Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Strzelanie w stawach przy słabym smarowaniu

Gość zuzanna12

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chciałabym wiedzieć czy ktoś z Was słyszał coś takiego jak słabe smarowanie w stawach.Moja córka ma 12lat od jakiegoś czasu przy każdym ćwiczeniu strzela jej w stawach,może sto razy wykonywać ćwiczenie i za każdym razem wszystko strzela.Kręgosłup przy skłonach, kolana,kostki.Byłyśmy u lekarza i kazał nam się nie martwić tym ,ponieważ dziecko rośnie i nazwał to słabym smarowaniem w stawach.pierwszy raz takie coś słyszę.Jeżeli to jest coś takiego,to czy nie można temu jakoś zaradzić?Czym poprawić to smarowanie w stawach?Córka od trzech lat należy do klubu sportowego i dotąd nic takiego się nie działo.Teraz unika ćwiczeń i treningów .
Jesli twoja corka jest bardzo szczupla i nadzwyczaj sprawna fizycznie (1. zrobi sklon bez uginania kolan i jest w stanie polozyc cale dlonie na podlodze, 2. przyciagnie kciuk do przedramienia bez zadnego problemu, 3. obejmie kciukiem i najmniejszym palcem nadgarstek drugiej dloni), poczytaj sobie w sieci o syndromie marfana i syndromie ehlersa-danlosa - i zapraszamy na testy genetyczne do poradni. Galaretki nie pomoga.
Dziękuję za odpowiedz.Czytałam o tych syndromach ,ale u mnie w rodzinie nikt na takie choroby nie chorował.Sprawdziłyśmy te ćwiczenia,skłon bez ugiętych kolan z całymi dłońmi na podłodze nie wychodzi pozostałe ćwiczenia także.Córka ma 150cm wzrostu i waży 48kg,według trenerki jest dobrze rozwinięta fizycznie,mocno umięśniona.Doradzono mi podawać preparat z witaminami dla sportowców czy pomorze zobaczymy.W przychodni nie zaproponowano mi zrobienia takich testów,zastawia mnie dlaczego lekarz wykluczył jakąkolwiek chorobę u córki. Ja nie szukam sobie choroby ,tylko chcę być pewna że to nic grożnego.Galaretki nie pomogą na pewno.Mamy na luty termin do ortopedy, ciekawe czy znów usłyszę że wyrośnie z tego?Podpowiem o testach na wizycie.