Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dyskomfort w klatce piersiowej na wysokości splotu trzewnego

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Miałem dziś iść do lekarza niestety akurat jest na urlopie więc napisze tutaj. Mam dziwne objawy dyskomfort na lewo od splotu słonecznego takie jakby ktoś pokrzywą dotykał to miejsce często swędzenie pod sutkiem, klujący ból pod pachą, często ból poniżej płuc wszystko po lewej stronie, ból pleców na wysokość pachy czasami pod łopatką czasami nad..często nasila się gdy obracam mocno ciało wprawo bądź w lewo, ból w okolicach żołądka ale po lewej stronie..mam ciśnienie 137/66 tętno 75. Bóle są lekkie i nie nasilają się przy wysiłku fizycznym po prostu są. Wydaje mi się że po zapaleniu papierosa trochę się nasila ból przy splocie i poniżej przy żołądku robiłem prześwietlenie płuc nic nie zaobserwowano wszystko w normie, usg jamy brzusznej też nic..może jeszcze wrażenie jakby coś leżało na lewej stronie klatki piersiowej ale nie duszące uczucie po prostu jakby coś leżało. nie wiem czy to wszystko ma ze sobą jakiś związek..lekarka mówił że to może być nerwica i może to jest jakiś objaw bo a ciągle myślę że to może być jakaś śmiertelna choroba (rak płuc,poważna wada serca itp.) i przeraża mnie ta myśl. czasami mam uczucie paraliżującego strachu zazwyczaj przed czymś(np pójście do dentysty,czy egzamin) potrafię wtedy zawrócić i nie wykonać tej czynności..
witam mam dokładnie takie same objawy jak opisał kolega bobo1666 w pierwszym poście. Byłem na pogotowiu bo od 3 dni coś takiego mam i z wydruku po EKG lekarz nie miał zastrzeżeń poza dolnym czymś tam spowolnionym najczęściej u sportowców. Na badania na pewno pójdę, tylko że za tydzień pewnie bo nie mam teraz jak. Może ktoś już rozwiązał już ta zagadkę?????
Gość gagata1989
witam i pozdrawiam wszystkich :) mam 20 lat i mam identyczne problemy ból utrzymuje się już od około tygodnia no może troszkę dłużej. Na początku myślałam że to może od papierosów więc je ograniczyłam do minimum ale nic nie przechodzi boli mnie w okolicy lewej pachy i lewej piersi.... do tego dochodzą dodatkowo bóle brzucha coś jakby kolka krótkotrwałe skurcze w nadbrzuszu które nasilają się przy chodzeniu czy innych czynnościach w pozycji spoczynku praktycznie są nieodczuwalne. Chciałabym wiedzieć czy u kogoś dodatkowo występowały problemy z brzuchem???? a no tak i ta opcja z tym czymś leżącym na klatce piersiowej po lewej stronie tez się zgadza jeśli chodzi o mnie... jutro wybieram się do lekarza mam nadzieje że otrzymam podobną diagnozę co reszta:)
ja czuję jakbym cały czas miał coś pod pachą, jakąś małą piłeczkę. dyskomfort nasila się gdy noszę ciasne podkoszulki. oraz jeśli zapalę papierosa (rzuciłem na wszelki wypadek). Jak się położę na lewym boku to mam wrażenie jakby to był ból serca lub płuca... dodam. Czasami czuję jakby serce waliło mi jak *dzwon* i nieregularnie. jako dzieciak paliłem dużo papierosów, trawy, haszu, i brałem inne białe używki... od 10 lat nic z powyższego. kilka miesięcy temu zapaliłem skręta, myślałem, że zawału dostanę (przynajmniej tak mi się wydawało). Dyskomfort nasilił się 10 krotnie !! aha, utrzymuje się to u mnie ok 10 lat !! ... ktoś ma jakieś pomysły?
Gość den harten

Witam! mam podobne objawy co w pierwszym wpisie, bez *piłeczki* ale również dużo spożywałem i nadal spożywam kanabolików. mieszkam na stałe w holandii, gdzie lekarze zdiagnozowali to jako nerwobóle i ogólnie dolegliwości powiązane są z systemem nerwowym, nie przeszkadzają w np pracy, ale są, po przypaleniu nic się nie nasila

To na pewno zespół tenisa ziemnego bez puleczki. Mogło sie zdarzyć ze w dzieciństwie chciałeś grać tylko nie miałeś rakietki. Ze wstydu ukrywałeś więc piłeczkę pod pachą. Rakietke kupileś, piłeczkę wyciągnąłeś. Twoje ciało pamięta jednak tą piłeczkę. Wsadz teraz torebkę albo czajnik nie dłużej niż na 2i pól dnia. Ciało zapomni o piłeczce. Docent

Cholerka tez tak mam pomocy ogolnie lewa strona boli pod lopatka czasem nad i klucie pod lewa pacha bylem na przeswietleniu i gdyby cos bylo nie tak lekarz mnial zadzwonic nie dzwonil wiec sam dzis zadzwonilem i czekam na odpowiedz. Mam takie myśli że masakracja jak kolega na samej górze nie wiem sam czy mam sie bac czy nie.... codzien jakies glupie mysli mi chodzza po glowie ze to cos powaznego pomocy

Chcialem dodac, ze moze to byc tez bol ze wzgledu na brak cisnienia w klatce piersiowej. Jestem bylym psem wojennym i kolega dostal kulke w klatke piersiowa. wtedy powietrze wlecialo do klatki i odczywal podobne bole. Specjalista mu ponoc wyrownal cisnienie i bol minal. Nie wiem czy cisnienie atmosferyczne na zewnatrz jest wieksze czy mniejsze niz w klatce piersiowej, ale w pelni tego nie kumam, ale chcialbym cos wiecej na ten temat sie dowiedziec, bo chcialem do tego samego specjalisty, ale odeszedl, a nowy nie kuma.