Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potyczki serca itp

Gość Janek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam 24 lata, z tym problemem borykam się od paru ładnych lat już. Na wstępie powiem, że ekg, echo, holter, test wysiłkowy było robione i wszystko było dobrze. Lecz mój problem polega na tym, że: Podam przykład. Dziś w pracy, zwyczajnie stojąc, rozmawiając nagle poczułem, że serce zaczyna się potykać i przez dobre 10sekund nie mogło złapać rytmu, mogłem wziąć oddech, ale czułem jakby to coś  blokowało, lekki zawrot głowy, ręka na pierś i sprawdziłem, że serce dosyć szybko biło - przez te 10 sekund, po czym wróciło do normy normalnych uderzeń. Również podczas brania glebokiego oddechu czuję, że serce na chwile staje i raz uderza mocno (uczucie jakby się zapowietrzylo), również wyczuwam chwilowe pauzy w biciu serca, przy schylaniu, przy stresującej sytuacji Strasznie mnie to denerwuje i nie pozwala prowadzić normalnego życia. Biorę lek dipperam 5+80 na obniżenie ciśnienia przepisany przez kardiolog. Ciśnienie wzorowe, puls 50-80max jaki zaobserwowałem. Bywają dni bardzo dobre, gdzie w ogóle nie odczuwam tego, moje samopoczucie jest wtedy dobre. Ale bywa i tak, że z dnia na dzień jest znów to samo. W lipcu wybieram się do kardiologa, ale chciałbym wiedzieć czy ktoś ma podobnie. Pozdrawiam. Dodam, że jeszcze kardiolog wykryła śladowa falę zwrotna zastawki IP.