Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Przeszczep serca w Koninie

Gość betka

Rekomendowane odpowiedzi

Kurcze jak to jest nergal poznal dawce szpiku i to przed kamerami a jak zzwykly kowalski chce poznac rodzine osoby dawcy to problem. Z jednej strony moze to spowodowac jakis rodzaj bolu u rodziny dawcy ale mooze jak dwie osoby chca sie poznac to czemu nie. Trzymam kciuki za was. A matolami na forum niema co sie przejmowac i szkoda czasu im odpisywac

Witam Jestem po przeszczepie serca i nie ukrywam że nie myślę o moim dawcy i o jego rodzinie. Ale uważam że, nie powinno się robić coś wbrew woli osoby przeszczepionej, czyli szukać osoby która posiada narząd naszej ukochanej osoby, bo można jej psychicznie zaszkodzić, znam takie przypadki. Większość ludzi po przeszczepach serca nie jest gotowa lub nie chce w ogóle nawiązać kontaktu z rodzinami dawców, i to nie jest tylko moja opinie lecz wielu ludzi po przeszczepach a znam ich naprawdę wielu. Sam nie jestem na to gotowy ale nie ukrywam że za jakiś czas pewnie będę tego chciał, lecz chciał bym móc sam o tym zdecydować kiedy spotkam się z rodziną dawcy. Beatka pewnie jak bym był na twoim miejscu, to też chciał bym poznać taką osobę i też bym jej szukał, lecz teraz jestem po tej drugiej stronie i jestem mądrzejszy w wiedzę w tym temacie. Chciał bym bardzo Ci pomóc, więc dodam jeszcze że, jeżeli zdecydujesz nadal szukać tej osoby, to postaraj się najpierw w jakiś sposób bez kontaktu z nią osobiście, dowiedzieć się, czy ta osoba jest na to gotowa. Bo możesz wyrządzić jej wielką krzywdę. POZDRAWIAM!!!