Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich:) Od pewnego czasu mam pewne dolegliwosci. Sama nie wiem co to jest , poniewaz robilam wszytskie badania tzn morfologie, badania na tarczyce, potas , magnez, cukier, przeswietlenie klatki piersiowej, ekg serca.... wszystkie wyszly mi dobrze, niektore w normie! sama nie wiem czemu jak zle sie czuje mam objawy takie tak: - kolatanie sreca -bole glowy -lęki -bóle w mostku -trudnosci z oddechem -mdłościk -omdlenia -słabości - wogoel czasem budze sie wnocy i sie boje jak amle dziecko sama nei wiem czego - boje sie ze umierma -jestem bardzo nerwowa z byle jakiego powodu czy to nerwica?
Gość agnieszkaaa322
wydaje mi sie,że powinnaś iśc do neurologa,psychologa a nawet do psychiatry.nie ma sie co bac psychiatry to normalny lekarz.mam kolezankę ktora przeżyła mocny szok po stracie członków rodziny.miała własnie dziwne sny,bala sie zasnąć bo nagle budzila się jak by coś ją przestraszyło.meczyła sie z tym dlugo.miala momenty,ze jak szła ulica to chodnik jej płynąl jak rzeka.unikala spotkan z ludzmi.u niej stwierdzili depresje.brała leki i teraz jest ok.wiem,ze zbyt duży stres jest destrukcyjny dla organizmu.nie wiem co jest u Ciebie ale warto isć do kilku lekarzy,zeby zbadali te dolegliwości z kilku stron medycznych.oni powiedzą co wplywa na te Twoje stany.mam mame chorą na depresję a zaczynało się u niej wlasnie od nerwicy.pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego
witam jako dziecko miałam ciągłe awantury w domu ojciec naduzywał alkoholu i ciagłe bicie mnie. w wieku 16 lat uciekłam do siostry i okazało sie ze mam arytmie i silną nerwice po lekach bło dobrze , teraz mam 23 i wróciło to dostałam od lekarza Tranxene po przeczytaniu ulotki poczułam sie jakbym była nie normalna. Od paru tygodni mam dusznosci raz zabrakło mi oddechu przez 2minuty i ciągle mam bóle w klatce piersiowej w nicy budze sie z okropnych koszmarów czy to mozliwe ze to efekt tego co przezyłam? skoro niby go zaleczyłam. Czasami gdy sie zdenerwuje dostaje swedzenia mimo ze nie mam wysypki, nic mnie szczególnie nie cieszy nie czuje jak inni ze jest wszystko ok boje sie ze przez to strace męza Bo ile mozna to wytrzymac? przepraszam i pozdrawiam serdecznie
Czesc Monika:):* fajnie ze napislas jak sie komus wygadasz to Ci ulzy! Sądząc po tym co napisalas uwazm ze napewno am to cos ztym wspolnego! Poniewaz juz keidys przezylas straszne chwile w zyciu i masz stany lekowe! To z enie mozesz spac wnocy ze sie budzisz to typowy objaw nerwicy lekowej tez takl mam!! Co do wysypki slyszlam ze to jest mozliwe na tle nerwowym! Moim zdaniem powinas sie skontaktowac z lekarzem ktroy poradzil by ci co robic! Co do Twojego meza to uwazam ze powinnas znim porozmawiac na spokonie a on anpewno to zrozumie :) i bedzie wszytko ok:) Tak ze glowa do gory kochan a:) zycie przed Toba:)
Objawy ktore opisujesz sa typowe dla nerwicy. mam to samo :(( Ja nabawilem sie tego na wlasne zyczenie, kiedys dosc duzo eksperymentowalem z roznymi specyfikami. I sie zaczelo, uczucie leku, ze zaraz cos sie stanie, ze strace przytomnosc ze umre, bole w klatce itp. pomogla mi wizyta u specjalisty. czlowiek postawil mnie na nogi w 3 tygodnie i to bez psychotropow. ziola i homeopatia. po 2 miesiacach nie bylo sladu po nerwicy, wszystko wrocilo do normy. niestety 2 miesiace temu zaczelo sie na nowo. mialem wypadek samochodowy. to przezycie sprawilo ze nerwica wrocila. nagle bole w klatce, uczucie leku i ladowalem na pogotowiu. cisnienie ekg ok, pozniej relanium na uspookojenie i do domu. zrobilem komplet badan, badania krwi ksiazkowe! jedynie cholesterol i trojglicerydy za wysokie,ekg ok, rtg klatki tez. od 2 miesiecy jeste na diecie, zrzucilem juz 15kg i rzucilem palenie. czuje sie coraz lepiuej. wlasnie zaczynam znowu kuracje ziolami i homeopatia, miejmy nadzieje ze ok. wazna informacja dla nerwicowcow. nie uzywac pieprzu!!! pieorz poglebia stany depresyjne, to samo mentol, wyeliminujcie to do minimum. mi pomoglo. pozdrawia i zycze duzo zdrowka
Witam, jestem nowy na tym forum i powiem Wam że mam niestety to samo....Pierwszy raz ukazalo mi sie ponad 3 lata temu, trwalo pare miesiecy i ustawlo, ale niestety powrocilo we wrześniu:( Bylem u psychiatry przepisala mi lek o nazwie Luxeta, biorę go ponad miesiac i tak sobie sie czuje, może potrzebne jest wiecej czasu, ale mi np pomaga jak sobie pomysle o czyms milym, kilka lat temu jak doznalem 1 atakow to strasznie panikowalem bo na poczatku nie wiedzialem co to myslalem ze mam astme bo mnie dusilo...ale okazalo sie ze to nerwica, chodzilem wówczas do szkoly i na lekcjach mialem kilka razy atak, ale po killku miesiacach przeszlo czemu?bo zawsze mialem sie czym zajac. Po szkole szedlem na silownie ze znajomymi, potem do kolezanki, ktora po jakims czasie mnie olala :P ale mniejsza z tym;) ciagle mialem styczność ze znajomymi i to pozwolilo mi zapomnieć o chorobie i sie przyzwyczaic. Czesto chodzilismy na balety, na poczatku balem sie chodzic i pic piwa;) ale z czasem się przemoglem i bylo lepiej, az z dnia na dzien zaczynalem zapominac i przeszlo. Teraz narazie sie męcze ale sobie tlumacze ze to przejdzie, moj ojciec, mama i babcia mieli to samo, wiec mnie wspieraja:) Ciagle powtarzaja ze od tego sie nie umiera!! i z tym da sie żyć.Minusem jest to że teraz jestem malo aktywny, mam narzeczona ktora jest malo aktywna a samemu nie chce mi sie chodzic na spacery:P ale czasem pojde i sam i do siebie gadam, bo do kogo?:)i pomaga:) Zamówilem sobie książkę *Jak pokonać lęki i fobie* ponoć dobra jest, a i kupilem książkę, tylko zapomnialem tytulu;) o depresji i jak zwalczyc ponury nastroj, bo ostatnio taki mam...jak poczytam to opisze Wam, co w niej się znajduje. Dobra rozpisalem sie za dużo:) Chcę pomóc wszystkim i sobie, którzy się zmagaja z nerwica lękową,mam nadzieje,że mi się uda:) To do następnego:) Wesolych Świąt życzę i pozdrawiam Marcin PS Jakby ktoś chcial pogadac to zapraszam na gg ;)
Gość magda98273472

Mam to samo;/ Dzisiaj byłam na ekg i nic nie wykryła . Lekarka powiedziała że to z nerwów i przepisała mi jakieś byle jakie tabletki uspokajające . Ciagle kręci mi się w głowie , boje sie chodzić do szkoły bo boje się dostać właśnie takiego ataku duszności itd... :( To jest bardzo niemiłe uczucie. Mam już głupie myśli..

Gość AGA GAGA

ja mam to od 15 lat kilka miesiecy spokuj i znowu kolatania serca uczucie ze serce przestaje bic dretwienie buzi nog rak problemy z oddychaniem i lek przed tym wszystkim bardziej nas nakreca i coraz gorzej sie czujemy ja biore przy mocnym ataku hydroczizinum mala dawke i pomaga mi to jest to meczace ale trzeba z tym walczyc samemu to ciezkie ale mi pomaga gdy mnie lapie staram sie czyms zajac albo dzw do kumpeli i gaday i staram sie zapomniec jest to meczaca choroba depresja i nerwica w jednym mam nadzieje ze wszystkim nam przejdzie bo ja juz mam jej dosc pozdrawiam