Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Szybkie tętno i rosnące ciśnienie przy wstawaniu a wypadanie płatka zastawki

Gość soso

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie dwa nietypowe objawy , szybkie tetno do 120 przy wstawaniu i oczywiscie przy tym rosnace cisnienie , wszystko trwa pare chwil drugi to szybkie tetno po jedzeniu badania byly i wypadanie platka wykazaly , o czym te dolegliwosci moga swiadczyc?? Czy moze to byc choroba wiencowa ?
Witam . Niewykluczone ze może to być choroba wieńcowa nie należy zlekceważyć takich objawów. Ja podobne objawy mailem jak wstawałem z łóżka mailem szybkie tętno i chwilowe zaćmienie przez chwile nic nie widziałem . Lepiej sie przebadać . Pozdrawiam.
Ja tak jak i Ty zacząłem chorować w wieku 18 lat . jakieś zaburzenia u mnie wykryto na komisji wojskowej . Wylądowałem w klinice okazało sie ze mam utrwalone migotania przedsionków i liczne pobudzenia wielokształtne . Teraz mam 20 lat jestem po 3 ablacjach prawdopodobnie czekam mnie kolejna . Teraz jest znaczna poprawa . A jeżeli chodzi o badania to krew i ekg nie wystarczy . Miałem Rezonans magnetyczny pod kontem kardiomiopatii swoistej , tomograf komputerowy no i ablacje ! . Niestety jak narazie ablacja nie pomaga dalej mam to samo liczę ze kolejny zabieg sie uda i to wszystko sie skończy . Przyjmuje leki .