Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak kręgu na wysokości serca

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam problemy z sercem - szybkie tetno , wysokie cisnienie. Stwierdzono u mnie nerwice , robilem badania. Ale ostatnio odkrylem ze na moim kregoslupie nie wyczuwam jednego kregu na wysokosci wlasnie serca . Czy powinienem to zgloscic do lekarza ? Co by mnie czekalo ? operacja ?
Cześć Soso. Tak sobie myślę, że Ty to chyba nie z kręgosłupem masz problem.... Postawił bym sporą sumę pieniędzy, na to, że z Twoim kręgosłupem wszystko jest ok. Zresztą.. chyba trudno było by żyć przez tyle lat bez jednego kręgu i dopiero teraz ni z gruszki ni z pietruszki odczuwać jakieś dolegliwości z tym związane. Wydaje mi się, że podobnie jak ja masz po prostu nerwicę hipochondryczn ą, tzn. wykazujesz przesadną troskę o swoje zdrowie i szukasz przysłowiowej dziury w całym. Mi też się wydawało, że mam tętniaka mózgu, jakąś dziwną infekcję, arytmię serca i Bóg wie co jeszcze, jednak szczegółowe badania wszystko to wykluczyły. Z tego co zauważyłem, to im mniej zwracam uwagę na swoje zdrowie i o nim myślę, tym lepiej dla mnie. Radził bym Ci zasięgnąć porady psychiatrycznej, może psychoterapia Ci pomoże. Czasami bowiem problem jest ukryty głębiej i leży niekoniecznie tam, gdzie nam się wydaje. Pozdrawiam Cię!
halo!soso! chyba cos pokreciles? ty nie masz piatej klepki a nie kregu,(nawet bys sie nie osmieszlal,nawet glupi wie ze brak kregu to brak funkconowania) no coz ale nawet glupi ma swoj rozum... tak trzymaj stary,bo nudno dzisiaj troche.
Gość przychylny

Witam, zgodzę się z każda wypowiedzią, brak kręgu uniemożliwia funkcjonowanie, ale brak jego fragmentu niekoniecznie.. Osobiście nie posiadam fragmentu kręgu, potriwerdzone badaniami, przez ortopedów itp, co jest wyczuwalne. Posiadam małe wgłębienie wzdłuż linii kręgosłupa. W żaden sposób nie utrudnia mi to życia, ale nie wiem co może zdażyć się za kilka lat. Jeśli odczuwasz przez to jakiś dyskomfort idź do neurologa. Pozdrawiam.