Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uderzenia gorąca, bulgotanie w brzuchu i osłabienie a stres

Gość Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 17lat i od kad poszlam do nowej szkoły*technikum* zaczeły mi sie problemy ze stresem.. Objawiaja mi sie zawsze w ten sam sposob robi mi sie goraco mam uczucie ze zaraz zemdleje,a co najdziwniejsze zaczyna mi strasznie bulgotac w brzuszku:( Prosze p0omozcie ja juz sobie z tym sama nie radze:( nie wiem co mam robic a jest to dla mnie strasznie uciazliwe nie moge przebywac w cichych miejscach bo zaraz mam te objawy:(
Witaj Kasiu!to co opisujesz,wygląda na nerwice.to bulgotanie w brzuszku również,mi też lubi bulgotać,przewracać się,zwłaszcza gdy zapanuje cisza.pomóc ci mogą łagodne środki uspakajające,np.Persen,czy melisa w cukierkach lub herbata.a jeśli nerwica nie odpuści,koniecznie idż do dobrego psychologa,bo szkoda życia na tą cholerę.
Twoje objawy sa stosunkowo slabe, co oczywiscie nie znaczy ze nie sa meczace. Sugeruje to na poczatkowe stadium nerwicy, wiec nie pozwol aby sie rozwinela i zrojnowala Ci zycie. Idz do specjalisty bo sama mozesz nie dac rady sobie z choroba. Ja mecze sie z tym juz kilka lat, raz jest lepiej raz gorzej. jak zaczyna Ci bulgotac w brzuchu postaraj sie wyciszyc, uspokoic, pomyslec o czyms pozytywnym. odddychanie do papierowego worka tez pomaga, dwutlenek wegla uspokaja :). ale jeszcze raz radze wizyte u specjalisty. pozdrawiam i powodzenia
Witam! Podobnie jak Kasia mam problem ze stresem. Też mam wrażenie, że zaraz zemdleję albo mi się coś w brzuchu robi. Ale do tego dochodzą jeszcze inne objawy: kłuje mnie coś w klatce piersiowej, w okolicy serca tez jakieś takie kłucia, mam takie lęki a zupełnie nie wiem przed czym, czasem boje się być sama w pokoju, boje się być wsród ludzi albo boję się zasnąć. Mam też problemy z tym spaniem, bo jak zawsze szybko i od razy zasypiałam tak teraz po prostu nie mogę, budzę się w nocy kilka razu, rano mogę spać do południa i dalej jestem nie wyspana i zmęczona :( A najbardziej te objawy mi się nasilają jak jestem sama. Wtedy jest najgorzej. Proszę pomóżcie i powiedzcie co mam robić, bo ja sobie już z tym kompletnie nie radzę :(
Ech anika widze ze mamy ten sam problem:( JA juz pytalam o wizyty u specjalisty i mam zamiar umowic sie na jakas wizyte bo to podobno pomaga;) Wiec radze to Tobie.. Niestety to jest silniejsze od nas i nie zapanujemy nad tym samodzielnie...Musimy znalesc jakiegos specjaliste ktory pomoze nam sie nauczyc wyciszyc i panowac nad tym.Pozdrawiam:* i mam nadzieje ze bedzie dobrze..
Wiem, że specjalista jakiś nie wiem psycholog czy psychiatra na pewno pomoże, ale ja do końca do nich przekonana nie jestem. Uważam, że mogą człowiekowi zrobić wodę z mózgu a wtedy to już całkiem zgłupieje. Życzę Ci powodzenia i wytrwałości :) dobrze, że do kogoś pójdziesz. Chciałabym mieć do nich takie samo nastawienie jak Ty. A poza tym ja nie wiem czy potrafiłabym się przed nimi tak otworzyć i o wszystkim opowiedzieć. Pozdrawiam :)