Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nagła duszność, ścisk w klatce piersiowej, zawroty głowy i koszmary a nerwica

kaczak23

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie mam na imie karol.od jakis dwoch tygodni zaczelo mi sie robic cos z organizmem.juz tlumacze o co chodzi:szedlem an dworzu i nagle zrobilo m isie duszno i scisnelo mie w klatce piersiowej.poszedlem do lekarza zrobiono mi EKG i TSH i wykazlo ze wszystko jest ok.przepisano mi lek propanolol bo stwierdzona zaszybkie bicie serca.przez okolo 5 dni przeszlo mi ale znow to samo wrucilo.poszedlem do lekarza i stwierdzil mi ze mam cos takiego jak nerwica.dostalem lek hydroxyzinum do tego biore magnez z witamina b6 no i ten propanolol.moje objawy to scisk na glowie,dusznosci szybko sie mecze,bicie szybkie serca nagle wolne,koszmary,zanik apetytu,czeste zamyslenia np wpatruje sie w cos i sie w to patrze dlugo,zawroty glowy,wolniejsze ruchy.prosze bardzo o porady poniewaz jestem kucharzem z zawodu i niewiem czy to niebedzie mialo wpywu na moja prace.nigdy w zyciu niemialem takich objawow.ale czesto sie denerwowalem ale nigdy niewyrzucaem tego z siebie tylko tlumilem w sobie.czekam
Jeśli chodzi o drugą połowę do zdrowia - to jeszcze 100 razy powtórz sobie Daj na luz, czasem człowieka musi coś ścisnąć , żeby miało co puścić. Nerwy i strach przed chorobą mogą u Ciebie wywołać niepotrzebne duszności, kołatania, zawroty. A juz na pewno koszmary senne. Człowieku, nikt z nas nie jest w 100 % zdrowy. Nie twierdze ze jesteś zdrów jak ryba, nie piszesz nawet ile masz lat, ale chyba jesteś młody. Więc pomysl logicznie, USPOKÓJ SIĘ. Wierze że sie martwisz ale chyba lekko przesadzasz. Jak juz nerwy i strach miną / ale dopiero wtedy/ zrób sobie podstawowe badania , możesz je zrobić nawet bez skierowania za parę złotych. Zbadaj poziomy pierwiastków we krwi. i dopiero idż do lekarza. Wszelkie gdybanie i strachy zostaw sobie na starość.

Czy masz moze zaczerwienione gardło?, moze miewasz katar jak alergiczny, podaznione gorne drgogi oddechowe, przytyka ci nos, psuja ci sie zeby, czesto lapiesz infekcje typu katar, masz problemy z zatokami, drpie cie cos w gardle ,miewasz uczucie jakby cie cos sciskalo w srodku w plucaach lub przelyku, odczuwasz dyskomfort w okolicach przepony, czesto burczy ci w brzuchu, robiles sobie czesto lewatywy, po zjedzeniu posilku , objawy ci sie nasilają? PIjasz czesto kawe, cocacole, szczegolnie z rana na pusty zoladek, palisz fajki, pijasz piwo, jesz duzo kwasnych rzeczy? To moga być objawy refluksu, problemow z zoladkiem, przepuklina zwieracza przelyku itp. MOzna miec od tego nawet stany podgoraczkowe. Wizyta u gastrologa. Psychiatra na samym koncu , po wykluczeniu schorzenia fizycznego poparte konkretnym badaniem a nie rozmowa i diagnoza na oka jak to robia co niektorzy lekarze i przepisuja leki niestawiajac diagnozy.