meandra66 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam serdecznie. Mam 42-lata, dwa tygodnie temu miałam wykonany zabieg kardiochirurgiczny - dwa by-passy. Czuję sie dobrze, rana też się ładnie goi, ale chciałabym zapytać, czy jest możliwe zniwelowanie jej do minimum, czy w ogóle mozliwe jest zlikwidowanie jej ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dorota Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam! Najlepiej szarym mydłem.Tak kazali nam w szpitalu.Wycierać ręcznikiem jednorazowym.Życzę zdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Hela 754 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witaj! Można zniwelować bliznę do minimum stosując dostępne w aptece bez recepty maści na blizny np. cepan ,żel silikonowy i inne . Pozdrawiam i życzę zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
krys51 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Mnie nie pomogło szare mydło, cepan ani żel silikonowy. Teraz chodze do dermatologa i pozbywam się szramy laserem. Widać efekty jego działania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dorota Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Witam!U mnie rany prawie nie widać.sam kardiolog się dziwil,że mam tak ładnie.Kardiochirurg mi powiedzial,że te maści to tylko opróżniają kieszeń. Więc nic nie stosuję.Można stosować masci dopiero po całkowitym wyleczeniu rany jeżeli już ktoś chce stosować.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi