Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy przy odstawianiu Betaloc

Gość Mateusz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry,

po konsultacji z kardiologiem w piątek (5 dni) odstawiam połówkę rano Betaloc (12,5 mg). Przed snem połówkę (12.5mg) nadal przyjmuję.

Betaloc brałem 4 miesiące, ciśnienie podczas brania było w granicach 18/80 i tętno 65. Brałem ze względu na tachykardię po 2x przebytym COVID. Nigdy wcześniej nie miałem problemów z sercem, biegałem w klubie, jeździłem rowerem +150 km dziennie.

Po 5 dniach mam ciśnienie około 150/90, czasami niższe 120/85, najwyższe 155/93 w ciągu tych 5 dni. Tętno dobre, bo max 75.

Dodatkowo mam drżenia mięśni, bezsenność, bóle i uciski w głowie oraz szumy uszne. Kardiolog stwierdził, że to mała dawka i powinienem bez problemu odstawić najpierw połówkę a za 2 tygodnie drugą połówkę.

Czy tak mała dawka może powodować aż tak dużą liczbę objawów po odstawieniu i fatalne samopoczucie? Nie mogę tego z kardiolog skonsultować dziś, bo jest na urlopie do połowy czerwca akurat, dlatego temat na forum poruszam.

Będę wdzięczny za pomoc.