Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Niski puls wieczorem i w nocy, kłucie w okolicy serca a nerwica serca

Gość SAMSUNG

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie. Mam dość poważny problem ze swoją psychiką z powodu zdrowia. Ostatnimi czasy przeżywałem spore załamania. Rozszedłem się z dziewczyną, bardzo to przeżywałem przez jakieś 4 dni. Wróciliśmy do siebie i jestem naprawdę bardzo szczęśliwym człowiekiem i nie mam czym się martwić. Niestety od tamtego czasu mam dotkliwe kłucia w okolicach serca i miejsca z lewej strony pod żebrami. Niepokoi mnie również mój puls, który wynosi w dzień tak jak bym chciał - 65-85. Natomiast w nocy przeżywam spory koszmar. Puls przeważnie 55, często się budzę z powodu braku powietrza w płucach przy czym mocno panikuję i bije mi serce. Zasnąć również jest mi trudno gdyż mocno bijące serce i całe ciało podskakujące w jego rytm nie pozwala mi o tym zapomnieć. Gdy moje problemy się zaczęły, stałem się bardzo sennym człowiekiem. Ciśnienie jednego dnia mogę mieć w graniach 120/90 a drugiego (jak dziś) 98/54.. Odnośnie mojego pulsu to również zwiększa się ono gdy wdycham powietrze i zmniejsza gdy je wypuszczam. Tak naprawdę to nie wiem co z sobą zrobić. Nie wiem czy to z powodu tych nerwów, które przeżyłem. Jakieś 2 miesiące temu również cierpiałem na takie problemy psychiczne związane z sercem. Odnośnie powyższego tekstu mam kilka pytań: 1) Czy to może być nerwica sercowa? 2) Czy z mniejszym ciśnieniem zmniejsza się puls tętniczy? Z góry dziękuję za wszystkie porady. Wiem, że nie jestem sam i jest dużo, a nawet bardzo dużo osób cierpiących tak samo, a nawet gorzej. No ale te lęki i myśli *jak ja nie lubię nocy* przechodzą już wszelkie granice. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia w nowym roku!
Nerwy... Puls 55 w nocy to norma. Ja mam 27 w nocy... Uspokoj sie, nie pal, nie pij, przytulaj sie czesto do Twojej wybranki i nie mysl o tym. A dla pewnosci zrob sobie badania krwi ekg itp. Jestes młody i emocje Tobą rządzą...Znam z autopsji:) jakby co to pisz pod 3033124 gg. To na pewno nie jest J e s z c z e nerwica sercowa ale duzo zalezy od Ciebie w tej kwestii.... Nie mysl o tym bo z tego co piszesz to tylko emocje... Co do drugiego pytania to ja slyszalem ze wysokie cisnienie powoduje zwolnienie akcji serca ale jesli chodzi o nisklie - nie wiem... Życzę zdrowia:) Glowa do gory!!
Papierosów nie palę. Od tygodnia nie piję piwa co zdarzało mi się naprawdę baaardzo często (3 dziennie, norma)... Mam nadzieję, że to wszystko działa pod wpływem emocji i sobie z tym poradzę. Oby, oby i dziękuję za pierwszą odpowiedź helhaim! Numer z przyjemnością zapiszę.
Przyznam, że sport od jakiegoś roku uprawiam naprawdę rzadko. Kiedyś grywałem w piłkę i jeździłem nałogowo na rowerze. Teraz z chłopakami raz na 2 tygodnie idziemy pograć w piłkę na halę, ale trochę mnie to męczy, ponieważ po grze w nocy serce mi strasznie wariuje i się denerwuję.
Mocno wali, nierówno bije. Też myślałem nad tym, że po prostu sobie to wkręcam, ale raczej jest to niemożliwe. Bardzo bym chciał zrobić sobie ekg holter*a, ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Zwykłe ekg, jak to zwykłe - nic nie wykazało. Moje problemy pojawiają się wieczorami i w nocy..
helhaim-ie!! To może powieneś pomysleć o rozruszniku??? A Kol |Samsung ma to co wiekszość ludzi, mała nerwicę, zznam z życia i fajne leki na to są i można odstwić, ciesz się, że nie wstajesz z łóżka z pulsem 112, tak jak ja dzisiaj, hahaha. a wiecziorem wali jak młot pneumatyczny