Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyczuwanie bicia serca na całym ciele i szmery serca

Gość Ivett

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od około 3 lat mam uczucie kłucia w okolicy serca, kiedy się kładę słyszę bicie- takie pulsowanie, dudnienie często także czuję bicie serca całym ciałem aż po końce palców takie pulsowanie,jakby ciało drgało, mimo ze jestem nieruchomo. Podobno mam szmery (związane z zastawka) ale z tym się da żyć.Czasami moje serce bije bardzo szybko a za moment zwalnia.Nie wiem czy to ma jakiś związek ale jest mi ciągle strasznie zimno, nawet latem i jestem bardzo senna-potrafię przespać 2 doby bez budzenia się.Czy ktoś może wie co to może być?
ivett Hela ma racje najpierw musisz miec zrobione podstawowe badania morfologia mocz EKG serca bo jezeli cie kłuje to jak najbardziej powinnas miec je zrobione mozliwe jest ze masz niedobory magnezu i potasu stąd kłucie serca(mam tak cały czas) ja choruje na nerwice serca i mam własnie takie bicie serca na całym ciele a szczegolnie w zebrach sennosc jak najbardziej moze byc z niskiego cisnienia ale nie tylko ja tez potrafiłam spac na okrągło a cisnienie miałam idealne 120/80 a potem znowu nadchodziły dni bezsennosci. Żeby cokolwiek stwierdzic biegnij do lekarza po skierowanie na badania pozdrawiam