Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Chelatacja na plus

Gość rafal

Rekomendowane odpowiedzi

prowadze od 6 miesiecy centrum chelatacji i musze powiedziec ze wyniki sa zaskakujace na plus od niedawna mam str www.chelatacja.pl i na razie sa tam tylko wiadomosci co to jest ,ale od przyszlego tyg beda tam zdiecia i opisy ludzi chelatowanych u mnie ,spotkalem sie z opinia ze jest to szarlataneria ale musza to pisac ludzie ktorzy sa nastawieni do wszystkiego negatywnielekarze ktorzy u mnie pracuja sa po chelatacji ja i moja zona tez,a wyniki ktore robi osoba przed i po chelatacji zabijaja wszystkie zle opinie pozdrawiam wszystkich rafal
Moja mama jest ciezko chora. Ma Parkinsona, lekarze chca jej wstawic baypasy pod kolanami, ale ona sie boi. Nie stac ja na zabiegi chelatacji, ale ja chcialabym jej to sfinansowac, choc to spory wydatek, ale chcialabym ulzyc mamie. Boje sie, ze grozi jej spital. Prosze mi powiedziec, jakie trzeba zrobic badania i gdzie sie udac. Moja mama mieszka w Warszawie. Dziekuje za wiadomosc.
Proszę się zastanowić i poszukać informacji z kilku źródeł na temat chelatacji: Pomysł takiego leczenia powstał w połowie XX wieku. Zakładano, że dożylne podawanie EDTA (kwas wersenowy) spowoduje odwapnienie blaszki miażdżycowej, co miałoby przyczynić się do cofania się zmian miażdżycowych. Założenie to jest sprzeczne z obecną wiedzą na temat miażdżycy i nigdy nie zostało poparte dowodami naukowymi. W przeprowadzonych badaniach nie stwierdzono korzyści wynikających z takiego leczenia. Ponadto podawanie EDTA może doprowadzić do groźnych komplikacji - znacznego spadku poziomu wapnia w surowicy (tężyczka, zgon), a także do nasilonej niewydolności nerek. Obecne stanowisko największych organizacji opiniotwórczych związanych z ochroną zdrowia w USA: AHA, ACC, FDA i NIH jest zgodne, i określa tę metodę leczenia jako pozbawioną jakichkolwiek dowodów naukowych przemawiających za jej stosowaniem. Jak to często ma miejsce we współczesnym świecie, ośrodki medycyny niekonwencjonalnej propagują tę metodę jako bardzo skuteczną, aby zarobić spore pieniądze, nie zważając na bezsensowność takiego leczenia i nie licząc się z możliwością groźnych powikłań. Podsumowując, obecnie nie zaleca się tej metody w leczeniu choroby wieńcowej.
Wydaje mi się, że wypowiedzi nie poprate faktami i konkretnymi wynikami badań ogłaszanych w pisma medycznych lub w inny dostepny sposób nie powinny się pojawiać, gdyz budzą wątpliwości, czy nie jest lobbing. Dlatego zanim ktoś się wypowie, powinien się zastanowić, czy potrafi to udokumentować.
mam pytania:czy kroplówka z kwasu wersenowego działa selektywnie tylko na układ krążenia?przecież kwas wersenowy wiąże również inne metale (stosuje się go jako lek w zatruciach metalami)czy ktoś badał wpływ kwasu wers.na poziom elektrolitów ?(szczególnie sodu i potasu)jak ten cudowny lek ma się do osteoporozy.dlaczego kardiolodzy klinicyści krzywią się na pytanie o chelatację?
Gość jureklubl
Jureklubl do Rafała muszę Ci powiedzieć,że to pewnie ostatni miesiąc wyłudzasz pieniądzę za kardiooszustwo.Terapia chelatowa nie posiada rejestracji w Polsce.Jak masz dość cywilnej odwagi prześlij e-mail diamond-narzedzia @o2.pl. Wytłumaczę Ci na czym to polega. Pozdrawiam jureklubl
Gość jureklubl
jureklubl do Maćka.Dzięki za prawdziwy opis terapii chelatowej/kariooszusywa/.Mam podobne uwagi jak Ty więc nie będę tego powielać. Pozdrawiam jurek z Lublina.Jeśli masz ochotę pogadać znajdziesz mnie na skype pod nikiem jurek_lublin./0602 238 645/.

Witam, musze napisac...bo to wazne...moj maz , ktory choruje na arterioskleroze i mial operacje (kilkakrotnie) by-pass w prawej nodze i cztery sztuki by-pass prowadzacych do serca...po tych wszystkich operacjach stan sie zbyt nie polepszyl, a wrecz przeciwnie...na nogach rany sie pogorszyly (nie ma cukrzycy!)...grozila wiec nastepna operacja zalozenia sztucznego by-passa w nodze (zaczeto nawet mowic o amputacji nogi!!!)...zdecydowal sie na wlewy EDTY ( w prywatnej klinice lekarskiej!)- mial je dwa razy w tygodniu (10 razy)...potem zaczal brac kapsulki EDTY (moc 1000mg) dwa razy dziennie...i po paru miesiach cud sie stal...kontrole w szpitalu (w ktorym chciano mu *zaaplikowac sztuczny by-pass!) i okazalo sie, ze tak sie polepszyl krwioobieg, ze lekarze NIE BEDA go operowac...rany zarosly ...a coroczne kontrole serca i calego krwioobiegu wykazuja powolne...ale ciagle polepszenie!!! Nie ma zadnych skutkow ubocznych, jezeli sie dopilnuje odpowiediej suplementacji mineralami! Ja moge z czystym sumieniem polecic chelatacje EDTA!!! Pozdrawiam forumowiczow:)))

Zapomnialam dodac, ze nie mieszkamy w Polsce, wiec wszystkie chelatowe zabiegi robione byly tu u nas w Danii, a kapsulki Edty kupuje na stronie amerykanskiego EBay-u...EDTA nie jest zabroniona, jest skladnikiem wielu kosmetykow i lekow. I powtorze raz jeszcze , ze pomoga mojemu malzonkowi ( w zasadzie uratowala mu noge i utrzymuje by-passy serca tez w dobrym stanie). A dlaczego oficjalnie lekarze sa przeciwko...no to proste...jak nie wiadomo o co chodzi...to chodzi o pieniadze. Szpitalom i calej mafii farmaceutycznej oplacaj sie bardziej by-pass operacje, stenty i itp. Taki sam skandal, jak ze statynami i bzdurami na temat szkodliwosci cholesterolu...no ale to juz inny temat. Pozdrawiam raz jeszcze - Agata

Gość Grzegorz USA

Podaje link do czopkow chelacyjnych ktore mozna zamowic prosto z USA sa porownywalne do kroplowki dozylnej.Niektorzy juz maja pozytywne wyniki po zaaplikowaniu paru czopkow.Bardzo duzo pacjentow po uzyciu ich nie musza robic bajpassow.Ci co pisza o chelatacji zle to musza miec jakies cel w tym lub poprostu sie nie orientuja w temacie. http://warszawa.oglaszamy24.pl/ogloszenie/669583625/warszawa-Chelatacja-w-czopkach-900-mg-edta.html Podaje swoj e-mail bombardier4tec@yahoo.com

Gość Grzegorz USA

Jestem od ponad 15 lat jedynym dystrybutorem z USA na Europe ktory sprzedaje te czopki.Tysiace osob one uratowaly od operacji bajpassow. Wiecej informacji ,prosze wpisac ten link ponizej w wyszukiwarke http://www.oglaszamy24.pl/ogloszenie.php?advert_id=669583625 Kontakt: bombardier4tec@yahoo.com Ponizej prosze przeczytav list jaki ostanio dostalem od pacjenta ktory zaraz zauwazyl poprawe po zaaplikowaniu tylko paru czopkow. Pani doktor Nosowicz o ktorej wspomina ten pan w liscie prowadzi klinike czelatacji dozylnej i zamawia te czopki ode mnie i sprzedaje swoim pacjenta. Witam Pana.Podjąłem decyzję że rozpoczynam kuracje po wcześniejszej rozmowie z Panią doktor Nosowicz z Olsztyna. Dopiero wziąłem 6 czopków i chcę Pana poinformować o pozytywnych zmianach.Ja nie mogłem przejść więcej niż 100 mb. Nie mogłem powstać siedząc na krześle bez pomocy rąk. Teraz nie mam problemu by bez wspierania się rękami wstać. Jest to ogromna pozytywna zmiana. Moim problemem interesuje się lekarz chirurg z Konina któremu wspomniałem o takiej metodzie leczenia.Powiedział mi że się na pewno zainteresuje i zgłębi wiedzę. ^ października jadę na kolejną wizytę o cena tego lekarza. Jeżeli stwierdzi ze nastąpiły takie zmiany a po 30 czopkach będą większe t.o masz Pan bardzo poważnego odbiorcę na czopki.Będzie miał klientów z powiatu koninskiego a mnie wskaże jako przykład wyleczenia się ze złogów miażdżycowych.Nogi mi nie puchną a ponadto wokół kostek miałem popękane ciękie naczynia krwionośne które bardzo się czerwieniły. Teraz te plamy giną. Sadze że lekarz będzie wyjątkowo zdumiony taką zmiana Wiem ze ta wiadomość Pana ucieszy. W koninie jest huta aluminium i osób z podobnymi problemami jest wiele.Są zagrożeni amputacją stóp i kalectwem na całe życie. Wiem że ta wiadomość Pana ucieszy. Następną prześlę po użyciu wszystkich czopków. Na razie pozdrawiam. Stanisław Czarkowski Witam. Ja dopiero użyłem 13 czopków a mam jeszcze 17. Mogę śmiało stwierdzić,że jestem ze stosowania tych czopków zadowolony.Bez żadnego problemu mogę się podnieść z krzesła i wyprostować co dawniej nie było możliwe. Odbywam dość długie spacery chociaż jeszcze nie kilometrowe odcinki. Dotąd problemem było przejść 100 mb. Wokół kostek miałem cale obszary skóry z dużą ilości plamek podobnych do piegów, To mi ginie i skóra robi się biała - czysta. Mogę śmiało i pewnie chodzić po mieszkaniu. Dotąd chodziłem blisko mebli by się podeprzeć.Obecnie czuje silne mrowienie łydek co wskazuje na to .że tam się coś dzieje. 6 października jadę na kontrolę do lekarza i jestem pewien że będzie bardzo zdziwiony pozytywnymi zmianami.Dużo czytam i wiem że mogę oczekiwać większych zmian po 30 czopkach lub 10 wlewkach. Ja nie mogę zbyt dużo wymagać skoro nie użyłem zbyt wielu czopków.Sądzę że mój lekarz, który stara mi się pomóc pocieszając ,że amputacja mi nie grozi.,b będzie bardzo zdziwiony zmianami i uważam,że się zainteresuje tym preparatem, Ja będę przykładem jakie zmiany może spowodować ten preparat.Wyszukałem dużo informacji na temat tego preparatu i to zapisze na dyskietce i mu dam. Ja przed pobraniem pierwszego czopka rozmawiałem z dr Nosowicz i ona udzieliła mi wiele informacji a ponadto zapewniła że doradzi co mam robić gdyby wystąpiły problemy.Na pewno jej podziękuje ale nieco później. Ja nie żałuje dokonania zakupu.Kiedy spotykam znajomych po amputacji stóp to zal mi ich.Preparat ten usuwa złogi miażdżycowe i jest pomocny w wielu chorobach. Po pobraniu całej partii poinformuje Pana o efektach Jak dotąd jestem zadowolony i szczęśliwy że uchronię się przed amputacją stóp. Na razie tyle .Pozdrawiam Stanisław Czarkowski