an0nim Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Chory na kardiomiopatię, przed zabiegiem, Proszę o kontakt do: malushek11, PATOLA. Będę bardzo wdzięczny - jestem trochę tym wszystkim skołowany. Lub proszę podajcie kontakt na forum, ps. Prośba do Admina tego forum : proszę zrobić - przycisk *wyślij zapytanie do użytkownika* Zdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza
an0nim Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Proszę o kontakt do : myszeczka Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Bociek Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Dzień dobry, czy ktoś z Państwa występował o stopień niepełnosprawności, mi przyznali lekki i chce się odwołać, chciałam się poradzić was tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza
przemek208 Opublikowano 30 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Prosze o katakt choruje na kardiomopatie przerostowa moj numer gg58651806 przemek szukam ludzi ktozy chca porozmawiac na temat tej choroby Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Bozena1961 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Do Przemka28. Jestem po opercji HCM i plastyce zastawki mitralnej Cytuj Odnośnik do komentarza
przemek208 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Hej bozeno prosze o katakt podaj skype lub telefon chcialbym pogadac na ten temat ja jestem po wszczepieniu icd Cytuj Odnośnik do komentarza
przemek208 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Biore leki cos tam jest lepiej ale co drugi dzien latam do szpitala Cytuj Odnośnik do komentarza
przemek208 Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Moj skype to pb i bedzie z wloch Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Jaras Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Mam 45 lat. W 2006 roku miałem miektomię przegrody międzykomorowej i wszczepienie sztucznej zastawki mitralnej. Hurtem dorzucili mi też stymulator DDD. Mam *przyjemność* cierpieć na przewlekłą niewydolność serca II stopnia i hipertrójglicerydemię. Dotychczas jestem czynny zawodowo, nawet pracuję *w mundurze*. Orzeczono u mnie niepełnosprawność w stopniu umiarkowanym. Po 10 latach od operacji czuję się jednak coraz słabszy a serce coraz częściej płata figle. Dotychczas nie starałem się o rentę, nawet nie dowiadywałem się czy mam na nią szansę. Dzisiaj w przychodni lekarka kręciła nosem, że nie specjalnie, że za mało chory itd. Ktoś może mnie oświecić gdzie się dowiadywać czy mam szansę na rentę, czy jest jakiś spis chorób. A może ktoś z Was był w podobnej sytuacji? Gdzie zgłosić się do ewentualnego wyliczenia renty bo ZUS w moim mieście odmawia a w kalkulatory na internecie nie wierzę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość gosc3333333 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Pisałam już kilka lat temu, chwile po tym jak dowiedziałam o chorobie mojej córki. Wszystko przebiegało bez zastrzeżeń aż do kwietnia kiedy to miała NZK, lekarze w Katowicach Ligocie zdecydowali o wszczepieniu ICD. Zabieg został wykonany w ŚCCS w Zabrzu. Chciałam zapytać o leki jakie bierzecie, córce odstawiono Verospiron i zwiększono dawkę Metoprololu. Jakie leki oraz jakie suplementy diety zażywacie w związku z HCM? My bierzemy miód manuka, słyszałam też o ekstrakcie z zielonej herbaty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mamamichala Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Witam. 5 dni temu u mojego 12 letniego syna wykryto kardiomiopatie przerostowa. Syn w maju ma mieć robione 24 godzinne ekg. Lekarz wspomniał że w wakacje wyśle nas na dodatkowe badania. Zamierzam jechać do Zabrza. Macie jakieś opinie o tej klinice. I jak długo trwają takie badania czy będę musiała tam zostać kilka dni z synem. Jestem z zielonej góry i muszę to jakoś zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza
MartaG Opublikowano 24 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Witam tez choruje na kardiomiopatie przerostowa od urodzenia jestem pod opieka lekarzy z Krakowa zazywam Bisokard 5 mg nigdy nie mialam utraty przytomnosci a przezylam 58 lat zycze zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ewelinamamaoliwi Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Dzien dobry. U mojej corki wykryto kardiomopatie przerostowa juz jak bylam w 20 tyg ciazy. Od dwoch lat bierze aspiryne na rozzedzenie krwi. Jestesmy pod opieka Great Ormond Street Hospital w Londynie. Zaczynaja mnie straszyc ze w pewnym momencie jej zycia bedzie miec przeszczep i strasznie sie martwie. Corka ma 7 lat i nie miala omdlen ani powazniejszych objawów. Do pani MARTAG jak pani sie odzywia i jaki prowadzi pani styl zycia? Dziekuje za wszelka pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lea76 Opublikowano 28 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Witajcie Kochani. Jestem tu nowa. U mojego 10 letniego synka podejrzewaja kardiomiopatie przerostowa. Wczoraj mieluamt wizyte u kardiologa a nastepna ma byc za pol roku. Powiedzcie prosze. Na jakiej podstawie potwierdzili Wasza diagnoze. Synek ma przegrode grubosci 1.1 cm i to ich niepokoi. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze duzo zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ana Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Do Pani Marty G . ew. innych osób mogących udzielić informacji. Kto w Krakowie jest dobry w kardiomiopatiach, kto Panią prowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marta Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 Witam, mam do was pytanie czy ktos tutaj orientuje sie czy kardiomiopatie przerostowa mozna odziedziczyc po swojej cioci czy tylko po rodzicach? ? Mam syna, moja siostrze miala ta chorobe i kilkanascie lat po przeszczepie serca zmarla. U syna wysluchano szmery serca I jestesmy umowieni na echo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Luna Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Witam, na kardiomiopatie przerostowa choruje od 20 lat, obecnie mam 38,a dowiedziałam sie o niej przypadkiem, podczas zabiegu usuwania migdałków. na szczęście nie mam zawezonej drogi odpływu,bez omdlen i duszności-odpukac jak narazie,choć moja przegroda ma grubośc 28 mm.....Od poczatku leczenia jestem na Isoptinie, tylko podczas ciąz stosowałam Metocard i podczas karmienia piersią...tak tak...mam dwójke cudownych dzieci ,jaka narazie nie sa obciażone tą choroba, chociaz sa pod stała kontrola kardiologiczną....wszystkim zestresowanym i wystraszonym dam swoja radę....żyjcie normalnie tak jak ja,oprócz tego że rano musze pamietać o lekarstwach,tak po nich zapominam o chorobie....jem normalnie,ćwicze, pracuje, chodze na imprezy, spotykam sie ze znajomymi przy grilu czy piwku...naprawde nie warto sie załamywac i myslec o najgorszym, bo to nic nie da, a wrecz przeciwnie...W razie watpliwości czy pytań, jestem do dyspozycji:) Pozdrawiam wszystkich sercowych:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Marlena Opublikowano 14 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Witam mój synek ma kardiomiopatie przerostowa od urodzenia ma dopiero 5 lat A już chcą zrobić operacje miektomi bardzo się boje Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Beciulek Opublikowano 19 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2021 Witam w tym roku będę miał 22 lata zdiagnozowano u mnie kardiomiopatie w wieku 17 lat chociaż odczuwałem ją wcześniej po imprezie lub przy większym wysiłku, za każdym razem kiedy się zestresuje lub zdenerwuje dostaje arytmi i tracę siły jednak nie mdleje, po chwili przechodzi. Moja kondycja jest też mniej wytrzymała niż wcześniej szybko się męczę i nie zawsze daje radę zrobić to co inni. Poza tym jest dobrze da się żyć z tą chorobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi