Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Cena ciśnieniomierza i pulsometru

asiollom

Rekomendowane odpowiedzi

Prawda co napisal Grzes.Lepiej troche dolozyc i kupic nowy w aptece.Taki jak ja kupilam maja u nas na WOK.Ja dalam 120zl. ale to bylo dwa lata temu.Mysle ze w tej chwili jest tanszy.Cisnieniomierz kupuje sie na kilka lat wiec dobrze jest troszke zainwestowac i cieszyc sie nim a nie chcac zaoszczedzic okaze sie ze trzeba kupic drugi bo jest bezuzyteczny.
hej witam, ostatnio stałam również przed tym problemem tj. ciśnieniomierz, jaki i gdzie. W aptece jaki sprzęt byś nie chciałą kupić przepłacisz czy to będzie glukometr (paski to tak ok tylko w aptece na receptę bez recepty przepłąca się), natomiast sprzęt wymieniony powyżej w sklepach medycznych czy internetowych w super marketach nie kupuj dlaczego, firma krzak - do supermarketów trafia sprzęt masowy, często kupowany na wagę i wyceniany (choć nie chcę generalizować) ale jak się popsuje - a się popsuje to będzie problem, gwarancja dziwna się wówczas okaże, serwis - nikt się nie podejmie naprawy albo naprawa przewyższy wartość urządzenia, w sklepach medycznych czy stacjonarnych czy internetowych zawzse taki sprzęt będzie tańszy i doradza i potem pomogą jak coś. Ja szukałam długo, generalnie firma OMRON jest takim mercedesem raczej, długa gwarabcja, ceny w necie różne ale znalazłam dość tanią ofertę gdzie OMRON M3 kosztuje 157 zł a M6 215 zł oto link (są też na allegro ale cena jest ta sama) http://www.medyczno-zielarski.pl/index.php?products=product&prod_id=163 . Pozdrawiam
Polecam ciśnieniomierz rekomendowany przez NHS czy brytyjską służbę zdrowia, przebadali ze 30 ciśnieniomierzy z segmentu budget - w testach bardzo dobrze wypadł MEDEL Check http://www.novamed.pl/cisnieniomierz-medel-check który pokonał m.in. Omrona M3
Miałam ten sam problem z wyborem cisnieniomierza,ale cóż kupiłam w koncu nadgarstkowy w aptece myslac ze bedzie super,co sie okazuje ze pomiary z 3 innych aparatów róznią sie o 10-20 mmHg.Najdokładniejszy pomiar jest w aptekach,który mozna zrobic za darmo,jezeli ktoś boi sie białego fartucha!
Gość Farmaceutka
Oczywiście że pomiar nadgarstkowym będzie się różnił od pomiaru ciśnieniomierzem naramiennym - jest inny przepływ krwi, inne naczynia ( w związku z czym osobom starszym wogóle nie są polecane). Bardziej wiarygodny pomiar zawsze będzie przy mierzeniu naramiennym. Nadgarstek zwykle kupują ze względu na wygodę ( jest mały i nie trzeba podnosić rękawa żeby zmierzyć ciśnienie). Polecam naramienne i najlepiej zakup robić w aptece lub sklepie medycznym, a nie w supermarkecie. Wyżej już wymieniano znane firmy Omron i Medel, jako tańsza alternatywa mogą być też ciśnieniomierze firmy Mescomp: http://www.ocenwszystko.pl/p2199,cisnieniomierz-naramienny-ac-211-firmy-mescomp-technologies.html

W przystępnej cenie można kupić ciśnieniomierz Simple SANITY. Prosty w obsłudze, automatyczny oczywiście, z dobrze skrojonym mankietem. Dużym plusem zwłaszcza dla starszych osób będzie tutaj ogromny wyświetlacz, także nawet osoby ze słabszym wzrokiem bez kłopotu sobie wyniki odczytają.

W dniu 18.02.2019 o 14:48, Gość dawid11 napisał:

Ja trafiłem na SmartCardio trochę przypadkowo ale fartownie bo sprawdza się bardzo dobrze. Żadnego zacinania się przy pompowaniu, żadnego dociskania ręki na maxa.

Mam bardzo podobne odczucia jak pani powyżej, też mam Smart Cardio i też muszę przyznać że w przeciwieństwie do mojego poprzedniego ciśnieniomierza tutaj mankiet jest bardzo delikatny dla ręki. Nic nie boli, nie piecze, samo upięcie mankietu jest szybkie, proste, po prostu wygodne.