Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Torbiel na sterczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wiem ze może nie jest to najbardziej odpowiednie miejsce na ten watek ale pisałem już na innych forach i niestety bez skutku, a naprawdę potrzebuje porady:/ Otóż mam pytanie związane z torbiel(em) na sterczu, ponieważ nie znam aktualnych norm z tym związanych prosiłbym o pomoc czy jest wymagana operacja ewentualnie następne kontrolne wizyty u urologów. Otóż dodam iż moje wcześniejsze wizyty dały mi dużo domyślenia, a mianowicie powiedziano mi że jest wymagany zabieg, kolejny zaś poinformował mnie iż nie ma sensu wykonywania żadnych operacji tu cytat *w tym wieku (mam 41 lat ) nie ma sensu robić z siebie kaleki*. W tej sytuacji jestem kompletnie na rozdrożu dróg i nie wiem co miałbym w tej sytuacji zrobić :/ Mam nadzieje ze ta krotka charakterystyka w pełni urzeczywistnia mój problem i nie będzie problemów z jej interpretacja. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc!! P.S. Czy mogę być obciążony dziedzicznie (genetycznie) tym problemem???
drogi oliver,jesli stac cie wykonaj z krwi test na markera nowotworowego stercza.troche kosztuje,ale warto.to raz,a dwa zrob porzadne usg u innego lekarza,zwroc uwage na kwalifikacje tego lekarza.musi byc specjalista od ultrasonografi/usg/jest wielu lekarzy ktorzy wykonuja usg dla kasy,tak naprawde nie majac zielonego pojecia.po trzecie z tymi wynikami odezwij sie tu i idz do nowego lekarza a nie do tego u ktorych juz byles.chcialam ci pomoc.wiem ze taka operacja to okaleczenie,a moze nie jest ona wogole potrzebna. gdybys mial jakies pyt,to pisz.postaram sie odp. pozdrawiam
ps.nie chcialam cie wystraszyc tym markerem.jego wartosc to nie tylko wskaznik nowotworu,ktorego z opisu twojego uwazam ze nie masz,jest to tez wskaznik poziomu stanu zapalnego. co do genetyki to mial to ktos u ciebie w rodzinie?mysle ze po leczeniu,torbiel ta powinna sie wchlonac.
Olivier-nie słuchaj pseudo-specjalistów, którzy kraczą jak to źle może być.Mój mąż ma podobny problem-będzie miał operacje w lutym 2010 w warszawie.Bardziej jest to zabieg niż operacja. Co więcej-odblokowanie wytrysku skutkuje lepszym orgazmem-więc są strony pozytywne:) Nie wiem dokładnie w jakim miejscu masz ten torbiel i jakiego jest pochodzenia.Najlepiej sprawdź na usg wątrobę i nerki -jeśli masz tam tez torbiele to jesteś najprawdopodobniej nosicielem choroby genetycznej. U nas jest problem ,że ten torbiel blokuje plemniki i przez to mąż jest bezpłodny-u Ciebie też może tak być więc sobie sprawdź.

Сегодня у каждого есть мочь получить данную услугу.
И не непременно обращаться в уединенно из московских банков.
Безграничный отбор среди кредитных организаций позволяет давать
избыток ограничений, связанных с получением наличных.
В нашей компании условия чтобы каждого клиента подбираются
индивидуально. С нами вы сможете жениться доверие перед поручительство
с лояльным отношением к сложившейся в жизни ситуации.

http://kredit-pod-zalog.mozello.ru/nedvizhimost-v-zalog/
кредит под залог дома

Ciężko jest jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie, bo każdy przypadek jest inny, a my nie jesteśmy lekarzami… Rozumiem natomiast Twój dylemat, bo mój ojciec był poddawany radykalnej prostatektomii. Kosztowało go to dużo stresu, ale ostatecznie zabieg został przeprowadzony bezboleśnie, a tata miewa się dziś całkiem dobrze. Tata leczył się prywatnie w SCM clinic u dra Przemysława Dudka – warto się skonsultować, może będzie w stanie pomóc. Pozdrawiam!