Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej przy gwałtownych ruchach

lremix

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi powiedziec co się dzieje ze mną już od kilku ładnych miesięcy mam ból w mostku gdy wstaję gdy się kładę czuje taki ucisk, nie wiem jak to nazwac ból, ucisk. Te bóle raz są łagodniejsze raz silniejsze. Występują również przy gwałtownych ruchah gdy podnisę raptownie rękę albo odwrócę się. Ostatnio przez 3 tygodnie nie miałem żadnych bólów a dzis odczówa calkiem spory. Njgorszy jest wówczas ten sam moment kładzenia sie spac i podnocszenia z łóżka wtedy są najwieksze.Co to mozę być??????? już byłem u lekarza i sam nie wiem? gdzie mam dlalej sie udac i do jakiego iść? bo rodzinny nie pomóg. Kardiolog baał serce i niby wporzadku. PROSZE ODPISZCIE!!!!!
Gość Wojtek83
Bardzo często mam to samo, ale od paru dni się pogorszyło zwłaszcza w godzinach wieczornych. Zawsze jak rano wstaję z łóżka odczuwam taki nacisk. Mam zdiagnozowane wypadanie płatka więc dzisiaj wizyta u kardiologa w celu sprawdzenia czy ten stan się nie pogorszył. W sobotę dopadł mnie silny ucisk w klatce piersiowej+pleców połączony z fatalnym samopoczuciem. Dodam że takie sytuacje zdażają mi się nawet jak siedzę spokojnie. Skoro masz dobre ekg i usg serca to pewnie nie jest zle, ale warto pochodzić po lekarzach i poszukać przyczyny.