRATES, I.E. LOW CARBOHYDRATES: Will not be able to properly adjust insulin dose. He should, what is obvious adjust his diet to the tables with carbohydrates mentioned above. It is like that: one too large dose of insulin and we have hypoglycaemia. 2. Too small dose and we have hyperglycaemia. POINTA: Unfortunately we use insulin randomly, according to the conjecture. As the result we get diabetes sweepstake with a RAGING SUGAR in main role. ADJUSTING A DIET TO THE SO-CALLED LOW CARBOHYDRATES REALLY HELPS IN DIABETES: Quantity do not matter, neither the fact these are simple or complex sugars. What really matter is complex knowledge, the knowledge how to classify carbohydrates by sugar level ascendant in blood. The carbohydrate exchangers do not include that, they only show quantity of the carbohydrates as the quantity, without taking into account the quality !! That is the origin of so-called: RAGING SUGARS !! Final CONCLUSION: Quantity of food must be strictly adapted to the lifestyle and i.e. energy demand of your own body. Most important stabilizer of energy in human body without doubt is bread type KR-IRL. Lemon which has alkali making properties is also indicated in about 2.5-4 pieces per 24 hour. Lemon juice neutralize gastric juice acidity of empty stomach, which result in reduced appetite. R E F L E C T I O N: NUTRITION INDEX, and GLYCEMIC INDEX are two different views on natural reality. NI; is the identification to the revolutionary achievements of the evolution, it is sphere of clear facts. Glycemic index represent virtual view, misinformation, hypocrisy and business. PRODUCT TABLES ACCORDING TO NUTRTION INDEX, I.E. NI: Will help us with proper evaluation, in food selection for us biological correct. LOW CARBOHYDRATES CAN BE FOUND ON WEBSITE: * Shortcut of the web address_______: INSTYTUTIRL ADDRESS_______: http://www.instytutirl.com.pl/index9.php INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00 THIS ARTICLE IS OFCOURSE FOR FREE USE: Just keep in mind that content of this article determines identification of phenomenon which evolved from nature itself and everyone can confirm these phenomenon. Laboratory researches are the value, not empty constantly repeated words, biological untruth i.e. common lie. The point is that we are talking about obesity and diabetes type 2 as of plague, as of civilization disease. FOR US I.E IRL KRAKÓW TERM CIVILIZATION MEANS TO GIVE PEOPLE KNOWLEDGE, TRUE AND CLEAR: Easy to confirm. Only then we can speak of civilization as a concept, because the same word repeated many times without any substantive explanation means nothing, but rather hinders a precise and logical assessment of biological truths. MOTTO: Human’s wisdom lies in respecting the achievements of nature and not changing its rules. My intention is to pass down this knowledge because we realize our own lives HERE and NOW. The author of presented article is; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; consultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. The above content thanks to courtesy of the author, posted a /: as above. *** P.S. I will add only from my self that these simple rules simply work. I recommend and greet all, especially those with diabetes type 2. 50.TOPIC.

Odnośnik do komentarza

NISKIE węglowodany. ENERGIA. Dieta. SPÓJNA prawda. BH.55. MOTTO: DIETA. Spożywamy wyłącznie produkty NATURALNE. Samo ZDROWIE !! * CAŁA SPÓJNA PRAWDA; TA OCZYWISTA I REALNA FINALNIE ORAZ WYNIKOWO: O zwalczaniu otyłości oraz cukrzycy typu 2, zawarta jest aktualnie w jednej, literalnie jednej niestety, publikacji wydanej obecnie w Polsce. JEST TO KSIĄŻKA, pt_______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. Wykluczamy produkty tzw. ZAKAZANE. Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm, również stabilizować poziom cukru we krwi. W rozdziale R35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. Dostosowanie się do tabel zalecane i dozwolone pozwala w 2-3 DNI ustabilizować poziom cukru we krwi i NIE jest to TRUDNE !! SPOŻYCIE PRODUKTU O NAZWIE; CHLEB TYPU KR-IRL: Oraz żywności wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu; gwarantują powrót do sylwetki bez nadwagi i otyłości w okresie 3-8 m-cy oraz wzorcowe odżywienie komórek nerwowych mózgu skutkujące polepszeniem kreatywności myślenia, również dużą energią eliminującą zmęczenie. Swoje zdrowie mamy we własnych rękach, zdecydujmy zatem jak ma wyglądać nasza przyszłość. NIE możemy być GŁODNI !! Jeśli nie potrafimy opanować głodu to żadna dieta nie ma sensu. TAKA WIEDZA TO PUENTA POZYTYWNEGO I ENERGETYCZNEGO ŻYCIA: Którego jakość należy NIEZWŁOCZNIE poprawić. Spróbujmy tak jeść, a optyka postrzegania rzeczywistości będzie dla nas nowym wartościowym doznaniem. Dobre samopoczucie oraz niskie koszty będą nagrodą za tę wiedzę dla wszystkich pragnących zdrowo i długo żyć. CHLEB typu KR-IRL, STANOWI AKTUALNIE O SILNYM UKŁADZIE IMMUNOLOGICZNYM: Organizmu człowieka. Dostarcza ogrom energii eliminującej głód dlatego; iż GLUKOZA naturalna w nim zawarta, stabilizuje poziom cukru we krwi, na ok. 4-5 godzin !! tzw. NISKIE węglowodany, tj. do 26% wzrostu. Złe to, WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. Podnoszą poziom cukru po spożyciu zbyt wysoko stymulując otyłość, również cukrzycę typu 2. To kłopot, że nie kupisz tego chleba, nikt go nie piecze, nikt na nim nie zarabia, ale samemu upiec WARTO !! * TAKIE ODŻYWIANIE NIE JEST DROGIE, A WRĘCZ WYJĄTKOWO TANIE: Koszt 1 szt. mini chlebka to 15-20 groszy czyli całodzienne wyżywienie 1 osoby nie przekroczy 2,00 zł. Zjadamy mniej droższych produktów, a to dlatego; że CHLEB typu KR-IRL, syci niewyobrażalnie przez 4-5 godz. Eliminuje skutecznie tzw. wilczy głód, gwarantując przy tym odżywienie biologicznie WZORCOWE. POWINNIŚMY TEŻ ZAPOZNAĆ SIĘ Z ĆWICZENIAMI MIĘŚNI OKOŁO KRĘGOSŁUPOWYCH: Eliminujących BÓLE kręgosłupa, zwłaszcza że ćwiczenia te wykonujemy sami indywidualnie we własnym łóżku przez 15-20 minut, 1 x w tygodniu. Jest to darmowa rehabilitacja, co istotne szybka i skuteczna. WAŻNE: GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. Również produkty zalecane i dozwolone wg tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. GLUKOZA nienaturalna; to mąka, cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. KLUCZOWE SĄ TEŻ ODKRYCIA I USTALENIA POLSKICH NAUKOWCÓW: Z instytutu IRL KRAKÓW, stanowiące przekaz na stronie; *** Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

Odnośnik do komentarza

PORADNIK ŻYWIENIOWY CZŁOWIEKA W XXI WIEKU. ♥♥♥♥♥ BH.51. MOTTO: PŻ czł. w XXI w. ***** OPIS KSIĄŻKI: Publikacja w sposób czytelny i realny biologicznie rozwiązuje problem nadwagi oraz otyłości, również cukrzycy typu 2, u osób, które są dotknięte tymi chorobami. Należy jednak dostosować się do wskazówek dietetycznych i realizować plan odżywiania własnego organizmu w oparciu o produkty zawarte w zamieszczonych tabelach wg prozdrowotnej, odchudzającej i antycukrzycowej klasyfikacji tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. Jest to łatwe i smacznie równocześnie. Oryginalne przepisy !! TABELE TE OPRACOWALI NAUKOWCY: Z krakowskiego instytutu naukowego o nazwie: IRL KRAKÓW. ROZDZIAŁ NR R33 ZWIERA ZESTAW ĆWICZEŃ NA MIĘŚNIE OKOŁOKRĘGOSŁUPOWE: Które w praktycznej indywidualnej realizacji, finalnie rozwiązują problem bólów kręgosłupa u człowieka oraz kształtują tzw. PŁASKI BRZUCH. P. S. AUTORZY PUBLIKACJI: PŻ człowieka w XXI wieku. (praca zbiorowa) to: Dr inż. Jarosław MICHAŁ (konsultant generalny) oraz cały zespół naukowy IRL KRAKÓW (skład zmienny). ***** CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ZOBACZ TEŻ; CUKRZYCA typu 2, wg: IRL KRAKÓW. Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** Wydanie drugie: zaktualizowane i uzupełnione. AUTOR: INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Wydawca: Wydawnictwo Naukowe INSTYTUTU IRL KRAKÓW Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL

Odnośnik do komentarza

ODCHUDZANIE, WYŁĄCZNIE JAKO: ŻYWIENIE RACJONALNE !! ***** 60.TEMAT. MASA, SIŁA, jako substancja oraz treści logiczne tj. ODŻYWIANIE ZDROWE I ROZSĄDNE. ***** ZAWSZE W ŻYWIENIU NALEŻY PAMIĘTAĆ O KILKU REGUŁACH ODŻYWIANIA CZŁOWIEKA: Tzw. NIEZMIENNYCH !! Wyniki badań, w laboratoriach np. na oddziałach szpitalnych, czy w przychodniach zdrowia, wykazały bardzo duże podobieństwo między ludźmi 15 a 75 letnimi. Wynika z tych badań jednoznacznie, że różne osoby, a raczej Ich organizmy, reagują na pokarm niemal identycznie, ponieważ liczy się zawsze skład pierwiastkowy produktu zjedzonego przez człowieka, wobec którego, poszczególne narządy wykonują wyuczone przez miliony lat reakcje, długim procesem o nazwie ŻYCIE organizmów żywych na planecie ZIEMIA. Dlatego też, w diecie racjonalnej NALEŻY wybierać pożywienie sklasyfikowane wg tabel tzw. INDEKSU ŻYWIENIOWEGO, tj. IŻ produktu. 1. ENERGIA: To głównie, jako podstawa CHLEB typu KR-IRL. IŻ=2,6% Wiem, że to problem, że się go nie kupi, że trzeba samemu, ale dla pana piekarza toksyczna mąka ma znaczenie, natomiast TWOJE zdrowie, dla pana piekarza znaczenia NIE ma. Dlatego musisz koniecznie sam. Tylko bez miodu, bez rodzynek, bo sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2. WYŁĄCZNIE wg oryginalnego przepisu ze strony internetowej; Skrót adresu strony w Internecie_______: INSTYTUTIRL ADRES_______: http://www.instytutirl.com.pl/ 2. MIĘSA: Wyłącznie chude tj. wołowina, cielęcina, chudy drób bez skóry, cała dziczyzna. 3. RYBY: Chude i tłuste, ale tłuste to tylko te dzikie, hodowlane WYKLUCZONE !! 4. OWOCE MORZA: Tylko dzikie, bez octu, bez żadnych dziwnych zalew i sosów. 5. OWOCE: Zdecydowanie wszystkie, jakie znamy. 6. WARZYWA: Wszystkie świeże, gotowane, pieczone i smażone, ale jeśli smażone to wyłącznie na kroplach oleju i wodzie, ponieważ chłoną tłuszcz. GLUKOZA naturalna; to ryż, wszystkie kasze, owoce, warzywa. Logika myślenia, postęp, spokój. 7. NABIAŁ: Cały i wszystkie przetwory nabiałowe: WYKLUCZONY !! Mleko krowie na planecie Ziemia jest dla cielaka, a nie dla człowieka. Koncentracja składników, to oczywiste tycie człowieka, wyroby w markecie dodatkowe toksyny. Takich wyrobów cielakowi bym nie dał z szacunku dla zdrowia przyszłej krowy. Cielak staje się krową 12 razy szybciej, niż noworodek dorosłym człowiekiem. Jeśli babcia pod lasem hoduje krowę, karmi ją wyłącznie trawą, w zimie sianem i suszonymi burakami, to wtedy od takiej zdrowej krowy, mleko jedynie powoduje otyłość u ludzi, ze względu na KONCENTRACJĘ składników. Mleko w marketach oraz np. jogurty z proszku, albo żółty ser 45% tłuszczu o długim terminie przydatności do spożycia, to już inny problem. P. S. Najwięcej wapnia jest w szprotkach np. wędzone 1400 j. m., mleko tylko 120 j. m., jogurty 120-170 j. m. 7a. JAJA: Wszystkie jaja np. kurze, przepiórcze są DOZWOLONE. P. S. Kurczaki nawet małe żywią się wyłącznie trawą, jak dobra gospodyni o nie dba, to również suchymi ziarnami zbóż, no i niekiedy kurczak dzióbnie robaka. To wszystko. Dla ludzi, którzy spożywają jaja kurze problem stanowi jedynie duża ilość tłuszczu, ale to w przypadku, gdy kury są karmione resztkami z pańskiego stołu i spożywają WYSOKIE węglowodany, z chleba lub ciast, czyli chodzi o MĄKĘ. Trzustka u kur działa podobnie jak u człowieka. Jaja zakupione w markecie; to ocenę zostawiam jednak bez komentarza. 8. WĘDLINY: Wszystkie muszą być wykluczone. Dobra masarnia z 30 dkg mięsa, wykonuje 100 dkg wyrobu finalnego o nazwie smaczna kiełbasa, lub mówią chuda szynka. Resztę ponad te 30 dkg to azotany, azotyny, fosforany, i cała paleta polepszaczy smaku, zapachu, barwniki itd. To zwykły przekręt i DRAMAT. Jeśli jest inaczej, to dlaczego stację telewizyjną nie wpuszczono do 9 z 10 masarni, które ta TV chciała pokazać. Pokazała tylko tą jedną, przygotowaną do pokazania w TV, i wyglądał ten zakład jakby tam nie było produkcji. Zwyczajnie szkoda słów, po prostu OMIŃ. 9. MĄKA: Każda mąka np. pszenna, żytnia, odmiana pszenicy tzw. orkiszowa i inne to: GLUKOZA nienaturalna; wykluczamy. Stymuluje otyłość oraz cukrzycę typu 2, wzdęcia i zaparcia mamy gwarantowane !! Są to tzw. WYSOKIE węglowodany, tj. od 26,01% wzrostu. 10. CUKIER: Spożywczy, biały i brązowy. Wykluczamy. Otyłość, cukrzyca typu 2, gwarantowane !! GLUKOZA nienaturalna; to mąka i cukier. Irracjonalne zachowania, częsta zmiana nastroju, nerwowość. 11. NAPOJE: Kawa ekspres lub rozpuszczalna kofeinowa, herbata czarna, zielona, czerwona, soki świeże owocowe, warzywne to TAK !! Herbaty smakowe wykluczone, karton oczywiście również wykluczony. Alkohol dozwolony to: wina wytrawne i półwytrawne, białe i czerwone, każde piwo jasne, lecz uwaga woda schodzi do 24 godzin po piwku, oraz wódki wyłącznie białe. 12. PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA: Gotowanie w wodzie; TAK. Gotowanie na parze; TAK. Pieczenie wg uznania; TAK. Smażenie na patelni; TAK. Jest tylko warunek podstawowy: smażymy zawsze na kroplach oleju i wodzie, przyprawy to sól kamienna, morska, pieprz, sucha papryka. Olej z pestek winogron, oliwa z oliwek, olej słonecznikowy, taka kolejność użycia, oczywiście do wyboru i smaku. Dokładniej przeczytasz w książce, naukowego INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Książkę tą czytałem, ja się nią zachwycam, i w moim życiu jest na drugim miejscu, zaraz za elementarzem, a przed literaturą w oparciu o którą moja praca doktorska stała się faktem; warto !! po prostu zwyczajny niezbędnik. PUENTA: Z tej klasy tytularnym PROFESOREM się nie dyskutuje, należy wyłącznie się w JEGO wykład wsłuchać. Tym profesorem jest; PRZYRODA planety ZIEMIA. WYSTARCZY ZAPOZNAĆ SIĘ Z TREŚCIĄ PUBLIKACJI; Książka, pt._______: PORADNIK ŻYWIENIOWY człowieka w XXI wieku. ***** Znajdują się w niej unikatowe tabele żywieniowe tzw. INDEKS ŻYWIENIOWY, tj. IŻ produktu. NISKIE węglowodany, to np.: banany, buraki, kasza, ryż, winogrona, ziemniaki. Publikacja zawiera pełną klasyfikację dostępnych w handlu artykułów spożywczych, tj. ponad 200 pozycji. Wybieramy pożywienie tzw. ZALECANE i DOZWOLONE. WYKLUCZAMY PRODUKTY TZW. ZAKAZANE: Zaczynamy wtedy dopiero, opanowywać i odchudzać nasz organizm !! W rozdziale NR 35, zamieszczono kompendium wiedzy nt: afrodyzjaki, seks, hormony, testosteron. KONKLUZJA finalna: Ilość żywności należy bezwzględnie dostosować do trybu życia, czyli zapotrzebowania energetycznego własnego organizmu. Najistotniejszym stabilizatorem wyrównywania braków energii u człowieka jest bez wątpienia tzw. CHLEB typu KR-IRL. Wskazana jest także zasadotwórcza cytryna ok. 2,5-4 sztuk/24h. Sok z cytryny neutralizuje kwasowość soków trawiennych pustego żołądka zmniejszając łaknienie. R E F L E K S J A: INDEKS ŻYWIENIOWY, a; INDEKS GLIKEMICZNY, to dwa różne spojrzenia na realia przyrodnicze. IŻ; to identyfikacja ewolucyjnych dokonań przyrody, czyli sfera faktów. IG; to wirtualne poglądy, dezinformacja, obłuda i biznes. ORGANIZM CZŁOWIEKA BUDUJE NOWE KOMÓRKI W OPRACIU O SKŁADNIKI I ZWIĄZKI POKARMOWE: Dostarczane mu wraz ze zjadanym pożywieniem. Jemy pokarmy tzw. ŚMIECIOWE, to komórki mamy w złym gatunku; Wynik: częste dolegliwości, choroby, niesprawny układ immunologiczny, również krótkie życie. Gdy natomiast spożywamy produkty biologicznie prawidłowe, wynik jest następujący: realizujemy konstruktywnie, długi cykl życia bez większych dolegliwości i chorób. WYBÓR NALEŻY DO NASZEGO MÓZGU, KTÓRY GDY JEST ODŻYWIONY GLUKOZĄ NATURALNĄ: Czyli tzw. NISKIMI węglowodanami, tj. do 26% wzrostu; to podejmuje trafne decyzje w tej realnie istniejącej dla rozumnego człowieka: OCZYWISTOŚCI. CHLEB TYPU KR-IRL, JEST W CHWILI OBECNEJ NAJBARDZIEJ WARTOŚCIOWYM PRODUKTEM ŻYWIENIOWYM DLA CZŁOWIEKA NA PLANECIE ZIEMIA: 80% ENERGII (niskie węglowodany), antyotyłościowy (bardzo syci), antycukrzycowy (poziom cukru do 26% wzrostu). W całych swoich dziejach LUDZKOŚĆ (7 MLD), nie stworzyła dotąd tak wartościowego i biologicznie wzorcowego PRODUKTU ŻYWIENIOWEGO. ***** INSTYTUT naukowo-badawczy im. Prof. Ryszarda Lorenca w Krakowie. Dr inż. Jarosław MICHAŁ, telefon: 12 359 70 15, telefon/fax: 12 358 77 30, Info: INSTYTUT IRL KRAKÓW, Pn.-Pt. 10:00-17:00 ARTYKUŁ JEST OCZYWIŚCIE DO WOLNEGO WYKORZYSTANIA: Proszę tylko zauważyć, że treści w tym artykule stanowią identyfikację zjawisk, które są wyewoluowane przez przyrodę, i każdy może sobie prawdy te potwierdzić. Wartość stanowią wyniki badań laboratoryjnych, a nie puste ciągle powtarzane frazesy, nieprawdy biologiczne, czyli zwyczajnie pospolite kłamstwa. Chodzi też o to, że stale mówimy o rozszerzaniu się chorób tzw. plaga otyłości oraz plaga cukrzycy typu 2, jako o chorobach cywilizacyjnych. DLA NAS TJ. IRL KRAKÓW, OKREŚLENIE CYWILIZACJA WIĄŻE SIĘ Z PODAWANIEM LUDZIOM WIEDZY, PRAWDZIWEJ I JASNEJ: Oraz łatwej do potwierdzenia. Dopiero wtedy mówimy o cywilizacji, jako o pojęciu, bo samo słowo powtarzane wielokrotnie bez merytorycznych wyjaśnień nic nie uszczegóławia, a raczej utrudnia precyzyjną i logiczną ocenę prawd biologicznych. MOTTO: Mądrość człowieka polega na respektowaniu dokonań przyrody i nie zmienianiu jej zasad. Moją intencją jest przekazać tę wiedzę, ponieważ swoje własne życie realizujemy TU i TERAZ. Autorem przedstawionego artykułu jest; Dr inż. Jarosław MICHAŁ; konsultant INSTYTUTU IRL KRAKÓW. Powyższe treści dzięki uprzejmości autora, zamieścił/a: jw. ***** P. S. Od siebie tylko dodam, że te proste zasady zwyczajnie działają. Polecam i pozdrawiam WSZYSTKICH, zwłaszcza Tych z nadwagą. 60.TEMAT.

Odnośnik do komentarza

ZOBACZ TEŻ TO (1ES, 1GJK, 2GJK): ***** CHLEB TYPU KR-IRL. PODSTAWA TO; ENERGIA (ANTYCUKRZYCOWY). ***** 1.TEMAT. http://pl.netlog.com/annakwiek/blog/blogid=169358#blog ANOTHER ARTICLES _______: http://www.forumksiazki.pl/poradnik-zywieniowy-czlowieka-w-xxi-wieku-vt18354.html Biologia, medycyna. 1.TEMAT./ + inne artykuły wg kolejności. S1, J1, J2. P. S. Przy CELIAKII nie dodajemy otrębów pszennych !!

Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

×