Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wedrujące kłujące bóle w plecach, mostku, pod pachami i w biodrach

Gość zuzanna12

Rekomendowane odpowiedzi

Gość zuzanna12
Od roku nawracają mi sie bóle w plecach,promieniują do biodra pachwiny.Potem znikają na pare dni i ponownie wraca wszustko w innym miejscu między łopatki ,promieniując pod lewą pache ,odczuwam w klatce dziwne ściskanie.Miałam wiele badań,wszystko dobre wyniki,dostaje leki przeciw bólowe a nikt niezna przyczyny bólu.czy to nerwobóle?
zuzanna12 czy wiesz moze co ci dolega od czego te bóle?Ja mam bóle od roku sa to bóle w prawym dole podbrzusza,bliżej biodra.I ból silny z prawej strony kręgosłupa lędzwiowego.Na samym poczatku myslalam ze to wyrostek.Lekarze wykluczyli wyrostek.Przez ten rok słyszałam od nich ze moze to kamienie,piasek,przepuklina, coś na narządach rodnych typu torbiel.Miałam robione 3-krotnie usg brzucha,ogólne badanie krew,mocz,usg narzedow rodnych 2-krotne.Wszystko było w porządku.Przez pierwsze 3 miesiące ból był nie do zniesienia,nie był on ostry ale dający niesamowity dyskomfort.Były to 3 miesiące bez normalnego funkcjonowania w życiu.Najgorsze było to że wszyscy mnie olewali,chodziłam od lekarza do lekarza i słyszałam ale przecież badania są dobre to czego pani od nas chce.Badania były w normie ale ja czułam że gdzies w środku coś mi dokucza i boli.Ból stopniowo się wyciszył miałam nadzieję że nareszcie się go pozbyłam.Ale niestety wraca do dnia dzisiejszego i tak jak w twoim przypadku mogę go porównać do bólu wędrującego. Tak jak napisałajm wczesniej ból był zlokalizowany w podbrzuszu,od nowego roku doszły poszczypywania w okolicach pepka tez z prawej strony,kłucie w okolicach żeber i umiejscowione równiez w plecach miedzy żebrami.Ból schodzi również do uda ale rzadziej on występuje.Jeden z lekarzy podpowiedzial mi że moze to zrosty przy biodrze dają tak o sobie znac ale to tylko może nie wiadomo.Ja sama staram się sobie dać z tym radę nospa,uciekam do ksiazek,aby tylko nie myśleć o tym jak zaczyna mnie boleć.Teraz z łaską dostałam skierowanie od rodzinnej na rtg kregosłupa na ktorym wyszlo kilka nieprawidlowosci,i skierowanie na rehabilitację.Żeby wyciagnąc skierownie do innego lekarza typu gastrolog, czy na badanie rezonansem chyba nie mam szans. Za kazdym razem, gdy ide do lekarz rodzinnej, ona poprostu mnie zbywa. Powtarzając na moje pytania no może,no może.Od jakiegoś czasu sama zaczełam sie zastanawiać od czego one moga być po mojej głowie chodziło mnustwo pytań,aż w koncu zaczełam tłumaczyć sobie to w ten sposób, że mogę to mieć na tle nerwowym i tez zastanawiam się czy nie sa to przypadkiem nerwobóle. Pozdrawiam.
ja miewam podobne objawy, za dwa tygodnie wybieram sie do ginekologa bo moje bole zaczynaly sie przed lub po miesiaczce, jest to okropne klucie na plecach iw podbrzuszu, bol schodzi wlasnie na lewa strone do uda do tego dochodzi *palenie* w mostku. takie bole zdarzaja mi sie raz na dwa miesiace ale nie jestem wtedy w stanie chodzic a jak ide to sie garbie i czuje jakby mi cos w brzuchu kołatalo:/czasem towarzysza tym bolom zimne poty, cos strasznego... od roku mielismy pasmo nieszczesc i stresu w zyciu , sama nie wiem czy to moze od tego, jeden z lekarzy zasugerowal refluks...
Miałem podobny problem, bóle pod pachami, na plecach, dziwny i nieprzyjemny ucisk w klatce piersiowej. PRZYCZYNĄ BYŁO ZAKWASZENIE ORGANIZMU. Powodowało ono powiększenie węzłów chłonnych i co za tym idzie w/w bóle. Szukając przyczyn miałem takie same przygody: wszystkie badania w porządku a czułem się fatalnie tzn. bóle, osłabienie, zawroty głowy i lekarz bezradnie rozkładający ręce. Tu znajdziecie trochę na ten temat: http://www.arkadia-klinika.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=70&Itemid=72
Gość piotrekcz

Też mam ten sam problem ale wszyscy lekaze mnie zbywali od 3 lat dopiero po wizycie u *dermatologa* doktora n. med. dowiedziałem sie zeby zrobić badania krwi pod kątem Hbs i anty HCV bo to prawdopodobnie jest zapalenie wątroby na którą podatne są osoby żyjące w duzym stresie