Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Brak koncentracji u nastolatki

niuunia716

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam na imie Karolina i mam 16 lat. Moim problemem jest zła koncentracja lub jej brak. Często nie moge się na czymś skupic, czuje sie nie obecna podczas rozmow, nie rozumiem czytanego tekstu. Moje pytanie brzmi. czy da sie temu jakoś zapobiec? Bo nie ukrywam ze w codziennym zyciu brak koncetracji i rozkojarzenie jest uciążliwe chociazby podczas lekcji.. bede wdzięczna. Karolina.16
Nic się nie martw, miałam i mam z tym problemy do dzisiaj. Jendak to nie przeszkadza w zdobywaniu tego czego chcesz, czasami czego wcale nie chciałaś (stanowsiko, które mnie nigdy nie pociągało) :) Dziś jestem kierownikiem, kończę studia, nie jest łatwo :) ale najważniejszy jest Twój charakter, to kim jesteś i jakie masz zasady. NIe ma na to leku, możesz ćwiczyć pamięć, uczyć się koncentracji...ale czy o to chodzi? Sama kiedyś ocenisz. Możesz mieć różne przypadłości i zdobyć co tylko pragniesz, możesz być dzieckiem z bogatej rodziny, o IQ wyższym niz DODA :) i nie zdobyć niczego. WIęc nie myśl o koncentracji, po prostu żyj i zastanawiaj się nad tym jakim jesteś człowiekiem. Powodzenia :)