asiollom Opublikowano 1 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Mam pytanie. Ile kosztuje taki standartowy ciśnieniomierz i ile pulsometr? Taki najzwyklejszy, dostępny chociażby w Media Markcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość grzes Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Okolo 30 zl . Ale po co ci taki jezeli on i tak bedzie zle pokazywal najlepiej jak bedziesz kupowala to kup naramieny nie nadgarstkowy ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Prawda co napisal Grzes.Lepiej troche dolozyc i kupic nowy w aptece.Taki jak ja kupilam maja u nas na WOK.Ja dalam 120zl. ale to bylo dwa lata temu.Mysle ze w tej chwili jest tanszy.Cisnieniomierz kupuje sie na kilka lat wiec dobrze jest troszke zainwestowac i cieszyc sie nim a nie chcac zaoszczedzic okaze sie ze trzeba kupic drugi bo jest bezuzyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza
asiollom Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Czyli taki ciśnieniomierz na ramię jest dróższy ale dokładniejszy... A ile tak cyrka kosztuje? I czy lepiej kupić taki ze stetoskopem czy elektryczny? Cytuj Odnośnik do komentarza
helhaim Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Elektroniczny bo on wszystko sam mierzy i rzadko sie myli. Stetoskopowym trzeba sie uczyc mierzyc ciesnienie. Po co sie klopotac. Polautomaty sa w miare dokladne. pokazuja nawet ewentualne arytmie...Moj jest bardzo dobry i nie taki drogi 85 zl kosztowal. Firmy chyba nie moge tu podac;) Cytuj Odnośnik do komentarza
asiollom Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Właśnie przymierzam się do takiego, który pokazuje ewentualne arytmie. Jak już to z rozmachem :) A co z pulsometrem? Cytuj Odnośnik do komentarza
anetas Opublikowano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Elektroniczny cisnieniomierz odrazu mierzy puls. Cytuj Odnośnik do komentarza
helhaim Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Dokładnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Ćma Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 hej witam, ostatnio stałam również przed tym problemem tj. ciśnieniomierz, jaki i gdzie. W aptece jaki sprzęt byś nie chciałą kupić przepłacisz czy to będzie glukometr (paski to tak ok tylko w aptece na receptę bez recepty przepłąca się), natomiast sprzęt wymieniony powyżej w sklepach medycznych czy internetowych w super marketach nie kupuj dlaczego, firma krzak - do supermarketów trafia sprzęt masowy, często kupowany na wagę i wyceniany (choć nie chcę generalizować) ale jak się popsuje - a się popsuje to będzie problem, gwarancja dziwna się wówczas okaże, serwis - nikt się nie podejmie naprawy albo naprawa przewyższy wartość urządzenia, w sklepach medycznych czy stacjonarnych czy internetowych zawzse taki sprzęt będzie tańszy i doradza i potem pomogą jak coś. Ja szukałam długo, generalnie firma OMRON jest takim mercedesem raczej, długa gwarabcja, ceny w necie różne ale znalazłam dość tanią ofertę gdzie OMRON M3 kosztuje 157 zł a M6 215 zł oto link (są też na allegro ale cena jest ta sama) http://www.medyczno-zielarski.pl/index.php?products=product&prod_id=163 . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Lalik Opublikowano 12 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Na leki24h masz M6 2 złote droższy, ale za to z termometrem: http://www.leki24h.eu/Cisnieniomierz_OMRON_M6_COMFORT_z_zasilaczem_i_termometrem-11.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kluko Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 Polecam ciśnieniomierz rekomendowany przez NHS czy brytyjską służbę zdrowia, przebadali ze 30 ciśnieniomierzy z segmentu budget - w testach bardzo dobrze wypadł MEDEL Check http://www.novamed.pl/cisnieniomierz-medel-check który pokonał m.in. Omrona M3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Róza Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Miałam ten sam problem z wyborem cisnieniomierza,ale cóż kupiłam w koncu nadgarstkowy w aptece myslac ze bedzie super,co sie okazuje ze pomiary z 3 innych aparatów róznią sie o 10-20 mmHg.Najdokładniejszy pomiar jest w aptekach,który mozna zrobic za darmo,jezeli ktoś boi sie białego fartucha! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Farmaceutka Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Oczywiście że pomiar nadgarstkowym będzie się różnił od pomiaru ciśnieniomierzem naramiennym - jest inny przepływ krwi, inne naczynia ( w związku z czym osobom starszym wogóle nie są polecane). Bardziej wiarygodny pomiar zawsze będzie przy mierzeniu naramiennym. Nadgarstek zwykle kupują ze względu na wygodę ( jest mały i nie trzeba podnosić rękawa żeby zmierzyć ciśnienie). Polecam naramienne i najlepiej zakup robić w aptece lub sklepie medycznym, a nie w supermarkecie. Wyżej już wymieniano znane firmy Omron i Medel, jako tańsza alternatywa mogą być też ciśnieniomierze firmy Mescomp: http://www.ocenwszystko.pl/p2199,cisnieniomierz-naramienny-ac-211-firmy-mescomp-technologies.html Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość arwie Opublikowano 22 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2011 Pulsometr napewno bedzie wskazywal te same dane czy bedzie to naramienny czy nadgarstkowy... Moze ktoś poda nazwę i cene nadgarstkowego godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość hagart55 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 W przystępnej cenie można kupić ciśnieniomierz Simple SANITY. Prosty w obsłudze, automatyczny oczywiście, z dobrze skrojonym mankietem. Dużym plusem zwłaszcza dla starszych osób będzie tutaj ogromny wyświetlacz, także nawet osoby ze słabszym wzrokiem bez kłopotu sobie wyniki odczytają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość vasrrr Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Szybko podaje wynik mój ciśnieniomierz easy med. To jest niemieckiej firmy Geratherm. Oni się specjalizują właśnie w takich medycznych urządzeniach do domowego użytku. Mam od nich też termometr bezdotykowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dawid11 Opublikowano 18 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Ja trafiłem na SmartCardio trochę przypadkowo ale fartownie bo sprawdza się bardzo dobrze. Żadnego zacinania się przy pompowaniu, żadnego dociskania ręki na maxa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość alicja Opublikowano 29 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2019 W dniu 18.02.2019 o 14:48, Gość dawid11 napisał: Ja trafiłem na SmartCardio trochę przypadkowo ale fartownie bo sprawdza się bardzo dobrze. Żadnego zacinania się przy pompowaniu, żadnego dociskania ręki na maxa. Mam bardzo podobne odczucia jak pani powyżej, też mam Smart Cardio i też muszę przyznać że w przeciwieństwie do mojego poprzedniego ciśnieniomierza tutaj mankiet jest bardzo delikatny dla ręki. Nic nie boli, nie piecze, samo upięcie mankietu jest szybkie, proste, po prostu wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi