Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Andrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam do was pytanie. Fakt że mam ogromną nerwicę. Przez jakiś czas brałem lexotan ale krótko, później Asentre ale była dużo słabsza. Od 2 lat nie biorę nic. Chodzę non stop nerwowy. Na dodatek skacze mi ciśnienie, zwłaszcza to pierwsze. Biorę codziennie Bisocard (od kilku lat) czasami całą tabletkę a czasami po pół. Doraźnie zarzywam Captopril. Chciałbym zapytać gdyż ostatnio prawie co dzień boli mnie głowa. Mam ciśnienie 150-160 na 84. Czyli to drugie w miarę lecze pierwsze wysokie. Jak mnie nie boli głowa to przeważnie mam 140x80. Często dostaję jakiegoś dziwnego ataku (najgorzej jak mnie dorwie w samochodzie). Chwytam się za głowę, nie mogę patrzeć na oczy, muszę je zamykać, kręci mi się w głowie i uczucie jakbym leciał w przepaść. Trwa to już bardzo długo, ale jest bardzo uciążliwe. Jakiś czas temu byłem u kardiologa zrobić badania to po EKG stwierdził że serce mam zdrowe jak ryba tylko mam nerwice. Fakt że mówię bardzo szybko *jak karabin maszynowy* ale to nie upoważnia lekarzy do tego żeby nie robić żadnych badań tylko zwalić od razu winę na nerwicę. Mam 38 lat i nie wiem co dalej robić. Pomóżcie jak potraficie. Puls przy takim ciśnieniu mam przeważnie koło 50. Zresztą przeważnie mam 50 gdyż pracę mam siedzącą i rzadko się ruszam. Pozdrawiam Andrzej