Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie i ból przy mówieniu po wszczepieniu bypassów

kurkitrzy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, we wtorek (23.12.2008) moja mama miała wszczepione 4 bypassy. NIewydolnośc dwóch żył była oszacowana na 80-90%. Dziś ją widziałam i jest taka słabiutka. Kontaktuje, ale widać, że mowa sprawia jej ból. Sama oddycha, nerki pracują, mówi, że jest senna. Czy to normale symptomy jak na więcej niż drugą dobę? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam Edyta
Gość izabelka120
witam. tak zgadzam sie z krysem51 z czasem napewno bedzie dobrze. samopoczucie powraca czasami dluzej u innych szybciej, uwazaj przy kaslaniu u mamy jasieczek na piersi przydusic bo to okropny bol, ale mam nadzieje opieka w szpitalu poinformuje was. pozdrawiam duzo zdrowka zycze mamie i powrotu do zdrowia.
Dochodzenie do siebie po zabiegu to sprawa całkowicie indywidualna, każdy przechodzi to inaczej. Ja miałam kryzys w drugiej dobie po operacji, tylko spałam, a ból był wyjatkowo nieprzyjemny. Każdy kolejny dzień to poprawa w jakimś stopniu. Codziennie jest troszkę lepiej. To również kwestia innych chorób jakie towarzyszą przy okazji. Im jest ich mniej tym lepiej. Trzeba cierpliwie być obok, wsperać i podtrzymywać na duchu. Rozczulać się za dużo też nie wolno, takie podejście u nas(w Bydgoszczy) mieli fizjoterapeuci, słusznie zresztą. Powoli do przodu-będzie lepiej. Pozdrawiam :)