Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Znieczulenie u dentysty a lek Betaloc ZOK

Gość michał

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 3 tygodnie temu wyszedłem ze szpitala po przebyciu zapalenia mięśnia sercowego i osierdzia. Teraz przyjmuję leki Tritace,Zocor i BetalocZOK. Na tym ostatnim jest w ulotce uwaga że w przypadku znieczulenia np. u stomatologa należy go poinformować o stosowaniu tego leku. Więc poinformowałem ale stomatolog jest zielony w tym temacie i odesłał mnie do kardiologa. A do kardiologa tak szybko się nie dostanę a ząbek boli.Może ktoś mi coś poradzi. Znieczulenie to Xylonor 3% z noradlenaliną.
Ja wiele lat przyjmowałam metoprolol i zawsze u dentysty prosiłam o znieczulenie bez adrenaliny. A swoją drogą stomatolog powinien przecież wiedzieć, które znieczulenie zastosować w przypadku pacjenta chorego na jakieś choroby przewlekłe. Może spróbuj jeszcze u internisty, też powinien wiedzieć co zrobić w Twoim przypadku.
Gość Marta1982
TEZ biorę Betaloc i mój dentysta wie, zawsze go informuje i dostaje chyba też to bez adrenaliny!!!!!!. dZiwny ten dentysta, że takich rzeczy nie wie !!!!! :/ Ja też bardzo bałam się iść do dentysty, jak przeczytałam to na ulotce!!!!!!! Nadal się dziwnie czuje !!!!!!jak mam wizytę a bez znieczulenie NIE DAM RADY!!!!!!
Tylko to znieczulenie bez adrenaliny jest dużo słabsze. Pytałem jeszcze kardiologa i mówił, że jak się dobrze czuję to jedną dawkę znieczulenia mogę wchłonąć ale mówił jakoś tak bez przekonania i chyba bez dostatecznej wiedzy o tym leku. A internista mondrala mówił żeby robić najlepiej bez znieczulenia.Cwaniak bo to nie on będzie cierpiał. Więc teraz już zbaraniałem.
a moze poprostu nie wziazc w dzien wizyty lekow...ja juz sama nie wiem:( tez zazywam betaloc i aspargin mam nie dlugo wizyte u dentysty,,,strasznie sie boje ze poda mi nie to znieczulenie co trzeba lub nawet po tym co trzeba ze mi sie cos stanie..ehhhmasakra z tymi lekami i chorobami
Issabell :) słuchajcie mam dokładnie to samo :) Bez znieczulenia nie dam rady, a z kolei boję się je wziąć, że mi sie coś stanie :) Najchetniej wcale bym do dentysty nie chodziła :))))) szkoda, że tak się nie da :) więc jak idę to na miękkich nogach, niby bólu tylko chwilka, nawet bez znieczulenia, ale za to jaki, i tak bardzo się go boję :)) Tak ostatnio wzięłam to słabsze znieczulenie, była wieeeeeelka dziura, i bolało mnie strasznie :///
gabi :) w takich przypadkach trzeba wziąść skierowanie na stomatologie na oddział. takie przy akademiach medycznych/ uniewresytetach medycznych tam mają obowiącek to zrobić i mają tez przygotowany zespół dla wyjątkowych chorych :). czasami nawet robią w narkozie jak nie mogą ludzie mieć znieczulenia z różnych powodów idź po skier i wyrywaj zębola :)
Gość Agnieszek
Cześć, może nieco późno, ale na przyszłość przydać się może :) Zawsze idąc do dentysty należy poinformować o zażywanych lekach, co dotyczy również beta blokerów. Ja idąc na wizytę zawsze dostaję inne znieczulenie (nie pamiętam niestety nazwy) i wcale nie jest słabsze - wręcz przeciwnie, nie sztywnieje mi po nim twarz, a samo borowanie nie boli :)
Gość Kiepska sprawa
*Teraz przyjmuję leki Tritace,Zocor i BetalocZOK* A jakie to ma objawy uboczne?Nie zdziwiłbym się gdyby lekarstwo okazało się gorsze od choroby.Radzę zastosować tą dietę o ile nie będzie problemu: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263
Gość zdrowy zabek
:-) Mam wyrwane juz dwie *8* , ale mam super dentystkę Dostałam słabsze znieczulenie ,bo zażywam Betaloc Zok 100.Dentysty boje się jak ognia ,ale moja tak mnie do siebie przekonałą ze chodze teraz i biore znieczulenie , które mi nie szkodzi.Też miałam takie obawy po przeczytaniu ulotki , ale po rozmowie z dentysta wszystko mi wyjaśniła i teraz czuję się już bezpiecznie i spokojnie. Dobry dentysta i zabek usuniety- powodzenia :-)
Gość Kiepska sprawa
Jeżeli to jest na zbyt wysokie ciśnienie to radzę łykać związki potasu.Być może warto na stałe zmienić ale nawet jak konował stwierdzi inaczej to nie bedzie znaczyło że to prawda.Jest pełno oszustów i nieudaczników w tym fachu.