Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększona komora serca a sport

stakow11

Rekomendowane odpowiedzi

Mój przypadek jest następujący, dokładnie z 3 miesiące temu robiłem sobie badania bo gram w piłkę od 17 lat w tej chwili mam 30, chciałem się sprawdzić . Miałem przeprowadzone badania wszystkie ; został mi tylko kardiolog i tam zrobili mi ekg . Było dobre lekarzmnie zbadał i w danej chwili się zdenerwowałem i serce mi nierówno uderzyło. Lekarzmi powiedział że to niebezpieczne i wypisał skierowanie do szpitala.W szpitalu wykonali badania ekg, cholter i echo serca . Wecho wyszło że mam powiększoną komorę prawą - dodam że badali mnie po 4 dniowym wysiłku, Skierowali mnie do zabrza i powiedzieli abym się zgłosił do spesjalisty bo podejrzewają niebezpieczną chorobę -kardiomiopatię prawej komory. Pojechałem do zabrza gdzie lekarzmi wykonał echo i mi potwirdzil to że mam powiększoną prawą komorę i powiedział mi że należy przeprowadzić rezonans magnetyczny i on miie powiadomi kiedy mam przyjechać , czekam już 3 miesiące i nic dzwonię do niego a on mi tylko odpowiada że pamięta i mi da znać.Wspomnę że pierwsi lekarze nie wiedzieli co mi jest a było ich 4 , wię wysłali mnie do zabrza a tam też nic się nie dowiedziałem oprócz tego że mam powiększoną prawą komore a na dodatek jeden z lekarzy przepisał mi taki lek że jeszcze gorzej się czułem niż wcześniej.Uprawiam sport i nie wiem czy moge to robić w dalszym ciągu. U mnie jest dziwne że podczas wysiłku fizycznego dobrze się czuje a ponim jestem wypoczenty. --- i co dalej?